Hae
Aino Mäkelä

Vuoden odotetuin tiistai!


Hihhiiii, tänään ne julkastiin! Mun pääsykoemateriaalit siis ja oon niin mielissään 🙂 Pelkäsin, että sieltä tulee jotain liian helppoa, mutta kivan haastavalta kyllä vaikuttaa mitä päälisinpuolin kerkesin niitä tutkia. Olin ite aamun töissä, joten mun ihana äiti oli soitellut kirjakaupat mun puolesta läpi – eikä yhtään kappaletta pääsykoekirjoja koko tässä kaupungissa 😀 Viimestään maanantaina saan kuitenkin kirjan kätösiini ja valmistautuminen voi alkaa täydellä teholla, jeeee!


Joko teillä muilla on pänttäys startannu toden teolla? 😀
Mä oon vihdoin taas täysissä voimissani ja kunnon treenikunnossa, ihan mahtavaa! On kyllä nyt riittänyt taas virtaa salilla ihan riittämiin, kun viikkoon ei sinne päässyt.. hahha 😀 Muutenkin osaa taas kyllä nauttia tästä terveestä olosta. Säälitti kyllä tänään työkaveri, jolle on just puhkeamassa toi tauti joka oli munkin kiusana.

Tää nelijakonen ohjelma on muuten älyttömän hyvä myös ton mun lukemisen kannalta, sillä treenit on lyhyempiä mitä kolmijakosen ohjelman kanssa. Tekee varmasti hyvää kesken lukupäivän käydä tunti huhkimassa salilla hakemassa lisämotivaatiota ja energiaa lukemiseen 🙂 Muutenkin tykkään kyllä ihan hulluna tästä, että on vaan muutama lihasryhmä/treeni.. jotenki se tuntuma tulee ihan erillailla, kun treeni on intensiivisempää!

Mun pääkoppa oli eilen vielä vähän lomafiiliksissä ja unohdin postata teille sen porkkanakakkupuuron reseptin, joten nyt vihdoin saatte sen 🙂 Se on yllättävän peruspuuroa, mutta ihan sairaan hyvää – yks loistava esimerkki siitä, kuinka helppoa on syödä terveellisesti ja herkullisesti ;D Jos ei halua käyttää koko kananmunaa, niin pelkkä valkuainenkin riittää.

Niin ja treenipäiväkirjasta unohdin mun ja Minnan sulkapallon kokonaan. Sitä käytiin siis tuttuun tapaan maanantaina pelaileen tunnin verran ja samalla kuulumisia vaihdellen. Minna on ruennu kehittymään kovaksi vastukseksi, mä jopa hävisin pari ottelupalloa! Ens viikolla siis tiedossa veristä vääntöä voitoista, hahha 😀

 

PORKKANAKAKKUPUURO
raastettu porkkana
1dl kaurahiutaleita
2,5dl vettä
puolikas banaani
kananmuna
kanelia

1. Laita porkkanaraaste ja kaurahiutaleet kattilaan veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Madalla lämpötilaa ja lisää muussattu banaani joukkoon. Sekoita koko ajan.
3. Viimeisenä riko kananmuna ja sekoita hyvin. Mausta kanelilla.

Mun mielestä paras puuro tulee niin, että sen tekee tarpeeksi väljään veteen ja malttaa keitellä sitä sitten tarpeeksi kauan, jotta puurosta tulee tarpeeksi turvonnutta ja kosteaa. Vihaan kuivaa puuroa 😀

”KUORRUTE”
3rkl maitorahkaa
1rkl vanilja proteiinijauhetta
1tl kanelia
mantelirouhetta

1. Sekoita maitorahka, protskujauhe ja kaneli keskenään.
2. Asettele nätisti puuron päälle ja koristele mantelirouheella 🙂

**

 Hiilaria napaan treenin jälkeen!

Ja tänään vielä illalla pääsen potkunyrkkeilytreeneihinkin. Hirveet vierotusoireet, kun torstaina tuskastelin kotona kuumeessa treenien ajan.. kyllä tää terveenä olo on vaan mahtavaa!

