Hae
Aino Mäkelä

Tee-se-itse: maidoton jogurtti

Ihanaa sunnuntaita!

Erään keskustelun lomassa mainitsin, etten hirveästi kaupan jogurtteihin koske ja sekös sai kummastusta osakseen. Miksen muka? Ensinäkin siksi, etten käytä maitotuotteita ja puolestaan useat kasvipohjaiset ”korvikkeet” on täynnä kaikkea muuta mitä en haluaisi syödä – kuten lisäaineita ja sokeria.

Maidoton jogurtti

Onneksi jogurttia voi kuitenkin valmistaa myös helposti itse, minkä vuoksi mun ei oo tarvinnut luopua siitä aivan täysin – vaikkei tää ihan hetken mieliteosta nautiskeltavaksi valmistukkaan. Etenkin näin viikonloppuisin on ihana tehdä aamupalaakin hieman pidemmän kaavan kautta ja panostaa oikein kunnolla siihen, mitä suuhunsa lykkää 🙂

Maidoton jogurtti

Mun vakiojogurttiresepti on tuttuun tapaan simppeli, ravitseva ja herkullinen, joten halusin tietysti jakaa sen myös teille – seuraavasta ohjeesta valmistuu täyteläinen jogurttiannos kahdelle :

Omenajogurtti

1 dl soseutettua omenaa/sokeritonta omenasosetta
2 dl liotettuja kaurahiutaleita
3 dl vettä
1 tl psylliumia
0,5 tl acerola-jauhetta
2-4 maitohappobakteerikapselia
ripaus aitoa vaniljaa ja suolaa

Mittaa ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kannelliseen lasipurkkiin ja nosta se noin vuorokauden ajaksi huoneenlämpöiseen kaappiin tekeytymään. Säilytä valmis hapatettu jogurtti jääkaapissa.

Maidoton jogurtti

Huomioita:

 • Jogurtin voi tehdä myös muista hiutaleista. Kauran lisäksi mun oma toinen suosikki on amarantti, mmm!
 • Acerola-jauhe ei oo välttämätön, mutta se tuo jogurttiin kivaa kirpsakkuutta ja tietysti superisti C-vitamiinia
 • Myös muut hedelmäsoseet käy!

Ihan perusmaitojogurtiltahan tää ei tietystikkään maistu, mutta en siltikään usko tän jäävän makutestissä kakkoseksi. Kokeile ihmeessä ja kerro, mitä tykkäsit! 

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

10 kommenttia

 1. Mari kirjoitti:

  Hei! Mulla sama ongelma kaupan kasvijogurttejen kans. Mutta siis häh amarantista jogurttia? Eikä sitä siis keitetä ensin? Nyt on aivan pakko testata! 🙂 Kiitos!

  • Aino kirjoitti:

   Amaranttia saa siis hiutaleena myös eli siitä oon tehnyt! Toki vamasti jos eka keittäis ja sen jäähtyneen amarantin sitten blendais niin sais varmasti jonkinlaista jugua aikaiseksi, mut en oo ite sillai kokeillu 😛

 2. Vra kirjoitti:

  Nam! Tää menee kyllä testiin 🙂 Oma lempparini on Oatlyn maustamaton jugurtti, johon ei ole lisätty sokeria. Se on vähän tyyriimpää kuin maitopohjaiset luonnonjugut, minkä vuoksi ajatuksissa on pyörinyt jugun valmistaminen itse – tää tuli siis kuin tilauksesta, kiitos! 🙂 Sopivasti tilasin eilen foodiniltakin psylliumia 😀 Yksi (hölmö) varmistus maitohappobakteereihin liittyen: kuuluuko kapseli avata ja sisältö heivata juttujen joukkoon? 😀

  • Aino kirjoitti:

   Jee, huippua! Toivottavasti tykkäät 🙂 Just toi Oatlyn maustamaton on omakin lemppari ja itseasiassa omaan makuun aika samanttylistä saa kun jättää tästä omenan, acerolan ja vaniljan pois ja laittaa sit puoli desiä enemmän vettä 😛 Eikä hei ollu yhtään tyhmä kysymys ! Just noin eli se sisältö sieltä kapselista muiden ainesten joukkoon 🙂

 3. Elina kirjoitti:

  Kiitti taas herkullisesta ohjeesta, menee hetimiten testiin, kun pakkasesta löytyy vielä kilokaupalla äitin tekemää omenasosetta ?? minäkin pohdiskelen tuota amaranttia ( kyselinkin sulta joskus amarantin käyttö vinkkejä) että voiko ne ihan ilman keittämättä syödä ” jogurttina”?? Mulla on iso pussi Foodinin amaranttihiutaleita ja pussin takana sanotaan että ”keitetään n. 25min 3 osassa vettä…? Olis kyllä kiva jos vois käyttää ilman keittämisiäkin ?

 4. Laura kirjoitti:

  Kuinka kauan tämä jogurtti säilyy valmistamisen jälkeen?

  • Aino kirjoitti:

   Itse oon syönyt sen aina kolmen päivän sisään valmistukseksta ja siihen asti ainakin on pysynyt hyvänä 🙂 !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.