Hae
Aino Mäkelä

Viikkosuunnitelma

Viikkosuunnitelma ViikkosuunnitelmaRehellisesti voin kertoa, että ei oo mitään parempaa kuin herätä täydellisesti nukutun yön jälkeen ilman herätyskelloa auringonnousuun. Siis siihen, että huoneessa on niin valoisaa! Ahhh kevät, sua on odotettu. Aikamoinen aloitus viikkoon.

Maanantaisin on myös hyvä ottaa pieni katsaus tulevaan viikkoon ja tehdä jonkinlainen suunnitelma viikolle. Mitä haluat viikon aikana tehdä? Listan ei kannata olla mahdollinen vaan toteutettavissa oleva katsaus järkevistä asioista, jotka on hyvä aikatauluttaa järkevästi pitkin viikkoa ettei stressi tekemättömistä jutuista tai kaaoksena käsiin leveävästä arjesta ala kiristämään pääkoppaa viikon lähestyessä loppua.

Arjen aikatauluttaminen ja ”järkevien” asioiden tekeminen on helpompaa niillä, joilla on säännöllinen päivätyö ja muutenkin tasainen arki. Sitten on taas mun kaltaisia taivaanrannanmaalareita, joiden jokainen viikko on erilainen ja innolla haluttaisolla mukana kaikessa. Siihen ei kellään aika riitä ja silloin priorisointi on tärkeää.

Viikkosuunnitelma on siitä hyvä, että aikaväli on tarpeeksi lyhyt jolloin tavoitteet tuntuu konkreettisimmilta ja helpommilta saavuttaa. Pitkän aikavälin suunnitelmat taas puolestaan saattaa vaikuttaa liiankin orjallisilta ja pientä joustovaraa itselleen antaessa voi motivaatio kärsiä, jos tuntee sen vuoksi epäonnistuneensa kurin pettäessä. Pala palalta suunniteltaessa on myös helpompi ottaa juuri sillä hetkellä vaikuttavat asiat huomioon: sairastelut, anopin yllätysvierailut tai työkaverin yllätyssynttärit.

Mitä mun viikkosuunnitelma pitää sisällään? Työpäivät tehtävineen, pakolliset menot, treenit, kokkaus(ruokapreppaus)päivät, kavereiden kanssa sovitut menot ja määrittelemättömän vapaa-ajan. Ja homma toimii! Aikaa sen suunnitteluun menee noin kymmenen minuuttia ja joka sunnuntai mulla on lähes poikkeuksetta hyvä fiilis siitä kuinka hienosti viikko meni putkeen.

Ihanaa alkavaa viikkoa,
<3 Aino

PS. Muistakaa: itseltään ei kannata vaatia mahdottomia.

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

4 kommenttia

 1. Teea kirjoitti:

  Ihana postaus! Mulla ainakin tähän viikkoon paljon enemmän virtaa kuin viime aikoina, vaikka tänään todellakaan en herännyt ilman herätyskelloa ja senkin kanssa oli vähän hankalaa…
  Koitan myös tsempata tuon suunnitelmallisuuden kanssa, alkuvuosi on mennyt ihan ”hengaillessa” 😉
  Aurinkoista viikkoa <3

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Mäkin oon niin vaan ”hengaillut” alkuvuoden..! 😀 Tai siis käynyt töissä paljon, liikaakin, ja sen vuoksi suunnitelmallisuus on kärsiny tosi paljon. Mutta sen muutoksen saa aikaan ainoastaan toimeen tarttumalla, joten.. 😛 😀

 2. Aino kirjoitti:

  Suunnitelmallisuus on kyllä arjen pelastaja. Etenkin nyt, kun aikaa on vaikka millä mitalla mutta se pitäisi jotenkin saada käytettyä hyödyksi (…kandintyö…) on ollut yllättävän vaikea saada ittensä ruotuun! Mutta oikeassa oot, rupeenkin tässä skriivaamaan itelleni viikkosuunnitelmaa. 😀

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Hih joo..! Mä niin tiiän tunteen 😀 Se ryhtiliikkeen teko on vaikein, mutta pelastaa kyllä paljon kunhan sen saa aikaseksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.