Hae
Aino Mäkelä

Minttusuklaajäätelö sekä muut viikon parhaat!

Viime viikko oli ihan älyttömän tapahtumarikas ja kuvia selatessani en voi todeta muuta kuin olevani ihan älyttömän onnellinen! Vaikka eilen väsyttikin ihan älyttömästi niin reissu oli kyllä täydellisen onnistunut ja nyt oon taas niin montaa kokemusta sekä uutta ystävää rikkaampi.

Ja arvatkaa vaan mitä tehtiin koko matkan kun ajettiin Vaasasta takaisin kohti Helsinkiä? No suunniteltiin uutta roadtrippiä tietysti! Tosin vol2. tulee menemään täysin nextille levelille ja tulee sisältämään myös kakkujuttuja mukaansa. Ideoita otetaan mielellään vastaan ja jos jossain päin Suomea on halua omalle työ- tai kaveriporukalle järkätä virkistysiltaa raakaherkkujen merkeissä niin sähköpostia saa aina laittaa – ja pitääkin, hihhi! Eilen oltiinkin sitten hulluttelemassa Linnanmäellä ja vaikka Suomen kesä taas näytti parhaansa, niin ei edes kylmyys ja viima hidastanut meidän menoa. En ees muista millon viimeksi oisin käyny Lintsillä, joten olin ihan innoissani! Omaksi suosikiksi tais kyllä nosta törmäilyautot tai ainakin niissä tuntui, että se nauru ei vaan ota loppuakseen – jännä sinällään sillä mä olin kuuden päivän autossa istumisen jälkeen ihan varma, että hetkeen ei autokyyti maistu, hahha!

Hulluttelu teki kyllä tehtävänsä ja oli ihana saada tuntea taas olevansa kuin lapsi! Tänään varmaan saan siitä taas uutta intoa treeneihin, jotka ei eilen menny ihan putkeen.. Ilta päättyi loistavaan herkkupiknikkiin, johon meidän Tiia ja Heidi oli väsänny mitä ihanampia herkkuja ja kyllä ne muiden tekemät herkut onnistuu aina sulattamaan mun sydämen.

Kiitos kaikille ihanille seurasta – Marissa, Jonna, Marjo, Henriikka, Mikko, Marko, Tiia, Maiju, Heidi ja Johannes – mun on varmasti päästävä Lintsille tänä kesänä myös uudestaankin!

Oulun workshopin ihanat Anni ja Mari
Kuvat lainattu Voimariinin blogista, kiitos <3

Jos touria itessään miettii niin sielläkin tietysti kaikki ihmiset teki elämyksistä kokemisen arvoisia. Kaikista parasta on ollu nyt ehkä jälkikäteen seurata Instagramista, kuinka ihmiset on oikeasti innostunut raakasuklaasta – tavoite siis saavutettu! Kuola valuen kotimatkalla katseltiin esimerkiksi Voimariinin lukuisia kuvia ihanista raakasuklaaherkuista.

Kaikki mun oppilaat kyllä onnistui suklaan teossa loistavasti ja oli ihana saada innostettua uusia tyyppejä suklaaherkkujen pariin sekä antaa uusia vinkkejä niille, jotka oli suklaata jo aiemminkin tehny. Olikin kyllä siistiä kuulla, kuinka konkarit onnistuivat mun opissa tekemään parempaa suklaata mitä koskaan! Mutta en mä kyllä täyttä kunniaa suostu siitä ottamaan – mähän vaan tarjosin ensiluokkaset raaka-aineet ja höpöttelin menemään muiden tehdessä, hehhe.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOulussa workshop järjestettiin ihanassa Cafe Roosterissa, joka onkin mun Oulun lempparikahvila – harmi vaan, että se avas ovensa sen jälkeen kun olin jo muuttanut Helsinkiin. Noooh onneks mä vierailen Oulussa aika tiiviiseen tahtiin, hihhi. Rooster tarjoaa asiakkailleen viihtyisän ilmapiirin lisäksi aitoa lähiruokaa ja tuoreita makuja ja sinne me palataankin vielä myöhemmin kakkujuttujen parissa – stay tuned!OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAVaasan workshop oli taas sitten aivan omaa luokkaansa – yks tän homman ehdottomasti parhaita puolia on se, että tää ei todellakaan oo mitään kaavoihin kangistunutta rutiininomaista paahtamista vaan luovuuden ja innokkuuden avulla jokanen päivä on ihan omanlaisensa! Workshop järjestettiin LadyLinen tiloissa, jossa ihanat Aino ja Eve on töissä ja mikäs sen sopivampi tila meille oiskaan ollu, kuin jumppasali? Hahha! Oli kyllä täysin omanlainen fiiliksensä vetää workshoppia jumppapallojen keskellä isossa peilisalissa.

