Hae
Aino Mäkelä

Joulupöydän herkkuja

Takana on jo pari ihanaa päivää takana Joulun viettoa <3 Täällä siihen on kuulunut loistavaa seuraa, herkullista ruokaa, Joulupukin vierailu ja lahjojen ihmettelyä, elokuvien katselua ja perheen kanssa yhdessä oleilua – aivan täydellistä siis!OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERATosin maanantai-iltana juoksulenkin jälkeen mut valtas jokin aivan ihme tunne.. nimittäin ruokahaluttomuus, joka muuttui yötä kohden vatsataudiksi ja seuraavana päivänä kuumeeksi. Hehheh, tunnollisethan ne lomalla sairastaa? 😉 Pakko kyllä myöntää, että parempaa paikkaa tai ajankohtaa en ois voinu sairastelulleni keksiäkkään – mikäs sen ihanampaa kun ympärillä on rakkaita huolehtimassa ja pitämässä seuraa, kun oma olo on kurja.. ois ollu paljon kurjempaa sairastaa yksin pikkuisessa luukussani kotona, ihan varmasti! 

Hyvässä seurassa ja loistavassa hoidossa parantuminenkin tapahtui onneksi nopeasti ja ruokahalukin on palautunut lähes ennalleen 😀 Paranemista varmasti nopeutti hirveä himo Jouluherkkuja kohtaan, hihhi!OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMeidän Joulupöytään kuuluu aina kinkkua, rosollia, peruna-, lanttu- ja porkkanalaatikkoa sekä tietty paljon erilaisia juustoja, erilaisia lohijuttuja sekä poronlihaa. NAM. Tänä vuonna äiti loihti perus laatikoiden lisäksi myös bataattilaatikkoa, joka meni kyllä kuin kuumille kiville.. veikkaanpa että se varmisti suosiollaan paikkansa meidän Joulupöydässä jatkossakin, hihhi 😉 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAPerinteisiin Jouluherkkuihin meillä kuuluu myös äidin tekemä rieska, jota korvaamaan tein itselleni tänä vuonna gluteenitonta näkkäriä.. oh my, kuinka hyvää! Sen päälle vaan savukalaa tai poroa sekä juustoa ja avót 😉 Mun panostus Jouluherkkuihin näkyi raa’an porkkanakakun sekä raakasuklaan muodossa, jota tein kolmea eri sorttia. OLYMPUS DIGITAL CAMERAToki myös iha perinteinen herkkupuoli on ollut vahvasti edustettuna 😉 Oma henkilökohtainen lemppari on kyllä ehdottomasti Wiener Nougat – se on mulle se herkku, jota odotan aina Joulussa eniten 😀 Toin myös mukanani maistettavaksi SunSpeltin spelttilakua, joka maistui myös nirsoimmille Jouluherkuttelijoille, hih! OLYMPUS DIGITAL CAMERATälläsissä tunnelmissa täällä on siis herkuteltu ja nautiskeltu viimepäivät. Vielä muutama lomapäivä jäljellä ennen kotiin paluuta – tällä hetkellä täällä on tiet peilijäässä eikä pihalla pysy pystyssä ilman nastalenkkareita, joten tällä lenkkeilijällä ainakin on hieman ikävä Helsingin kuivaa asvalttia, hahha 😉

Miten teillä on Joulu sujunut? Millaisia herkkuja teidän Joulupöytään katetaan? 😉

Mutta nyt mää jatkan vielä nautiskelua hetkisen perheen pienimpien kanssa <3 Ihania Joulupyhien jatkoja!

<3 Aino

2 kommenttia

  1. Salla kirjoitti:

    Meilläkin ollaan vaan rentoiltu, tai no mä kyllä käynyt lenkillä ja tehnyt raskasta kuntopiiriä, mutta noin muuten. Lukemista, saunomista, elokuvia, hyvää ruokaa ja viiniä… Meidän joulupöydässä oli tänä vuonna graavilohta, lasimestarin silliä, kinkkua ja kalkkunaa sekä porkkana-, peruna-, lanttu- ja maksalaatikkoa. Jälkkärinä toimi Wiener Nouat-konvehdit ja Thaimaasta tuodut suklaa-makadamiapähkinät.

    • Aino kirjoitti:

      Wiener Nougatit on ihan parhautta kyllä, namnammm! 🙂 Ja myös nuo suklaa-macadamiat, mmmm.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.