Hae
Aino Mäkelä

Pihviviikonloppu

Rakastan viikonloppuja – en pelkästään siksi, että yleensä silloin saan nauttia vapaapäivistä viettämällä aikaa ystävien kanssa, treenamalla sydämeni kyllyydestä sekä nauttimalla hiljaisuudesta ilman arjen kiireitä ja hektisyyttä. Mulle nimittäin yksi viikonloppujen parhaimpia juttuja on ehdottomasti ruuanlaitto. Yleensä viikonloppuna kokkaillessani inspiroidun jo seuraavan viikonlopun kokkailuista ja kirjottelen resepti-ideoita valmiiksi muistivihkooni. 

Inspiroidun kokkaamisesta, terveellisestä ruoasta ja hyvästä olosta älyttömästi. Mitä maukkaamman ja ravinteikkaamman aterian saan loihdittua, sitä enemmän mä innostun!OLYMPUS DIGITAL CAMERATänä viikonloppuna tehtiin pihvejä – kahteen otteeseen. Oon yleensä tosi järkevä keittiössä ja pyrin tekemään ateriat niin, että ne tukee toinen toisiaan siten että mitään ei oikeastaan tarvi heittää hukkaan 😀 Ruoan roskiin nakkaaminen on musta tosi vastenmielistä hommaa enkä tykkää siitä ollenkaan.

Tonnikalapihvejä, bataattiranskiksia ja parsakaalia. So easy, so delish, so healthy. Niin perushelppoa kotiruokaa, kun vaan olla ja voi! Ja niin hyvää – jos ette vielä koskaan oo bataattiranskalaisia tehneet niin haastan teitä kokeilemaan, voin taata että tuutte tykkäämään 😉 Mausteita vaihtamalla ruokiin saa aina uusia vivahteita halutessaan.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATONNIKALAPIHVIT
purkki tonnikalaa
kananmuna
ruokalusikallinen pellavansiemenrouhetta
+ sitruunan mehua, yrttistä kalamaustetta ja mustapippuria

Muussaa tonnikala hienoksi haarukalla, sekoita joukkon kananmuna ja mausta taikina haluamallasi tavalla. Paista kookosöljyssä (tai voissa) pannulla miedossa lämmössä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABATAATTIRANSKALAISET
bataatti
oliiviöljyä
+haluamiasi mausteita

Lohko bataatti kuorineen samankokoisiksi lohkoiksi. Sekoita öljystä ja mausteista marinadi kulhoon ja pyörittele lohkot siinä niin, että kaikki ovat marinadin peitossa. Halutessasi voit antaa mausteiden imeytyä jonkin aikaa jääkaapissa. Paista 200asteisessa uunissa 20minuutin ajan tai kunnes ranskalaiset ovat kypsiä ja rapeita.

Kuulostiko hankalalta? 😀 Hihhihi, ei mustakaan.OLYMPUS DIGITAL CAMERAIllalliseksi sitten bataattipihvejä ja pinaatti-tomaattimunakasta. Omnomnom. Lisukkeena toimiva munakas on yks mun vakkareista sen helppouden ja herkullisuuden takia. Bataattipihvit on ihan parhaita tulisesti maustettuna, sillä makea bataatti pehmittää ihanasti ruoan tulista potkua – ja tulinen ruokahan puolestaan buustaa aineenvaihduntaa, mikä edistää painonhallintaa 😉 Hihhi.

BATAATTIPIHVIT
puolikas bataatti
2dl käyttövalmiita punaisia linssejä
kananmuna
0,5dl kaurahiutaleita
+ mausteita

Kuutio bataatti kuorineen ja keitä kattilassa niin, että pehmentyy soseutettavaksi. Soseuta bataatti sauva/tehosekoittimella ja lisää joukkoon linssit, kananmuna sekä kaurahiutaleet. Mausta seos haluamallasi tavalla – itse suosin bataatin kanssa tulisia mausteita, kuten chiliä ja cajunmaustetta! Paista pihvit pannulla kookosöljyssä (tai voissa) miedolla lämmöllä molemmin puolin äläkä turhaudu, kasvispihvien paistaminen voi olla joskus hieman haastavaa 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIllalla mä vaan nautiskelin rauhallisuudesta tehden tyttöjen juttuja, maha täynnä hyvää ruokaa. Tarkoitus oli lähteä ulos, mutta vesisade sai mut jäämään sisälle – tunnustaako joku olevansa yhtä mukavuudenhaluinen? 😉 Oli ihana pitkästä aikaa olla ihan rauhassa, lueskella hyvää kirjaa ja inspiroitua, juoda teetä ja makoilla äidin tekemät villasukat jalassa sängyssä – tänään sitten jaksaakin taas touhuta, hih. Ruokaa mun ei tosin tarvi laittaa, sillä osa eilisistä pihviherkuista jäi jääkaappiin odottelemaan tälle päivää – ehkä parhaita puolia siinä, kun kokkaa pelkästään itselleen 😉

<3 Aino

11 kommenttia

 1. Reimari kirjoitti:

  Bataattiranskalaiset. <3
  Bongattiin kerra miesystävän kanssa youtubesta bataattiranskis ohje, jossa käytettiin öljyn sijaan kananmunan valkuaista.:D Itse laitettu iha keltuaisineen ja minusta tulee parempia kuin öljyllä. 😀 Kannattaa kokeilla. Yksi kananmuna riittää isoonki bataattiin.

  • Aino kirjoitti:

   Oiiii nam!! Ihan huippu idea, pakko heti ens viikonloppuna tehdä uudestaan ranuja tolla ohjeella, hihhi:D Kiitos Reimari!

 2. Rita kirjoitti:

  Hitsi ku mulla ei ole uunia, jää ranskikset kokeilematta mutta noi tonnikalapihvit lähtee NIIN kokeiluun! 😀 Huippu ohje, kiitos!

 3. Maiju kirjoitti:

  Näyttää niin herkulta 😉

 4. Salla kirjoitti:

  Hih, mulla meni koko joulu neljän seinän sisällä kurjan ilman takia 😛 Katoin vaan että hyu, kun on harmaata, laitoin verhot kiinni ja tunnelmoin pikku sopessani jouluvalojen loisteessa 🙂

  On kyllä hurjan inspiroivaa suunnitella ruokailuja ja reseptejä tuleville päiville. Tuleeko sulle koskaan runsaudenpulaa reseptien kanssa? Mulla ainakin alkaa olla ongelma kun ohjeita tulee ovista ja ikkunoista niin on jo vaikeeta päättää että mitähän niistä kokeilisi.

  • Aino kirjoitti:

   Hahhaha just näin 😀 Mun ei tarvi kun kuulla se vesisateen ropina ikkunaa vasten, niin mua alkaa paleltaan..hah!
   Ja joo KYLLÄ – siis tosi usein joudun oikeesti arpomaan, että mitä sitä nyt tekis kun on niin paljon mitä tekis mieli tehä 😀 Nytkin ois ens viikonlopulle varmaan kolme reseptiä muhimassa päässä, pitää ehkä kutsua kaverit syömään niin pystyy kokeilemaan kaikkia:)

 5. PeukaloinenBlogspot kirjoitti:

  Eritysesti nuo tonnikalapihvit ovat ihanan yksinkertaisia ja lupaavia! Kuulostaa oikein lihaisalta kombolta joka sopii hyvin juuresten kaveriksi. 🙂 Pitää kokeilla tonnikalapihvejä tällä viikolla, kiitos vinkistä!

 6. Keimo kirjoitti:

  Voi vittu ranskalaisia saatana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.