Huippua tiistai-iltaa kaikille! <3

17 kommenttia

 1. Essi kirjoitti:

  PORKKANAKAKKUPUURO, MIKÄ IDEA!!! kaks maailman herkullisinta asiaa yhdessä, pakko testata heti huomen aamulla 🙂

 2. Enni kirjoitti:

  Hei mihin sä haitkaan? Pääsi jo unohtumaan. 😀 Mutta siis mä myös jatkan ahkerana pänttäämistä, jonka aloitin jo helmikuussa. Kova on yritys päästä opiskelemaan, mutta saa nähdä miten käy. Ainakin voin sanoa yrittäneeni parhaani. :)Ja tosi herkullisilta näyttää taas noi ruuat!

  • Aino kirjoitti:

   Haen siis Jyväskylään lukemaan terveyskasvatusta 🙂 En oo välttämättä sitä ees ennen maininnukkaan, hahha! Mulla on sama homma, aion tehdä parhaani ja se joko riittää tai sitten ei. Kyllä mä sinne kouluun pääsen sitten kun sen aika on, tiedän sen! Tsemppiä luku-urakkaan, kyllä me tää homma hoietaan! 😉

 3. essipessi kirjoitti:

  Kiitos porkkanakakkupuuron reseptistä, menee ehdottomasti kokeiluun! 🙂 Mun luku-urakka viime keväänä päättyi unelmien koulupaikkaan, joten voin vaan toivottaa sulle hurjasti tsemppiä lukemiseen! Usko ittees, kyllä sä keväällä sinne kouluun pääset 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos tsempistä Essi!:-) ja luotto omaan osaamiseen on kyllä vahva, toivottavasti kaikki menee nappiin!

 4. Mimi kirjoitti:

  Hehee, veriset taistelut todellakin tiedossa.. 😀 Toivottavasti tuo mun maila vaan pysyy vielä kasassa kun en oo muistanu uutta hankkia tässä vieläkään.. :DJa nam, tuota puuroa pittää kyllä kokeilla! 🙂

 5. Anonymous kirjoitti:

  En oo aikasemmin kuullutkaan terveyskasvatus-alasta. Pitänee tutustua tarkemmin. Ite haen tänä keväänä Kuopioon lukemaan ravitsemustieteitä. Kuukausi sitten alotin valmistautumisen mut kokopäivätyö tekee homman vähän hankalaks. Käytkö sä töissä nyt keväällä vai meinaatko pitää lukuvapaata?

  • Aino kirjoitti:

   Tuo on kyllä tiukka yhdistelmä, ei varmaan hirveästi jää aikaa muhun:/ Mutta tsemppiä kovasti luku-urakkaan! Kyllä se vaivannäkö sitten kesällä palkitaan:)Mä itse jatkan kyllä töissä, mutta vähemmillä viikkitunneilla.. Meillä on onneksi vielä lyhyitä työvuoroja, joten vielä työpäivän jälkeenkin voi mennä kirjastolle:)

 6. emilia kirjoitti:

  AAAAA mä niin haluun jo kokeilla tota porkkanakakkupuuroa!! :DD Kiitos siis reseptistä, menee ehdottomasti kokeiluun (ja jää luultavasti myös lemppariksi, oon nimittäin ihan hullu porkkanakakku-fani 😀 se vaan on nii syntisen hyvää)!

  • Aino kirjoitti:

   Hihhihhii ole hyvä! 😀 Mäki rakastan porkkanapiirakkaa. Se on ihan täydellistä!

 7. -LiiSi- kirjoitti:

  Kokeilin yks päivä tota porkkanapuuroa ja oli niin taivaallista, iha sanattomaks menin. Et mitenkä terveellinen voi maistua noin hyvältä! 🙂 Namskis* Kokeilen kyl taas joku aamu uudestaan kyseistä herkkua! PS. Siulla on kyl niin huippu ihana blogi. Kiitos kaikista huippuhyvistä resepteistä! Jatka samaan malliin! 😉

  • Aino kirjoitti:

   Niiiiinpä! Se on aivan älyttömän hyvää:)Ja kiitos paljon Liisi, jatketaan jatketaan – hihhi 🙂

 8. Anni kirjoitti:

  Ai namskis tää oli herkkua !!!! :))) Kiiitos hirveesti ohjeesta, ei ois kyllä ite tullu keksittyä (:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.