Hae
Aino Mäkelä

Mikä ihmeen SandBell?

Tein viime viikolla täysin uuden aluevaltauksen nimeltä SandBell. Keskiviikkona osallistuin ihka ensimmäiselle tunnille ja viikonloppuna olikin sitten vuorossa ohjaajakoulutusta itse Marvin Burtonin ohjauksessa – tajuttoman inspiroiva tyyppi, jolta opin ihan älyttömästi niin SandBellistä kuin ohjaamisesta sekä treenaamisesta ylipäätään!

Sekä lauantaina että sunnuntaina koulutusten jälkeen kynä viuhas niin että savusi – se inspiraation määrä jonka näiltä päiviltä sain, oli valtava. Ja on edelleen 😀 En malta odottaa, että pääsen toteuttamaan ja suunnittelemaan uusia treenejä, hyödyntäen kaikkea oppimaani. Omat treenit meni heti kerta heitolla uusiksi!OLYMPUS DIGITAL CAMERAKoulutuksen pääpaino oli siis SandBell -treenillä – tiedättekö mitä se on? 😉 Ei ihme jos ette, sillä kyseessä on aivan uusi treenimuoto jota on tällähetkellä tarjolla Suomessa vain yhdessä paikkaa, Helsingin Savate Clubilla 😀

SandBellit on siis eri painoisia hiekkasäkkejä, joiden avulla voi rakentaa monipuolisia haastavia treenikokonaisuuksia, joissa vain oma mielikuvitus on rajana! Treenien kautta kehittyy juuri ne taidot ja ominaisuudet, joita me kaikki tarvitaan päivittäisessä elämässä. Säkkejä voi käyttää painona, niitä voi heitellä, niiden avulla voi tasapainoilla, tehdä nopeutta, kehittää ketteryyttä, lyödä säkkiä… mitä ikinä vain keksiikään 😀 Ei ole siis yhtä tiettyä oikeaa tapaa vaan jokainen voi kehittää oman treeninsä itse. Ihan mahtavaa!!

Tässä vähän otteita meidän eilisestä kuntopiiri-tyyppisestä treenistä – samalla saatte vähän esimakua, että mitä se SandBell oikeastaan on ja mitä kaikkea sillä esimerkiksi voi tehdä 😉 Kestävyystreeniä tehtiin esimerkiksi juoksupyrähdyksillä 11kg hiekkasäkkiä kantaen.. huh! 😀 

Käsipainoina kohti taivasta ja suoraan eteen – hyvä tempo yllä niin, että syke pysyy korkealla 😉 Perus käsipainoihin verrattuna SandBellien kanssa tää on rankempaa, sillä ranteen, kyynärvarren ja kämmenen lihakset aktivoituu tehokkaammin, kun ote on erilainen. Oma suosikki: sivu-slämmerit! Tehtiin näitä sekä istualtaan, että polviltaan. Koko keskikroppa joutuu tosissaan töihin, kehittäen räjähtävää voimaa – ja se tömähdys kun säkki iskeytyy maahan on niin nautinnollista kuultavaa 😀 Saa kyllä agressiot purettua kunnolla, hahha! Säkin nostot ja perus slämmerit koko kropan voimalla lattiaan iskettynä on hyviä esimerkkejä voimaliikkeistä, joita SandBelleillä voi tehdä.  Ja slämmerit on oikeasti ihan parhautta, kun tekniikka on hallussa niin se voima minkä siihen iskuun saa on aivan uskomaton! Uskokaa tai älkää, mutta kaikki lähtee lantiosta 😉 Jälleen kerran.Juostiin myös läpi erilaisia ketteryysratoja, hypittiin ja ryömittiin pitkin SandBellejä ja tehtiin reaktioharjoituksia, joissa myös aivotkin joutui myös töihin 😉 Älyttömän monipuolisia ja haastavia osuuksia ja mikä parasta, tehdessä unohti kokonaan ulkopuolisen maailman kun tekemiseen täytyi keskittyä 101% 😀

Eilisessä postauksessa mainitsin leuanvedon yhteydessä ranne- ja käsivoiman ja tässä on nyt teille liike, millä niitä saa loistavasti harjoiteltua 😀 Erilaiset tarrausharjoitukset kehittää myös reaktiokykyä ja nopeutta – kun SandBellin pudottaa, on siihen tarrattava nopeasti kiinni ettei se tipahda maahan. Vaikka eipä se haittaa vaikka niin kävis, sillä näillähän ei mitään vahinkoa saa itselleen tai kenellekkään muulle aikaiseksi 😀

Treenien ajan syke oli kokoajan ylhäällä, tehoa pystyi muuttamaan vaihtamalla SandBellin kokoa tai liikkeen suuntaa ja mikä tärkeintä – mulla oli ihan älyttömän hauskaa!! 😀 Jokaisen kierroksen jälkeen oli kaikkensa antanut olo ja uuden kierroksen aloittaminen teki tiukkaa, mutta halu ylittää itsensä ja tehdä parhaansa oli aina väsymystä suurempi. Erityisesti nopeus ja ketteryysharjoitukset oli mun lemppareita, sillä mä olen niissä niiiiiiiin onneton – mutta toivottavasti en enää kauaa 😉 

SandBell-treenit tulee kyllä ehdottomasti osaksi mun jokaviikkoista treeniohjelmaa. Vaikka mä oon aina sanonu, että vihaan ryhmäliikuntaa, niin tätä mä en vihaa. En todellakaan 😀 SandBell on nimittäin ehkä yks mahtavimmista keksinnöistä ikinä! Treeneistä saa rakennettua niin omannäköisensä, että jos jostain ei tykkää niin se ei ole keneltäkään pois – samalla treeniä voi helpottaa ja vaikeuttaa lukuisilla eri tavoilla ja yhdestä liikkeestä voi keksiä kymmeniä eri variaatioita, joten jokaisen on helppo lähteä mukaan. Suosittelen lämpimästi testaamaan!! 😀 

Turvallista, yksinkertaista, haastavaa, tehokasta, monipuolista – sitä on SandBell 😉 Lisää tietoa löytyy täältä.Ja loppukevennykseksi vähän mallikansiomatskua otsikolla ”oman vuoron odottelua” 😉 😀 Kiitokset valokuvaajalle treenien videoinneista, oli erittäin opettavaista katsella omia suorituksia filmiltä!

PS. Muistakaahan GO!Fitneksen nettikaupasta saa koodilla gofitness13stayhealthy 10€ alennuksen yli 60€ ostoksista marraskuun loppuun asti! Jos vaikka kuvia katsellessa ihastuit mun BetterBodiesin housuihin 😉 Hihhi!

2 kommenttia

  1. marissa kirjoitti:

    Mä en kestä miten kivoja nää kuvat oli! Ihan kun olis ollut treenissä mukana, kun näki kaikki irvistykset ja kärsimykset! Taisit tosiaan vetää täysillä 😉 Ei mitään hymykuvia treenistä, vaan just sitä ehtaa oikeaa hikitreeniä. Thumps up! 🙂

    • Aino kirjoitti:

      Hahhahhaa huippua! 😀 Ja joo kyllä tuli vedettyä ihan sata lasissa..ei tuolla paljon pystyny löysäilemään, oli sen verran menevä meininki ja motivoiva ohjaaja, hihhi 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.