Hae
Aino Mäkelä

Vaniljainen mantelimaito

MantelimaitoKuinka moni muu pähkäilee aina välillä kaupassa kasvimaitojen parissa? Vaikka valikoima on kasvanut runsaasti viime vuosien aikana on silti usein haastava löytää omiin kriteereihin sopivaa –  luomulaatuista, lisäaineetonta ja sokeritonta. Ainakaan kovin edullisesti. Onneksi aina voi tehdä itse ja pitää huolen siitä, että saa juuri sellaista maitoa mitä haluaa 🙂

Kasvimaidoista mantelimaito on oma suosikkini sen miedon maun ja ravinnepitoisuuden vuoksi. Mantelimaitoon onkin helppo keittää puurot, hurauttaa smoothiet, tehdä pannaritaikinat ja pyöräyttää sämpylät 🙂 Oma lempparini maistuu aavistuksen vaniljalta ja koska sen valmistus on superhelppoa, halusin jakaa reseptin myös teille.

MantelimaitoMantelimaitoVANILJAINEN MANTELIMAITO
2 dl liotettuja manteleita
1,5 l vettä
3 tuoretta taatelia
2 tl vaniljaa

Liota manteleita runsaassa vedessä yön yli. Huuhtele ja lisää blenderiin veden kanssa. Blendaa mantelit maidoksi ja lisää joukkoon taatelit sekä vanilja. Sekoita niin kauan, että koostumus on tasainen minkä jälkeen voit siivilöidä* maidot pulloon.

Wilfa Raw FuelMantelimaitoKasvimaitojen tekeminen on muuttunu mun uuden Wilfan Raw Fuel -blenderin myötä entistä helpommaksi sen uskomattoman tehon vuoksi. Aiemmin ajatus mantelimaidon valmistuksesta on laiskottanut loppuvaiheen siivilöinnin vuoksi, mikä on oikeastaan koko prosessin työläin vaihe, mutta Raw Fuelin myötä oon innostunut uudestaan.. Nimittäin se ajaa mantelit todella, todella sileäksi! Ylijäämää ei jää nimeksikkään asti, mikä on ihan huippua 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

4 kommenttia

 1. Kyrelia kirjoitti:

  Moi,
  Olen tehnyt myös itsekin muutaman kerran mantelimaitoa, tosin manteleiden määrät ja makeutus ilman sokeria on tuottanut päänvaivaa. Täytyy testata tällä ohjeella 🙂

  Kauanko mantelimaito säilyy?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Hankala sanoa, sillä mulla ei oo koskaan kestänyt jääkaapissa viikkoa pidempään.. 😀 Sen voin siis ainakin varmuudella sanoa, kun ikinä ei oo siinä ajassa huonoksi mennyt 🙂

   Toivottavasti tykkäät! Taatelit ja vanilja sopii hyvin mantelimaitoon <3

 2. Elena kirjoitti:

  Nami! Kuulostaa herkulliselta :)Käytätkö liotusvettä nesteenä vai uutta vettä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.