Hae
Aino Mäkelä

Rajansa kaikella

Tän koronapandemian aikana oon kokoajan pitänyt mielessäni sen, että kaikki tapahtuu tarkoituksella. Kaikki, myös tämä.

Vai oonko ainut joka on sitä mieltä, että viime vuosien aikana ollaan omalla toiminnallamme kulutettu aivan liikaa maapalloa, ympäristöämme ja itseämme? Oonko ainut, jonka mielestä luonto näytti meille kaapin paikan? Osoitti, että nyt on aika hengähtää hetki?

Voi olla, että kaikki nämä rajoitukset koronan suhteen on liioiteltua, mutta nämä on parasta mihin just nyt pystytään. En usko, että kukaan tahallaan haluaa rajoittaa ihmisten vapautta, vaan näin tehdään hädän hetkellä. Juuri nyt on vaikea arvioida mihin kaikkeen tämä johtaa ja todelliset seuraukset nähdään vasta vuosien päästä – mutta mun mielestä nyt voidaan tehdä vain parhaamme sen tiedon mukaan, mikä nähdään parhaaksi meidän kaikkien kannalta.

Ei vain meidän itsemme kannalta.

Uusi tilanne ahdistaa ja pelottaa, mutta kukaan meistä ei voi tilanteelle yhtään mitään. Omalle asenteelle sentään voi! On turha murehtia asioita, joille ei mitään voi, eikä asioista joista ei vielä tiedä. Mua itseäni mietityttää paljon millaiseksi taloudellinen tilanne tämän kaiken myötä menee, mutta jaksan uskoa siihen että nykyinen yhteiskuntamalli ja kaiken sähköistyminen on asioita jotka toivottavasti helpottaa tilannetta eikä tilanne toivottavasti mene yhtä pahaksi kuin viime laman aikaan.

Niin kauan kuin on elämää, on toivoa. Vaikka nyt on vaikea vielä tajuta mikä tarkoitus tällä kaikella on mä toivon, että me opitaan jotain. Edes hidastamaan, rauhoittumaan, hengittämään ja ihan vain olemaan.

<3 Aino

LUE MYÖS:
5 x kivointa kotona / 33 x totuus poikaystävän suusta / Feikki-positiivinen

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.