Hae
Aino Mäkelä

Viikon ruokafiilistelyt

Mua harmittaa vähän, että mulla on jääny ruokajutut jotenkin vähemmälle viimeaikoina. Se tuntuu vähän hassulta sillä mä nykyään oikeasti laitan enemmän ruokaa mitä esimerkiksi kuluneen kevään ja talven aikana. Multa on ehkä kadonnut se tatsi niiden kirjottamiseen? Jotenkin rima niiden ruokajuttujen laittamiseen on alkanut nousemaan tosi korkeeelle enkä jotenkin osaa postata niitä yksinkertaisempia ja helpoimpia juttuja sillä ajattelen automaattisesti, että kaiken pitäisi olla jotenkin tosi hienoa ja hifistelyä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAMutta eihän se niin mee. Mun oma ruokavalio on hyvinkin yksinkertainen ja simppeli eikä sen noudattaminen vaadi mitään superkikkoja! Nyt lupaan olla itselleni armollisempi ja laskea hieman rimaa omien vaatimuksieni suhteen 😀 Ainiin ja muistin just, että oon unohtanut jakaa teille myös sen mun juhannuskakun – raakakakun ilman pähkinää ja avokadoa – reseptin. Saatte sen pikimmiten! Anteeksi.

Nyt kuitenkin haluan kertoa teille jotain ihanan yksinkertaista. Oon siis itse siirtynyt ikäänkuin vahingossa yhä enemmän ja enemmän kasvisruoan pariin ja välillä siihen on haastavaa yhdistää riittävä proteiininsaanti sillä soijatuotteita en halua määrällisesti paljoa käyttää eikä mun vatsa ihan älyttömästi lämpeä pavuillekkaan. Olinkin aika innoissaan, kun kuulin uudesta härkäpapurouheseoksesta! Ja heti rupesi päässä raksuttamaan monet erilaiset resepti-ideat. Onko se teille muille entuudestaan tuttu?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAVerso härkäpapurouheseos on kotimainen helppo proteiinilisä kasvisruokalijoille, sillä se ei vaadi liottamista ennen käyttöä. Se on myös ravintoarvoiltaan todella mielenkiintoinen sillä se sisältää paljon proteiinia ja ravintokuituja sekä hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja – uskon monen aktiivisen liikkujan riemastuvan tästä!

Nimensä mukaisesti seos on ihanan rouheista ja se toikin kivan twistin mun tekemääni kesäpastaan tuoden vähän purupintaa ja samalla sain sillä myös korvattua osan tofusta, joten sain annoksesta heti vähemmän soijapitoisen 🙂 Nyt en maltakkaan oottaa, että pääsen testailemaan tätä erilaisiin ruokiin ja komboihin! Heti tuli ideoita esimerkiksi erilaisten proteiinipatukoiden, myslien ja kasvispihvien valmistukseen.

Ja mä lupaan tulla jakamaan reseptit myös teidän kanssanne, vaikka ne olisikin kuinka helppoja ja yksinkertaisen tavallisia 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERALoppuun vielä yksi ihanan yksinkertainen ja tavallinen resepti. Nimittäin PUURO! Siinä on kyllä käyttömahdollisuuksiltaan niin monipuolinen ruoka, että oksat pois. Puuron suurkuluttajana ja rakastajana voisin perustaa varmaan blogin pelkille puuroresepteille, hahha 😀 Aamupuuro ei kuulu mun rutiineihin, vaan mää joka ilta ennen nukkumaanmenoa syön annoksen puuroa jossain muodossa.

Ja kuinka tylsältä mä nyt kuulostankaan, kun kerron sen olevan yks mun päivän kohokohdista? On vaan niin ihana istahtaa pitkän päivän jälkeen rauhassa alas puurokulho kourassa ja nautiskella herkusta kaikessa rauhassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HEDELMÄINEN TUOREPUURO
muussattu banaani
desilitra kaurahiutaleita
puoli desilitraa CocoVin herneproteiinia*
kaksi ja puoli desilitraa Evoke -hedelmäproteiinijuomaa*

Muussaa banaani mössöksi ja lisää muut aineet kulhoon. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään. Tee puuro aamulla, jotta se on illalla valmis nautittavaksi!

*Herneproteiini ja proteiinijuoma saatu blogin kautta. Banaani ja kaurahiutaleet ostettu lähikaupasta 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAJa päällä itsetehtyä suklaamysliä <3 OM ja NOM.

Muistan kuinka aikoinaan riisiproteiinin käyttöä aloitellessa se tuntui alkuun tosi vieraalta heraproteiiniin tottuneena.. Mutta nykyään mä fiilistelen riisi- ja herneproteiineja ihan täysillä! Rakastan niiden vähän jauhoisempaa, kiinteää koostumusta joka tuo kivasti rakennetta eikä hajoa suuhun. Mähän en sinällään palkkareita juo vaan käytän niitä juuri tän puuron tyyppisillä palautusATERIOILLA proteiinilisänä mihin ne sopii ainakin mun mielestä heraa paljon paremmin – nimenomaan rakenteensa vuoksi.

Herkullista viikon jatkoa,
<3 Aino

2 kommenttia

  1. Salla kirjoitti:

    Kyllä meitsi ainakin arvostaa yksinkertaisia ja helppoja reseptejä. Niille kun on loppujen lopuksi eniten käyttöä. Semmosista saa sitten helposti piristystä ja väriä arkeen 😉 Sitä paitsi mun mielestä mistä vaan voi tehdä gurmeeeta jos vaan tahtoo ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.