Hae
Aino Mäkelä

Matcha-mannavanukas

Oon jo jonkin aikaa viettänyt eräänlaisessa matchahurmoksessa enkä oo voinut peitellä innostustani bloginkaan puolella. Sen innoittamana olette saaneet reseptiä jo minttu-matchajäätelöön sekä bulletproof-matchaan, jotka jälkimmäinen on meikäläisen keittiössä kahviakin totutumpi näky ja sehän kertookin meikäläisen matchahulluudesta jo aika paljon, ainakin jos tietää millainen kahvisieppo musta on taas kehkeytynyt.

No mutta, tarkoitushan ei ollu muistella vanhoja vaan itseasiassa antaa teille jotain uutta. Nimittäin ihanaakin ihanamman matcha-mannavanukkaan reseptin! Tän reseptin oon itseasiassa kehittänyt alkujaan PUR-kaupalle, jonka blogissa se julkaistiin jo syksyn alkumetreillä. Matcha-mannavanukas

MATCHA-MANNAVANUKAS
1,5dl vettä
2 rkl kookosmannaa
3 rkl chiasiemeniä
2 rkl kookoshiutaleita
loraus hunajaa
1 tl psylliumia

2 rkl kookosmannaa
0,5 dl vettä
loraus hunajaa
1 rkl tocoa
1 tl matcha-jauhetta
0,5 tl vaniljaa

Valmista vanukkaan kerrokset eri osissa. Aloita chia-kerroksesta mittaamalla chiasiemenet ja psyllium veden sekaan. Lisää joukkoon kookosmanna ja hunaja, jonka jälkeen voit blendata vanukkaan tasaiseksi.
Valmista seuraavaksi matcha-kerros. Blendaa vesi ja kookosmanna pehmeäksi kermaksi, minkä jälkeen voit lisätä joukkoon tocon, matcha-jauheen ja vaniljan sekä hunajan. Viimeistele blendaamalla. Sen jälkeen voit asetella vanukaskerroksia vuoron perään lasiin ja nostaa se kymmenen minuutin ajaksi jääkaappiin tiivistymään.

Energisoiva välipala, jännittävä jälkkäri, hemmotteleva herkkuhetki.. Valehtelematta tää vanukas sopii moneen 😉 Yks reseptin salaisista ainesosista on tietysti omanlaisen kulttimaineen saavuttanut kookosmanna, joka saa kaiken maistumaan ihan taivaalliselta. Siis kaiken. Ihan kaiken. Tänä aamuna se toimii salaisena ainesosana bircher myslissä, jonka reseptin kehittelin mun tän aamun aamiaiskutsuille. Hih, toivottavasti tytöt tykkää!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

9 kommenttia

 1. Ripsis kirjoitti:

  Moikka! Voi morjens ku hyvän kuulonen ohje. Haluaisin kokeilla heti mut ei löydy tota matchaa tällä hetkellä. Mimmonen tosta tulee ilman tai olisko sulla mielessä jotain muuta mikä siihen sopisi? Sitten toinen kysymys e-kirjasi Bounty raakakakun ohjeesta. Kookosjauhon määrästä puuttuu yksikkö. Mikähän se mahtaa olla? Kiitos hurjan kivasta kirjasta. <3

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Moikka! Ja voi apua – mä arvasin et sieltä jää jotain pois, kun kukaan ei oikolukenu sitä mulle 🙂 Hups.. Mutta se yksikkö on siis dl. Matchan voi jättää pois kokonaan tai halutessaan korvata sen vaikka kaakaojauheella/macalla. Jälkimmäisestä vois tulla ihan superduperhyvä!

   Oleppas hyvä <3

 2. Bee kirjoitti:

  Tein heti! 🙂 Nyt on jääkaapissa maustumassa. Taisi mun kookosvanukkaasta tulla aika vähän liian tönkköä, ei ollut kerroksittain asettaminen ihan helppoa, kun vihreästä osisota tuli taas ihan litkua 😀 Ei se ulkonäkö vaan se maku!! 😀 Maistoin ekaa kertaa kookosmannaa, kun nuolin lusikkaa puhtaaksi. Ai että! 🙂

  • Bee kirjoitti:

   Ja muuten mentiin ihan ohjeen mukaan paitsi hunaja vaihtui agavesiirappiin, kun hunaja oli niin tönkköä, ettei suostunut puristumaan pullosta ulos 😀 Kivaa, kun kerrankin löytyi ainekset kaapista, että pääsi heti hommiin! 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Kookosmanna!! <3 Se on ihanaaaaa 🙂

 3. Andi kirjoitti:

  Moi! Kuulostaapa hyvältä ja värikin on tosi kaunis 😉 Olisinpa ostanu I love me -messuilta kookosmannaa kun oli mahdollisuus.
  Olen nyt ensimmäistä kertaa ostanut macaa ja kaipailisin vähän käyttövinkkejä jos sulta löytyisi? Kiitos!

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Joo, ois kannattanu! Se on ihan huikeeeeeeen hyvää 🙂 Macaa voi laittaa vaikka kahvin, smoothien, puuron, jogurtin/rahkan tai ihan vaikkapa raakasuklaan joukkon – itse suosin kahta ensimmäistä vaihtoehtoa ja hyvää on, nam!

   • Andi kirjoitti:

    Täytyy kyllä mannaa jostain hankkia 🙂 Ai kahvin sekaan, täytyy kokeilla. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.