Hae
Aino Mäkelä

Ruokapäiväkirja, 30.8

Vitsit te ootte ihania! Mä en tiiä mikä siinä on, mutta nyt tehtyäni paluun FitFashionille myös vuorovaikutus teidän kans on lisääntyny tosi paljon mistä oon ihan tosi onnessani. Jatketaan samaan malliin, joohan? 🙂 Mä vastailen teille aina kunhan vaan ennätän istahtaa alas koneelle ja toteutan teidän toivepostauksia niin paljon, kun vaan kykenen!

Tässä nyt itseasiassa ois ensimmäisen toivepostauksen vuoro eli kurkataan vähän, mitä mä oon tänään kurkustani alas pistänyt. Näitä ruokapäiväkirjapostauksia tulee olemaan useampia, sillä yhden päivän aterioista ei mun mielestä saa (eikä kannata) muodostaa minkäänlaista käsitystä – muuttuvia tekijlitä nimittäin on paljon.

Itseasiassa mulla tekis mieli tehdä jo tällä viikolla toinen ruokapäiväkirjapostaus, jossa toisin esille miten ”korjasin” tän päivän epäkohdat.. Heh 😛

Tänään mun syömisiin vaikutti ehkä eniten kiire töissä ja sen aiheuttama lounaan ”skippaus”. Se on ehkä mulla pahin juttu mihin sorrun, ja aivan liian usein, sillä se helposti johtaa pienimuotoiseen naposteluun.. Mä en onneksi napostellessanikaan sorru mihinkään epäterveelliseen, mutta ei se siltikään oo milllään tapaa hyväksi.

Ruokapäiväkirja

AAMU klo 8: Bulletproof-tulsi+pakuri (1 rkl gheetä, 2 tl MCT-öljyä)

Oon parin viikon ajan aloittanut aamuni bulletproofilla selättääkseni yhden vatsassani mylläävän ongelman, ja itseasiassa tää ”kokeilu” on ollut sen verran menestyksekäs, että oon jatkanut sitä. Bulletproofin avulla pysyn hyvin kylläisenä aamun ensimmäiset tunnit ja virtaa riittää! Tänäaamuna laitoin tulsin lisäksi mukaan myös pakuria, sillä mulla on ollut viikonlopun jälkeen vähän puolikuntoinen olo.. Taisin vähän vilustua vesisateisessa Lounaispuistossa.

Ruokapäiväkirja

AAMUPÄIVÄ klo 11:30: Mustaherukoita + heraproteiinia + 1/2 avokado + 1 rkl kurpitsansiemeniä + 1 rkl mehiläisen siitepölyä

Tää on mun jokapäiväinen vakio! Ihan paras combo: ravitseva, kuitupitoinen, täyttävä ja ennenkaikkea herkullinen ja helppo nauttia. Smoothiekulhon päälle laitoin mehiläisen siitepölyä ja kurpitsansiemeniä ja lusikoin antaumuksella ääntä kohden 🙂 Namnamnam!

AAMUPÄIVÄ klo 12:00: Kourallinen manteleita + kourallinen raakasuklaapähkinöitä ja -inkiväärejä

Smoothiesta jäi kuitenkin vähän nälkä, joten työnteon lomassa tuli vähän naposteltua pähkinöitä ja raakasuklaaherkkuja. Tää on mun pahe! Ne on vaan ihan liian hyviä ja niitä on töissä kokoajan silmien alla.. Tän suhteen mun ois tarkoitus skarpata, näyttää itelleni mihin mun mielenvoima oikeen taipuukaan 🙂

Ruokapäiväkirja

ILTAPÄIVÄ klo 14:45 Papupastaa + hampputofua + fenkolia + herkkusieniä + Udo’s kasviöljyä + pari avomaankurkkua

Lounas.. vihdoin! Papupasta on ihanan täyteläistä ja tuhtia, ja sen kaveriksi ostin ekaa kertaa aikoihin tofua joista hampputofu on mun ehdoton suosikki. Itämaisilla mausteilla maustetut kasvikset kruunaa kokonaisuuden 🙂 Kurkut napostelin ruokaa tehdessä.

+ jälkkäriksi 6kpl luumuja, nam!

Ruokapäiväkirja

ILLALLINEN klo 20:00 Varhaiskaalia + parsakaalia + kvinoaa + kesäkurpitsaa + vihreitä papuja

Hieronnan jälkeen tulin kotiin ihan superraukeana.. Väsytti ihan hirveästi, mutta ruokaa oli saatava. Taioin jääkaapin jämistä itselleni herkullisen, runsaan mutta kevyen, kasviswokin. Erilaiset wokkiruoat on ihan superhelppoja ja simppeleitä, todellista ”hävikkiruokaa” (sillä ruokaahan ei mun taloudessa nakata roskiin, ei ikinä).

+ taas luumuja jälkkäriksi, tällä kertaa kymmenen mehevää yksilöä.

Ruokapäiväkirja

Vettä tulee päivässä juotua reilu neljä litraa, heti aamun ekoina tunteina puoltoista ja loput pitkin päivää. Päivän lisäravinteita tai ravintolisiä en tähän listannut, vaan niistä tuun tekemään oman postauksensa jo heti ens viikolla sillä haluan avata kunnolla tarinaa niiden takaa 🙂

Jos kaikki menis kuin rasvattu olis mun päivässä kolme pääateriaa ja välissä mahdolliset pienet välipalat – se on mulle se optimaalinen mihin yleensä pyrin. Treenipäivinä tulee myös yleensä syötyä enemmän, mutta just nyt vietän ”lepoviikkoa” lauantain puolimaratoni mielessä..

Itseasiassa huomenna aloitan kevyen neste+hiilaritankkauksen sitä varten. Oisko teillä jotain provinkkejä sitä ajatellen? Mun omassa mielessä on pyöriny lähinnä merisuolavesi, riisi, bataatti ja kaurapuuro.

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

4 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  kiva lukea kasvisruokapäiväkirjaa. hyvältä kuulostaa nuo hiilarilähteet, aika kuitupitoisia jos riisinkin syöt täysjyvänä, voi olla ettei vatsa tykkää tai tulee liian täysi olo jolloin ei jaksa syödä riittävästi. banaani, kuivatut hedelmät, mehu ja peruna on myös hyviä. hiilareita 8-10g/painokg. 30.9? varmaan tarkoitat 30.8?

  • Aino kirjoitti:

   Joo, itseasiassa syön riisit basmatina sillä mun vatsa tuntuu rakastavan sitä 😀 Täysjyvää en oo hetkeenkään syöny. Banaani närästää mua, mutta ajattelin sen sijaan nautiskella just taateleita ja viikunoita 🙂 Ja hups.. Tosiaan 30.8, olin vissiin vähän jo innoissani ton syyskuun kanssa! Kiitos huomiosta, mä korjaan sen otsikkoon 🙂

 2. anonyymi kirjoitti:

  Mitä on bulletproof?:) Ja mistä saisin papupastaa ja mihin hintaan?

  • Aino kirjoitti:

   Bulletproof eli siis kuuma juoma (usein kahvi, omassa tapauksessani tulsi+pakuri-tee) blendataan yhdessä rasvojen (ghee+MCT-öljy) kanssa. Niin kutsuttu ”rasvakahvi”, joka tehostaa hyvin aineenvaihduntaa ja luo voimakkaan kylläisyyden tunteen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.