Hae
Aino Mäkelä

Täyteläinen suklaasmoothie

Onko helpompaa tapaa piristää sateista syyspäivää, kuin taikomalla täyteläisen samettinen smoothie? 😀 Oon taas löytänyt uudelleen mun smoothierakkauden ja smoothiet onkin taas lunastaneet paikkansa mun välipalasuosikeiden kympin kärjestä. Niihin saa helposti yhdistettyä omia lemppari raaka-aineita ja luotua mahdollisimman ravinteikkaan ja mikä parasta – juuri siihen hetkeen sopivan energiapommin 😉 OLYMPUS DIGITAL CAMERAKaipaatko energiaa tulevaan treeniin? Vai palauttavaa herkkua treenin jälkeen? Lounastauko, mutta ajatus oikean ruuan syömisestä ei huvita? Kurniiko nälkä iltamyöhään? Vai kaipaatko kevyttä aamupalaa ennen treeniä?

Jokaiseen tilanteeseen on helppo rakentaa omanlaisensa smoothie – hedelmistä ja marjoista makua, rahkasta tai jogurtista rakennetta, kookosöljystä energiaa, siemenistä ja pähkinöistä hyviä rasvoja, kaurahiutaleista ruokaisuutta, pellavansiemenrouheesta kuituja, superfoodeista supervoimia 😉 – ainoastaan mielikuvitus on rajana!

Surrurr vaan blenderillä tasaiseksi ja nautiskelemaan! 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEilen treenin jälkeen mä kaipasin juurikin jotain palauttavaa herkkua – viimeisillä voimillani loihdin summan mutikassa Täyteläisen suklaasmoothien, jonka reseptin onneksi älysin kirjata ylös! Harvoin käy niin hyvä tuuri, varsinkaan rankan treenin jälkeen kun tuntuu että jokainen aivosolu huutaa energiaa, hihhi 😉

Annos kahdelle syntyy blendaamalla seuraavat ainekset:

 • 4dl luonnonjugurttia
 • 1 banaani
 • 1 avokado
 • 2tl kookosöljyä
 • 2tl lesitiinijauhetta
 • 4tl suklaapakkausta
 • 1dl riisiproteiinijauhetta
 • 1rkl pellavansiemenrouhetta

Maistuis varmaan sullekkin? 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERALesitiinijauhe on mulle ihan uus tuttavuus, johon törmäsin etsiessäni inspiraatiota raakasuklaaresepteihin ja sainkin sitä kokeiluun Puhdistamolta 🙂 Sen luontainen emulgointivaikutus nimittäin helpottaa öljyjen sekoittumista veteen, jolloin esimerkiksi kookosöljyn kanssa käytettäessä lopputuloksesta tulee tasainen samettinen – käyttipä näitä yhdessä sitten missä tahansa reseptissä! 😀

Lesitiinijauhe on puhdasta ja geenimuuntelematonta. Sen sisältämät fosfolipidit parantaa solujen välistä kommunikointia ja sen onkin havaittu parantavan muistia. Taidankin siis  tankatalesitiiniä maanantain tulevaa tenttiä varten, tshihhii 😀 Lesitiinin sisältämä inositoli puolestaan auttaa hajottamaan kolesterolia ja pelkkä yksi ruokalusikallinen päivässä tekee jo hyvää veren rasva-arvoille 🙂 Lähde Puhdistamo.

Onko lesitiinijauhe teille tuttu? 🙂

PS. Muistakaa osallistua arvontaan! Vielä on aikaa 😉

4 kommenttia

 1. Helena kirjoitti:

  ”Kaipaatko energiaa tulevaan treeniin? Vai palauttavaa herkkua treenin jälkeen? Lounastauko, mutta ajatus oikean ruuan syömisestä ei huvita? Kurniiko nälkä iltamyöhään? Vai kaipaatko kevyttä aamupalaa ennen treeniä?” Hahhah kuulin jo ostostv juontajan äänen päässäni kun luin tätä..:D

  Toi suklaasmoothie kuulostaa ihanalta, pitääpäs joku päivä kokeilla jonkinlainen versio tosta.. 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Hahhahahaha päivän naurut! Kiitos 😀 Oikeesti aika hyvä imitaatio ostos-tv:stä, oon mö taitava!

 2. Marita kirjoitti:

  Kuulostaa herkulliselta, mutta mitä on suklaapakkaus?

  terveisin hölmö.

  • Aino kirjoitti:

   Oon kirjoitellu siitä jo aiemminkin, mm. täällä 🙂 Se on siis Puhdistamon valmiste, jota voi käyttää raakasuklaiden valmistukseen ja moneen muuhunkin kivaan, esim just smoothieihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.