Nyt innolla sitten ootankin, että millaisia kaikkia herkkuja tytöt juhanukseksi suklaasta keksiikään. Mulla ainakin jo ihan sormet syyhyä kaikista niistä ideoista, joita workshopeissa ihmiset heitteli ilmoille!  Ja siinä muutamien raakasuklaahetkien innoittamien kokkailijoiden omia tuotoksia! Oon niin ylpee sillä nehän on aivan täydellisen näköisiä ja varmasti myös makuisia – kaikki ainakin nimittäin meidän valvovien silmien alla onnistui tekemään niin hyvää suklaata, että parasta on ehkä mahdoton alkaa valkkaamaan. Enkä mä ihan turhaa oo siitä suklaan synnyttämästä idearikkaudestakaan puhunut sillä workshop oli synnyttänyt eräälle innokkaalle raakasuklailijalle myös sisustusideoita meidän käyttämistä elementeistä, hihhi!

Ens viikolla on Helsingissä raakasuklaa workshoppeja sekä 2.0 workshop, joten sinne vaan kaikki joilla vähänkään rupes kuola valumaan suunpielestä!

Ja vielä viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä: minttusuklaajäätelön resepti, jonka oon ihan täysin unohtanut jakaa teidän kanssa! Tää oli aivan ihanaa enkä voinut uskoa, että onnistuin tässä niin hyvin: tosin hieman sokerisempaan makuun tottuneelle kaakaon määrää voi vähentää ja korvata sitä riisinlesejauheella, joka tekee jäätelöstä ihanan pehmismäisen.

MINTTUSUKLAAJÄÄTELÖ
2,5dl kookoskermaa
puolikas banaani
puolikkaan sitruunan mehu
ruokalusikallinen kookosöljyä
3rkl raakakaakaojauhetta
2rkl riisinlesejauhetta
ripaus merisuolaa
puolikas teelusikka minttu-uutetta

Tee blenderissä kookoskermasta ja banaanista tasainen massa. Purista joukkoon sitruunan mehu, lisää kookosöljy ja mausta kaakaojauheella sekä riisinlesejauheella – kaakaojauheen määrällä voit säädellä maun intensiivisyyttä. Lisää ripaus merisuolaa ponnahduttamaan kaakaon maut esille ja viimeistele massa minttu-uutteella. 

Nosta massa jäätelökoneeseen ja anna pyöriä puolesta tunnista tuntiin. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa jäätelön myös pakkasessa, jolloin massaa on hyvä käydä sekoittelemassa puolen tunnin välein.

Tsädääm! Oiskohan tää kilometripostaus nyt tässä? Paljon tuli kyllä juttua, mutta ois sitä oikeasti riittänyt vielä enemmänkin kerrottavaksi – tiivistettynä vielä: reissu oli onnistunut, ihmiset mitä ihanampia ja meillä on nyt pää täynnä ideoita kaikesta siististä, mitä tulevaisuudessa tullaan tekemään!

