Hae
Aino Mäkelä

Juhlahumua ja aamun maidoton superkahvi!

Eilinen oli täynnä tohinaa! Oli aivan ihanaa herätä uudesta kodista, mutta tietysti loogisesti nukuin pommiin.. mä nimittäin torstaina illalla nukahdin niin, että unohdin laittaa herätyskellon soimaan, hahha. Jouduin sitten skippaamaan meidän koulun kevätjuhlan sillä mun piti saada vanha kämppä siivottua ennen päivän asiakkaita, mutta illalla sitten juhlistettiin valmistumista yhdessä koulukamujen kanssa skumpan ja viinin voimin, hihhi! Ilta oli kyllä super kiva ja mun koulukaverit on niin ihania tyyppejä, että koulun loppuminen meinaa vähän itkettää.

Tänään aamulla nukuinkin sitten vähän pidempään ja organisoin aamuni tosi huonosti, joten kiirehän mulle tuli. Kiitos kiireen mulla tulikin tehtyä mitä herkullisin, ja ravitsevin, aamukahvi joka pitikin nälän pitkään loitolla ja mikä parasta – herkku oli täysin maidoton, vaikka ihanan kuohkean lattemainen olikin! Tää tulee varmasti näyttelemään isossa roolissa mun tulevina aamun herkkuhetkinä.

SUPERKAHVI
kuppi kahvia
kananmuna
teelusikka MCT-öljyä
teelusikka kookosöljyä
ripaus cayennepippuria

Keitä kuppi kahvia ja sekoita blenderissä/sauvasekoittimella siihen kananmuna, öljyt sekä haluamasi mausteet (myös esimerkiksi chili, kaneli ja kaakao toimii loistavasti).

Energiaa siis päivään tarvittiin sillä vedin workshopin ihanalle polttariporukalle! Mä kyllä nautin niiden vetämisestä niin täysin ja aina välillä pelottaa, että innostun vähän liikaakin – itseasiassa eilenkin juhliessa tuli puhuttua piiiiitkät tovit ravinnosta sekä sen kanssa kikkailusta. Pahoittelut vielä kaikille läsnäolijoille, hahha! Ainakin oon löytäny sen oman juttuni, josta innostun täysin ja se on rikkaus se.

Tänään taas hetken aikaa mietin että millon tää elämä tästä rauhottuu, mutta mä vähän veikkaan että sitä ei tuu hetkeen tapahtumaan, mikäli vähänkään itteäni tunnen. Ja onneksi on niin paljon kaikkea kivaa tekemistä, että eipä mulla oikeastaan oo yhtään mitään valitettavaa – oikeastaan oon vaan ihan älyttömän kiitollinen siitä, että saan tehdä niin paljon kaikkia siistejä juttuja. Huomenna on taas edessä aikas kiva ja vähän erilainen päivä, mutta palataan siihen sitten huomenna.

Leppoisaa lauantai-iltaa,
<3 Aino

6 kommenttia

 1. Annie kirjoitti:

  Voi nam! Latte on mun suosikki kahvijuoma, kotona en sitä tosin ole koskaan kokeillut, vaan juon (aamu)kahvini mantelimaidolla, macalla ja kookosöljyllä höystettynä. Tuota MCT öljyä minulla ei ole, joten laitoin kaksi teelusikkaa kookosöljyä ja pippurin sijaan maustoin kahvin raakakaakaojauheella ja macalla <3 Toooosi hyvää! Harmillisen nopeasti vaan loppui 😀

  • Aino kirjoitti:

   Joo, mäkin laitoin tänäaamuna macaa kun join sen ennen treeniä! Ihan kingiä. Macan ja kaakaon kanssa varmasti aivan loistava kombo – kokeilen itsekin heti huomenna <3 Namnam!

 2. Mansyliini kirjoitti:

  Voima kahviin ei tarvita kananmunaa, pelkkä rasvaboosti riittää;) kokeile tällä ohjeella: 1 rkl MCT öljyä, 15g luomuvoita + mausteita jos tykkää & on ihan erinlainen olo aamulla! ;D ja tärkeää osta vain laadukasta mykotoksiini vapaata laadukasta kahvia, halpakahvit antavat välittömästi huonon pahoinvoivan olon.

  • Aino kirjoitti:

   Juu ei tarvitakkaan, mutta halusin myös proteiinia mukaan sekä kananmunasta sen kuohkeuden 🙂 Mä aloitin ihan vasta MCT:n käytön niin en ehkä ihan vielä uskalla ruokalusikallista laittaa, kun mua on varoiteltu että siitä voi tulla vähän huono olo tottumattomalle? Mutta ehdottomasti kesän edetessä varmasti rasvan määrä kahvissa lisääntyy 😉 Kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.