Hae
Aino Mäkelä

Viiden tähden illallinen

Jos jollekkin on jäänyt epäselväksi, niin ruuanlaitto on yks mun suurimmista intohimoista. Ja nykyään oon innostunut vielä enemmän reseptien ideoinneista. Se fiilis kun se oma ajatus siirtyy lautaselle ja huumaa kaikki makuaistit, on aika ylitsepääsemätön.. ruoka on aika ihana asia ja ahh niitä kaikkia makumaailmoja, mitä siihen voikaan saada aikaiseksi!

Tää menu on itseasiassa pyöriny mun päässä jo jonkin aikaa ja nyt vihdoin oli aika toteuttaa koko setti! Yllätin kyllä itseni – varsinkin alku- ja pääruoka oli paaaaaaaaljon parempaa mitä osasin odottaa. Oon aiemmin leiponut brownieita bataatista ja punajuuresta, mutta tälläkertaa poistuin mukavuusalueelta ja kannatti – jälkkärikin siis rokkas! No mutta, browniethan toimii aina.. 😉

Mun mielestä monet, jotka pyrkii elämään terveellisesti ovat liian ankaria itselleen syömisen suhteen. Jos ei tähtää mihinkään kisoihin ja ihan omaksi ilokseen treenaa niin onko siitä yhdestä herkkuhetkestä sillointällöin jotain haittaa? Ei. Liian tiukalla linjalla vetää helposti överiksi koko homman ja silloin kärsii sekä mieli että ruumis.  
Varsinkin, kun herkutella voi ilman tunnontuskia – netti on pullollaan guilt-free reseptejä 🙂

Näillä mun resepteillä haluan osoittaa, että terveellinen ruokavalio voi olla kaikkea muuta entä tylsää 🙂 Ei sitä pipoa tarvi aina kiristellä ja vetää tonnikalaa riisillä – helposti saa loihdittua mitä mahtavampia aterioita, kun vaan vähän käyttää mielikuvitusta ja jaksaa nähdä vaivaa. Eikä sen ruuan tarvi olla mitään superhifistelyä, vaan ihan perus itsevalmistetut kotiruuat on ihan parhaita. Aidoilla mausteilla ja raaka-aineilla saa ihmeitä aikaiseksi 🙂

PUNAJUURIKEITTO

oliiviöljyä
punasipuli
tuore chili
700g punajuurta
vettä
4dl kookosmaitoa
limen mehu
 
”Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää hienonnettu punasipuli sekä chili ja kuullota muutaman minuutin ajan niin, että sipulit pehmenevät. Lisää joukkoon kuoritut ja kuutioidut punajuuret – kuullota hetki. Lisää kattilaan vettä niin, että punajuuret peittyy. Keitä niin kauan, että punajuuret pehmenee.

Kun punajuuret on pehmenneet, soseuta seos. Lisää kookosmaito ja puristettu limen mehu ja soseuta vielä. Kiehauta vielä kerran ja lisää mausteita, jos on tarvis.”


POSSUCURRY

300g porsaan fileepihvejä
sipuli
2rkl inkivääriä raastettuna
kesäkurpitsa

paprika
2 omenaa
1prk kikherneitä
2rkl tahinia
1rkl currytahnaa

nippu tuoretta korianteria

”Paista pihvit öljyssä pannulla molemmilta puolin kypsäksi ja nosta syrjään – paloittele hetken jäähtymisen jälkeen. Kuullota inkivääriraastetta sekä suikaloitua sipulia pannulla muutaman minuutin ajan. Miedonna lämpöä ja lisää pannulle kuutioidut paprika ja kesäkurpitsa – anna kypsyä muutamia minuutteja. Lisää joukkoon kuutioidut omenat sekä käyttövalmiit kikherneet ja paloitellut pihvit. Mausta tahinilla ja currytahnalla. Anna hautua vielä muutama minuutti ennen tarjoilua ja viimeistele tuoreella korianterilla.”


PAPUBROWNIET

450g mustia papuja (käyttövalmiita – liotettuja, keitettyjä)
3 kananmunaa
3rkl kookosöljyä
3/4dl kaakaojauhetta
1½dl ruokosokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl vanilja-aromia
1dl soijamaitoa

80g tummaa suklaata
3/4dl mantelirouhetta

VANILJAKASTIKE
0,5dl vaniljaproteiinijauhetta
0,5dl soijamaitoa

 ”Soseuta pavut sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kananmunat ja sulatettu kookosöljy – sekoita tasaiseksi. Lisää kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda sekä vanilja-aromi taikinaan hyvin sekoittaen. Kääntele tasaiseksi ja lisää soijamaito. Viimeisenä lisää paloiteltu suklaa sekä mantelirouhe taikinaan. Paista 180asteisessa uunissa 25minuuttia.”PSSST… tää ei oo mitenkään erityisen makeaa, joten makean ystävät – suosittelen käyttämään hieman enemmän sokeria 🙂

”Kastike valmistuu helposti – vatkaa soijamaito ja vaniljaprotskujauhe kuohkeaksi kastikkeeksi ja tarjoile brownien kanssa!”
 PSSST… tää kastike+browniet = foodgasm <3

Bon appétit!

Ja ihana viikonlopun jatkoa <3

2 kommenttia

  1. Kepu kirjoitti:

    Vitsit Aino mää en tiennykään että sullaki on blogi ennen ku Minnan blogista sain luntattua 😀 Hienoa työtä kyllä oot tehny ja tsemppiä jatkoonkin 🙂

    • Aino kirjoitti:

      Tshih, emmää tästä mitenkään ookkaan liiemmin huuellu julkisesti:) Kiiiiitti älyttömästi, tsemppiä tarvii aina!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.