Nyt mä alan kyhäämään juhannusherkkuja kasaan ja vinkkailen parhaimmista heti kunhan maltan hetkeksi poistua keittiöstä!

<3 Aino

10 kommenttia

  1. Tanja kirjoitti:

    en ole mistään onnistunut löytämään minttu-uutetta, kun piparminttu maistuu hammastahnalle 🙂 vinkkei? ja kyssäri kaks: mikä on hyvä jäätelökone? OBH nordican jäätekoneella en ole onnistun saamaa aikaseks mitää kunnon jädee vai enkö vaan osaa..

    • Aino kirjoitti:

      Mulla ei kovin monesta jäätelökoneesta oo, mutta OBH:n koneella oon saanu ihan onnistunutta sekä kaverin koneella, jonka se oli ostanu citymarketista 10eurolla 😀 Mikä siinä koostumuksessa on sitten mennyt vikaan? Itse tykkään piparmintusta, mutta esimerkiksi Fitnessfirst:iltä löytyy stevia-minttutippoja joita oon kans joskus käyttänyt ja hyväksi todennut:)

  2. eveliina kirjoitti:

    Oli kiva tutustua 🙂 Toivottavasti saahaan syksylle joku uus kurssi (kakkuja kenties) järkättyä kans 🙂 Mä tässä just nautin raakasuklaistani, mitkä onki pian taas loppu. Nää on liian hyviä 😛 Hehe!

    Nähään ens viikolla! 🙂

    • Aino kirjoitti:

      Joo niin oli, vaikka siis kyllähän musta tuntui, et ihan tuttuja jo ollaan – hahha! 😀 Ja ehdottomasti kakkujuttuja myös teillekkin – niihinkin tosin voi ehkä jäädä vähän koukkuun.. 😉 Hihh! Ens viikkoon <3

  3. Cayisamaria kirjoitti:

    Raakasuklaaworkshop ois kyllä aivan huippu kokemus ja tilaisuus tavata sut 🙂 Täytyy laittaa listalle ”Tämän aion tehdä vuonna 2014”. Oot aina niin piristävä ja sulla on toinen toistaan luovempia resepti-ideoita! Ihana!

    • Aino kirjoitti:

      Joo ehdottomasti, mukaan vaan! Se on kyllä niin siisti, että ehottomasti ansaitsee paikkansa listalla:)

  4. Tanja kirjoitti:

    Massa jässähtää samantien kulhon pohjaan kiinni ja jo viidentoista minuutin kuluttua kansi korkkaa ja haluaa koneen lopettavan. Ehkä pitää seuraavan kerran vain malttaa pyörittää tuota konetta sen puolituntia, sano kone mitä sano 🙂 Mintun tosin voisi korvata myös tuoreella mintulla, kun menee blenderillä nätisti sileäksi. Taidankin laittaa kulhot pakkaseen jäätymään ja kokeilla taas juhannuksena, nyt kun sain pähkinättömän raakajäätelön ohjeen.

    • Aino kirjoitti:

      No kylläpäs kuulostaa hassulta..! Kannattaa kokeilla ens kerralla pienemmällä massalla, jos et oo vielä sitä tehnyt, sillä sekin voi helposti siihen vaikuttaa. Mutta toivottavasti saat juhannukseksi ihanaa herkkua aikaseksi! Jos et sitten koneessa, niin vaikka pakkasessa 😉

  5. Katja kirjoitti:

    Hei, miten me saatais sut vielä ylemmäs…nimittäin Rovaniemelle 🙂 Raakasuklaa/kakku workshop olis aivan loistava tapa koota kamut ja tehdä jotain aivan erillaista.

    • Aino kirjoitti:

      No helposti saatte! Eihän se oo ku järkätä vaan – meillä on siis uusi ”tour” suunnitteilla eikä mitään oo vielä lyöty lukkoon, joten Rovaniemi ei oo ollenkaan poissuljettu vaihtoehto 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *