Hae
Aino Mäkelä

Aina menossa

Terkut junasta! Täällä mä istun matkalla suuntana yks mun lempparikaupungeista – nimittäin Tampere. Oon aina vähän enemmän ja vähemmän liikkeellä, ja näin vapaina viikonloppuinakin oon todella harvoin kotona. Joskus oon miettinyt, että onko mussa joku vika kun en vain millään pysy paikallani, mutta mä oon oikeastaan aina ollut vähän tälläinen. Vierivä kivi ei sammaloidu vois hyvinkin olla mun motto!

Junamatkan viihdykkeeksi tein kuitenkin persoonallisuustestin, joka sai mut huokaisemaan helpotuksesta. Tää tälläinen elämäntyyli on aika vahvasti sidoksissa mun ENFP-T -persoonallisuuteen ja testituloksia lueskellesssani tajusin tän kaiken liittyvän hyvin vahvasti myös mun kehotyyppiin ja astrologiseen karttaani. Tälläinen mä vaan oon, siis mitäpä sitä turhaan haraamaan vastaan? 😉

Persoonallisuustesti oli sen verran hauska, että jos sulla on siellä ruudun toisella puolella vähän tylsää niin suosittelen sen tekemistä! Se ei vie paljoa aikaa ja voi auttaa katsomaan itseä lempeämmin silmin. Persoonallisuuksia tän testin mukaan on kuitenkin 16 erilaista, joten ei ihmekkään ettei me olla samanlaisia kuin kaikki kaverimme – ja hyvä niin. Erilaisuus on rikkaus ja erilaiset tyypit tasapainottaa toisiaan jo pelkällä olemassaolollaan.

ENFP-T eli ”Kampanjoijaa” kuvataan vapaaksi sieluksi, joka on kiinnostunut sosiaalisesta ja emotionaalisesta yhteydestä muiden ihmisten kanssa. Intuitiivisinä ihmisinä kampanjoijat pystyy lukemaan asioita rivien välistä uteliaina ja energisinä ja he näkee elämän monimuotoisena kokonaisuutena, jossa kaikki liittyy kaikkeen. Itsenäiset kampanjoijat kaipaa vapautta ja luovuutta (oh really!) ja paikallaan olo lannistuttaa, kun taas vapaus olla innovatiivinen pitää mielen virkeänä ja itsetunnon kohollla.

Innostuneet, luovat ja sosiaaliset vapaat sielut, jotka löytävät aina syyn hymyillä. ENFP:t käyttävät paljon aikaa tutkien sosiaalisia suhteita, tunteita ja ajatuksia ennen kuin he löytävät jotakin, joka tuntuu todella aidolta. Mutta kun he lopulta löytävät paikkansa maailmassa, heidän mielikuvituksensa, empatiansa ja rohkeutensa tuottavat uskomattomia tuloksia.

Toi kaikki on niin mua! Myös kampanjoijan heikkoudet joihin lukeutuu: heikot käytännön taidot, keskittymisvaikeudet, yliajatteleminen (…), stressialttius, tunteellisuus ja riippumattomuus vikoihin.

Mä koenkin olevani parhaimmillani vapaana, tehden luovaa työtä ja mielellään ihmisten parissa. Ei ihmekkään, että kurssien vetäminen on ollu mulle niin älyttömän mieluista puuhaa! Ja tää kaikki selittää myös sen miksi aina välillä tää blogin kirjoittaminen tuntuu maailman siisteimmältä ja välillä ei huvita yhtään. Rakastan kirjoittamista, mutta pelkästä rutiinista sen tekeminen ei vaan luonnistu – ei niin millään.

Tätä kirjottaessa hoksasin, että vuosi sitten ajattelin ”rauhoittavani elämääni” muuttamalla Jyväskylään ja jostain hassusta syystä luulin silloin että oppisin olemaan paikoillani. Niin ei käynyt, mutta sen rauhoittumisen sijaan musta on tullut paljon enemmän oma itseni: intuitiivisempi, luovempi ja uteliaampi. Ja vaikka oonkin melkeen kokoajan menossa niin en mee paikasta toiseen vain reissatakseni tai puhtaasta velvollisuuden tunteesta, vaan siksi että oikeasti tahdon mennä. Aivan kun nyt Tampereelle! Ja tästä viikonlopusta tulee varmasti ihan huippu <3

Ootko sä tehnyt persoonallisuustestin? Tunnistitko itseäs yhtä vahvasti omasta kuvauksestasi?

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Maikki kirjoitti:

    Tein äsken ton persoonallisuustestin, koska on aina kiva tehö tommosia. Hyvä tossa testissä oli ettei kysymyksistä voinut päätellä mikö vastaus tulee ja kyllä se aika lähelle kuulosti itelle =D Oon muutenki tässä ollu vähä hukassa ja haluaisin paremmin oppia tuntemaan itteni, tietää mitä haluan tehdä tulevaisuudessa, mihin musta on, millanen mun luonne on sanoin kuvailtuna jne, sopivaan saumaan siis tuli tää postaus =)

  2. Krissu H kirjoitti:

    Olen tehnyt kyseisen testin myös ja kirjoittanut siitä myös blogimerkinnän, joka löytyy osoitteesta: http://unihiekkaahiuksissa.blogspot.fi/2017/04/persoonallisuuteni.html. Minulle tuli vastaukseksi sama kuin sinulle eil kampanjoija! 😀 Ihan mahtavia tuollaiset testit, sillä vaikka ne ei täydellisyyttä totuutta kertoisikaan, niiden avulla oppii kuitenkin itsestään paljon ja parhaassa tapauksessa pystyy ymmärtämään omaa käyttäytymistään sen avulla paremmin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.