Hae
Aino Mäkelä

Elottomat hiukset ja epäpuhdas iho

Heii ja ihanaa torstaita kaikille!

Musta tuntuu, että torstai on mulle lähes poikkeuksetta viikon paras päivä – energiatasot on jotenkin kohdillaan ja heti aamusta asti oon pirteä kuin peipponen. Tai ainakin muutaman torkutuksen jälkeen 😉 Silloin ollaan jo toivuttu edellisestä viikonlopusta ja odotellaan innolla seuraavaa.

Tänään aamulla käytin maagisen torstaienergiani hyväksi ja heräsin hyvissä ajoin ennen töitä tekemään HIIT-treenin. ”Hyvissä ajoin” eli ennen kuutta… tsiisus, pakko myöntää että välillä epäilen omaa hulluuttani. Se herääminen kyllä kannattaa aina sillä se fiilis 20minuutin tehotreenin jälkeen on aivan uskomaton – hiki valuu pitkin naamaa ja tuntuu kuin jalat pettäis alta. Kaikkensa antaneena on hyvä aloittaa uus päivä 😀

Hikisenraikas hiittailija :P

Hikisenraikas hiittailija 😛

Pari viikkoa sitten kiinnitin huomiota mun kärsineeseen kuontaloon.. hiukset oli jotenkin tosi elottomat ja lässähtäneet, pestessä tuntui että ne ei puhdistu ja heti kuivaamisen jälkeen ne näytti taas likaisilta. Kamalaa. Viime viikolla puolestaan kiinnitin huomiota mun ihoon, joka oli poikkeuksellisen rasvaisen oloinen. Mähän en hirveästi epäpuhtauksista kärsi, mutta yhtäkkiä naamassa oli näppyjä vierivieressä.

Vasta eilen se vihdoin iskostautui mun tajuntaan, kun treeneissä rupesi tutut vaivat kiusaamaan.. jooo-o, hiiva on tullut takaisin. Tässä sen taas huomaa miten kaikki vaikuttaa kaikkeen ja suoliston hyvinvointi heijastuu kaikkialle elimistössä.. ne hormoonit on aika vekkuleita kavereita 😉 Mun täytyy ilmeisesti nyt hyväksyä se tosiasia, että sokeripossuilu on lopullisesti mun osaltani ohi.

Kuinka ihana onkaan kiusata itteensä ja leipoa töissä kiellettyjä herkkuja - mmm... voita, sokeria ja jauhoja, ei voi mennä vikaan ;)

Kuinka ihana onkaan kiusata itteensä ja leipoa töissä kiellettyjä herkkuja – mmm… voita, sokeria ja jauhoja, ei voi mennä vikaan 😉

Miksi kaikesta kielletystä tulee yhtäkkiä niin houkuttavaa? Ihan epäreilua. Silloin kun olisin vielä pystynyt mässäilemään kaikella epäterveellisellä en sitä halunnut tehdä, mutta nyt kun en saa niin musta tuntuu tosi kurjalta.

Koska positiivisuus auttaa lähes poikkeuksetta kaikkeen, mä päätin tehdä listan niistä hyvistä jutuista joita tää puhtaampi ruokavalio saa aikaan. Koitan muistella näitä aina, kun tekee mieli jotain kiellettyä 😛

Kauniit kiiltävät hiukset, terveenä hehkuva iho, energisempi ja kevyempi olo, vatsa toimii paremmin – hyvästi turvotus ja närästys!

Kyllä mä pärjään ilman sokeria, oon ennenkin pärjännyt. Muita ruokavaliomuutoksia mun ei onneksi tarvi tehdä, kuin jättää sokerit ja vehnät pois – jatkossakin siis paaaljon kasviksia ja vihanneksia, lihaa, gluteenittomia viljoja, hyviä rasvoja ja maitotuotteita. 

4 kommenttia

 1. mariiy kirjoitti:

  Oisitko voinut neuvoo miten tehdään HIIT-reeni? Tai tiedän että siihen on monta mahdollisuutta, mutta esimerkiksi semmoisen jonka voi toteuttaa lenkkeilessä. Ja ihan semmosella selkokielellä:D Tai semmosen jonka voi ihan kotona toteuttaa..

  • Aino kirjoitti:

   Mulla on itsellä ajastin, jota käytän intervallitreeneissä hyödykseni ja oon itseasiassa kirjottanu postauksen intervalli-treenistä 🙂 http://getfitstayhealthy.fitfashion.fi/2013/04/20/ylos-alas-ylos-alas-ylos-siis-hiit-treenia/

   Mutta vielä silloin kun en ajastinta omistanut niin juoksin intervalleja lyhtypylväiden avulla 😀 Elikkäs saatoin hölkätä 3 lyhtypylvään väliä ja sitten spurtata yhden.. ihan fiiliksen mukaan 🙂 Ajastin tosin on siitä kiva, että ei tarvi keskittyä siihen kellon kyttäämiseen tms, kun ajastin tekee sen sun puolesta.

   Hyviä treenejä! 😉

 2. siiri kirjoitti:

  TORSTAI ON HYVÄ PÄIVÄ ! oikeesti aina 😮 jotenkin viikonloppu jo niin lähellä, ja en tie ! jotenkin tosiaan energinen !

  ja hei noi hiukset ja iho…täällä myös….mulla on nyt sanotaan pari kk hiukset tippunu ihan hulluna, saan keräillä niitä missä ikinä liikunkin niin tupoittain lattialta (kerran jopa smithiin jäin roikkumaan muutama kunnon kasa mun hiuksia). oon itkeny tästä jo monet itkut, ja pari viikkoa sitten viimein raahauduin verikokeisiin. tuloksia ootellessa…itsehän siis diagnosoin mulle jo syövän, kilpirauhasen vajaatoiminnon, aidsin ja anemian…jos sitten ei kuiteskaan 😀 ja finnejäkin on viime päivinä, mun yleesä puhtaaseen ihoon tullut. eli et oo yksin !

  ihanaa viikonloppua ihana, pus !

  • Aino kirjoitti:

   Jeee, en oo siis ainut torstaifiilistelijä! 😀

   Auts, ei kuulosta kyllä kivalta.. :/ Toivotaan, että se syy selviää verikokeista mutta heii… tuskin se mitään noi vakavaa on!! 😀 Mut oon kyllä ite ihan samanlainen, epäilen aina ensimmäisenä olevani kuolemansairas jos joku vaiva yllättää, hahha!

   Viikonloppuja<3!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.