Hae
Aino Mäkelä

Uusi vuosi, uudet kujeet :)

Tein pienen varaslähdön uuden vuoden tavotteiden saavuttamiseksi ja aloitin uudentyylisellä treenimentaliteetillä punttitreenit jo heti Joulun jälkeen 🙂 Ja ahhh voi että on treenit tuntunu mahtavalta!

Oon aina ihaillut lihaksikkaita kroppia, tarkoittaen niitä normaalisti lihaksikkaita (apua, mikä ois hyvä termi? :D), ja tavoitteena ois nyt hommata itselle lisää lihasmassaa! Ainakin se kaikki takas, minkä syksyllä menetin. Ja enemmän 😀

Tavoitteena on siis
* lihaksikkaampi vartalo, josta muoto tulee lihaksista eikä löysästä läskistä. Eli siis lyhyesti ja ytimekkäästi: lihasmassan kasvu ja rasvan poltto, thats my thing!
* pyykkilautavatsa!
* haluan olla voikammaampi, jotta mun ei tarvi enää töissä pyytää pojilta apua ”miestenjutuissa” 😀
* muutenkin on kiva, kun selviytyy jutuista itsenäisesti. Ei naisten tarvi olla heikkoja!
* ylläpitää tätä loistavaa fiilistä ja energiatasoa, mikä tekee musta huomattavasti mukavamman ja tehokkaamman tyypin!
* KEHITTYÄ! Mikään ei oo niin siistiä, kun huomata pystyä tekevänsä jotain mitä ei ennen oo pystyny 🙂
* motivoida muita liikkumaan 🙂

Ja miten mä sitten lähden näitä tavotteita täyttämään?

Ensinnäkin jatkossa treenin laatu korvaa määrän. Teen treenin täysillä loppuun asti, niin että enää ei vaan jaksa! Täytyy myöntää, että joskus ajattelin ”no en mä nyt viiti painoja lisätä, kun sitten oisin huomenna niin jumissa etten pääsis salille” 😀 Kuin hölmöä! Mielummin yks treeni täysillä entä monta puoliteholla, sillä sitä kehitystä tulee kun menee sen oman mukavuusalueen yli.

Eikä salille tarvi mennä joka päivä, vaan jatkossa kunnioitan lepopäiviä ihan tosissaan koska treenipäivät vedetään täysillä! Punttitreenin ohella aion jatkaa aamulenkkejä, sulkapallon pelaamista sekä vesijumppailuja.

Mähän tein salilla ennen pääsääntösesti kolme 12-toiston sarjaa hieman keveämmillä painoilla, mutta jatkossa nostan painoja reilusti ja teen lyhkäsempiä, 6-8toiston, sarjoja neljästi 🙂 Tuntuu hölmöltä huomata, kuinka helpolla sitä on aiemmin itsensä päästänyt. Oisin voinu helposti nostaa painoja ja jatkaa tuolla 3×12-systeemilläkin.. joten jatkossa siis vaan ROHKEASTI ENEMMÄN PAINOJA!

 
 
Oon myös lisännyt treenien alkuun enemmän aerobista. Ennen tein alkuun ja loppuun 5-10min lämmittelyt, mutta jatkossa alussa lämmittelen vähintään 20min ja lopussa 10min – ja joskus tähän tulee vielä päälle pyöräilyt salille ja kotiin 15min/suunta. Kunnon aerobisella saa kyllä hyvin sykkeet ylös ja hien pintaan! Ihan erilainen fiilis aloittaa treeni, entä 5min crosstrainerin jälkeen 😀

Itse punttitreeni on sitten nykyään paljon kohdennetumpaa. Ennen en muistanut antaa lihaksille tarpeeksi lepopäiviä treenien välissä ja musta tuntuu, että suurin osa kropasta ei päässyt kunnolla palautumaan..  Töiden takia mun keskikropan ja selän pitää olla hyväsä kunnossa, joten tietysti keskityn niiden vahvistamiseen sekä liikkuvuuteen nyt normaalia enemmän. Ajatuksena on jakaa treenit niin, että yhtenä päivänä jalat, yhtenä vatsat+selkä+kyljet, ja sitten osa yläkropasta+vatsat ja osa yläkropasta+selät. Aion ohjaajan kanssa käydä nuo yläkropan treenit läpi, jotta saan varmasti niistä kaiken mahdollisen hyödyn irti ja tuen mun selälle.

 
 
Älytön vatsatreeni! Oli kyllä kipiät palikat seuraavana päivänä 😀

Jalkoja tietty ois ihana treenata useamminkin, sillä jalka&pepputreeni on paraaaaaaaas!!, mutta niille pitää antaa kunnon lepo ja se niille suotakoon 🙂 Se treeni on nimittäin aika polttavaa tekemistä ;D

Mutta tässä sitä siis ollaan, matkalla kohti lihaksikkaampaa ja vahvempaa kroppaa. Nyt kun vaan muistan syödä tarpeeksi – ja uskokaa mua, en usko että tuottaa ongelmia 😀 – niin varmasti alkaa lihasmassa kasvaa ja rasva palamaan! Ajattelin mennä toukokuun alussa kehonkoostumusmittaukseen tarkistamaan tilanteen ja samalla tekemään kuntotestit uusiksi.

Ja alimmassa kuvassa näkyykin osa mun sporttilahjoista, jotka joulupukki toi. Elikkä Polarin RCX3 -sykemittari, josta on tullu mun paras treenikaveri ja sitten Casallin treenihanskat. Molemmat oli kyllä ihan toivottuja lahjoja ja tulee kovaan käyttöön, jospa jatkossa mun kämmenetkin välttyis pahimmilta rakkuloilta 😀

Miltä kuulostaa? Onko jotain vinkkejä antaa? Millasia treenaajia te ootte salilla? 🙂

2 kommenttia

  1. Anonymous kirjoitti:

    Pystyykö tota sykemittaria käyttään hyvin myös salilla? Kun itse oon ymmärtänyt, että se on enemmän juoksuun ja pyöräilyyn tarkoitettu, ja vähän sen vuoks epäröiny sen ostoa. Uus kun pitäis saada vanhan sanottua sopimus irti :/ Tsemppiä tulevaan vuoteen, tää sun blogis on noussu yhdeks mun suosikkiblogiks!

    • Aino kirjoitti:

      Mun tuttu on töissä Polarilla, niin hänen kanssaa valkattiin mulle hyvä sykemittari ja tähän päädyttiin! Aivan loistava salikaveri myös, vaikka tosiaan juoksuun/pyöräilyyn lähinnä suunnattu 🙂 Itse kyllä alunperin haaveilin toisesta mallista, mutta tää oli kuulemma mun käyttöön paras – uskoin siis viisaampaa.. :DKiitos tsempistä ja kommentista, oikein reipasta alkuvuotta sullekkin!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.