Hae
Aino Mäkelä

Läpimurto: täydellinen gluteeniton laskiaispulla!

*Sisältää mainoslinkkejä

Mun on pakko myöntää, että en oo I-K-I-N-Ä nähnyt näin paljon vaivaa yhden reseptin eteen. Mutta mä halusin niin kovasti, että tää onnistuisi sillä oon jo pitkään haaveillut mehevästä laskiaispullasta. Gluteenittomana. Ja vitsi sitä fiilistä, kun onnistuin!

Ensimmäinen kokeilu onnistui loistavasti, mutta unohdin pullat uuniin siivouksen ajaksi ja ne valitettavasti paloi. Toisella kerralla olin malttamaton ja unohdin pullien kohotuksen, joten niistä jäi lättäniä. Sen jälkeen meinasin jo luovuttaa – kunnes muistin, etten oo luovuttaja. Ja niinhän siinä kävi, että kolmas kerta toden sanoi ja pullista tuli täydellisiä!

Ennen reseptiin paneutumista haluan painottaa sitä, että täydelliset pullat ei valmistu helpolla. Koska taikina jää hieman löysäksi – jotta koostumus on mahdollisimman kuohkea! – vaatii leipominen vähän hermoja, paljon jauhoja ja hyviä pullanpyöritystaitoja. Mutta mä lupaan: kaikki vaivannäkö tulee olemaan sen arvoista! Ainakin itse olin ihan älyttömän tyytyväinen lopputulokseen ja söinkin ahneuksissani kolme pullaa, kun en vaan malttanut olla syömättä.

Vaikka mun on pakko myöntää: UNOHDIN voidella nää pullat minkä vuoksi ne mun silmään näyttääkin enemmän sämpylöiltä entä pullilta. Mutta annetaan se anteeksi, joohan..?

GLUTEENITTOMAT LASKIAISPULLAT

3dl täysmaitoa
1 pss kuivahiivaa
1 rkl kardemummaa
1,5 dl kookossokeri
1 rkl psylliumkuitua
1 tl suolaa
1 tl vaniljauutejauhetta
0,5 dl mantelijauhoa
2,5 dl tattarijauhoa
2,5 dl vaaleaa riisijauhoa
1 dl kookosöljyä tai voita

Aloita pullataikinan valmistaminen lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita sen joukkoon ensin hiiva, kookossokeri, kardemumma, vaniljauutejauhe, suola ja psylliumkuitu. Aloita jauhojen lisääminen kokoajan sekoittaen. Kun olet lisännyt kaikki jauhot lisää viimeisenä huoneenlämpöinen kookosöljy. HUOM! Taikinan kuuluu jäädä hieman löysäksi ja liiallisella jauhomäärällä lopputulos ei onnistu. Kun taikina on valmis, anna sen kohota noin kymmenisen minuuttia minkä jälkeen voit pyöritellä taikinasta pyöreitä pullia jauhoja apuna käyttäen. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15minuutin ajan. Voitele valmiit pullat kananmunalla. Halkaise pullat lämpimänä kahtia ja annostele väliin haluamiasi lisukkeita: kermavaahtoa, mantelimassaa tai hilloa!

Itse täytin pullat vaniljalla ja koivusokerilla maustetulla mascarpone-kermavaahdolle sekä itse valmistamallani chiahillolla, joiden reseptit jaan myös teille, jos vaikka innostuisitte hurjastelemaan täytteiden kanssa.

MANSIKKAHILLO

2 dl mansikoita
0,5 dl chia-siemeniä
1 rkl koivusokeria
1 tl vaniljauutejauhetta

Sekoita chia-siemenet, mansikat, koivusokeri ja vaniljauutejauhe tasaiseksi hilloksi blenderissä.

MASCARPONEVAAHTO

2 dl kermavaahtoa
150g mascarponejuustoa
2 rkl koivusokeria
2 tl vaniljauutejauhetta

Vatkaa kermavaahto kuohkeaksi. Lusikoi joukkoon mascarponevaahto, koivusokeri ja vaniljauutejauhe.

Nauttikaa! Mä meen nyt ottaman neljännen pullasatsin uunista ja vatkaamaan kermavaahtoa kuohkeaksi 😉

<3 Aino

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

GLUTEENITTOMIA RESEPTEJÄ:
Raikas hyvisvanukas / Kasviksilla höystetty makaronilaatikko / Sitruuna-lakritsi raakakakku

Yksi kommentti

  1. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

    Nam! Täytyypä laittaa testiin. Olen pikku hiljaa siirtynyt gluteenittomaan ruokavalioon, kun vatsa ei tahdo oikein kestää mitään vehnää ym. Rakastan pullaa, joten kiva tietää, että vielä on sitäkin saatavilla 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.