Hae
Aino Mäkelä

Deload week

Meillä vietetään tällä viikolla treeneissä ”Dealod week”iä elikkäs kevyempää viikkoa, jonka aikana hermosto palautuu rasituksesta. Treenejä siis silti on eikä kyse oo mistään puhtaasta lepoviikosta, mutta raskaita voimasuorituksia ei tällä viikolla tehdä ja tällä just yritetään ennaltaehkäistä mahdollista ylikuntoa, joka voi tulla seurauksena liian kovasta treenistä. Siis nimenomaan just unohdetaan palautua välillä 😉

Kuva viime viikon treeneistä – lainattu Crossfit Basementin instagramista @crossfitbasement

Tää on just yks niistä syistä minkä takia mä tykkään ihan älyttömästi crossfitistä – siellä pidetään jengistä huolta! Viimeiset kolme viikkoa treenattiin kovaa ja nousujohteisesti ja sama jatkuu tän kevyemmän viikon jälkeen. Mulla itsellä viime syklin aikana nousi muun muassa takakyykky maksimi +10kg eli selkeästi kehitystäkin on tapahtunu! 😀 Vaikka olin melkeen kaks viikkoa vielä lomalla.. Tosin mä uskon, että suurimmaksi osaksi parantuneen tekniikan takia sillä tunnen myös kehittyneeni siinä tosi paljon kesän jälkeen.

Nää palauttavat viikot on sellaisia, jotka mä itse aina ennen omista treeneistäni unohdin, kun ei oikein keksinyt mitään järkevää tekemistä kovan treenin tilalle. Tai sitten en vaan malttanut pitää niitä.. Kovan voimatreenin sijaan me keskitytäänkin nyt enemmän voimisteluliikkeisiin sekä tekniikoihin eli tehdään paljon juttuja oman kehon painolla ja harjotellaan taito-ominaisuuksia. Ja nyt oonkin jo kahden deaload-päivän jälkeen ihan fiiliksissä! Eilen nimittäin sain kehuja mun penkkipunnerruksesta ja tänään etenin huimasti muscle-up -progressioissa.

Onko mitään parempaa fiilistä kun alottaa aamu treeneillä, joissa oikeasti saa kokea niitä aitoja onnistumisen tunteita? Ainakin eilen mä olin koko päivän ku Naantalin aurinko!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Deload-breakfast 😉 Ja kakusta tuutte kuulemaan vielä!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mites teillä – muistattehan pitää välillä kevyempiä treenijaksoja ja antaa hermostolle sen ansaitsemaa lepoa? Tällä viikolla saattekin sitten ajankohtaista postausta toivotusta kehonhuollosta ja palautumisesta 😉

<3 Aino

6 kommenttia

 1. Jonna kirjoitti:

  Treenaatko sä nykyään Basementillä?

 2. xxx kirjoitti:

  Mua niin kuumottas alottaa CrossFit. On kuumotellu jo pitemmän aikaa! Harmi vaan kun ei koulu- ja työkiireiltä nyt vaan yksinkertasesti oo aikaa. Kaikki vapaa-aika menee tietokoneen ääressä erilaisten koulutehtävien kanssa. t. Nykyinen HEOlainen

  • Aino kirjoitti:

   Joo tiiän tunteen! Just siitä syystä mullakin jäi alottaminen vasta viime keväälle ja oon kyllä sitä mieltä, että sille kannattaa antaa oma aikansa 🙂 Eli kaikessa rauhassa sitten vaan, kunhan kiireet hellittää!

 3. NAMMMM kirjoitti:

  kakkuohje hetiiiiii 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.