Hae
Aino Mäkelä

Herkkupäivän salaisuus

Hiiiiohoi!

Se ois perjantai ja viikonloppu edessä – itselläni on huomenna ihana vapaaaaaapäivä, joten tänään tiedossa vähän erilaisempi perjantai sitten 😉 Ahhh, vuorotyöläisen herkkuhetkiä.

Viikonloppunahan useat viettää niin sanottua herkkupäivää. Huomenna ajattelin itsekkin vapaapäivän kunniaksi herkutella, joten ajattelin vähän avata teille mun herkuttelufilosofiaa.. se kun ei ehkä oo sieltä ihan perinteisimmästä päästä? Tai en tiiiiä, kai sitä tapoja on yhtä monia mitä herkuttelijoitakin 😉

Ensinnäkin mun herkkupäivät kestää koko päivän. Mä vietän herkkupäivät yleensä aina vapaapäivinä, koska silloin saan aloittaa aamun rauhassa panostamalla täydelliseen aamupalaan. Täydellinen aamupalahan on rauhassa ajan kanssa nautittu ja sisältää aina vähän mitä mieli tekee – hedelmiä, lettuja, munakasta, jogurttia, marjoja, herkkuvariaatiota puurosta, herkkuleipiä.. lista on loputon.

Oon aiemminkin jakanut herkkupuurojen reseptejä, mutta tässä viimeisin keksintö KOOKOSPUURO:

1dl kaurahiutaleita / 1dl maitoa / 0,5dl vettä / 2rkl kookoshiutaleita / kananmunan valkuainen / 1rkl kookosöljyä
–> Mittaa hiutaleet ja nesteet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja madalla lämpöä. Riko kananmuna ja erottele valkuainen puuron joukkoon, sekoita ja kiehuttele vielä hetki kokoajan sekoittaen. Lisää valmiiseen puuroon lusikallinen kookosöljyä ja nauti banaanin, siementen ja hunajan kera 🙂
*on myös herkkua niin, että muussaa banaanin ja keittää sitä puuron seassa.

Päivä jatkuu herkutellen koko päivän. Parasta herkkupäivässä on se, että ruuanlaittoon voi keskittyä ja nauttia siitäkin ruuan osa-alueesta! Viime viikonloppuna mökillä mä tein meille aivan älyttömän hyvää KANAPITSAA – en oo oikeasti aikoihin syönyt mitään niin hyvää. Sillä voi hyvinkin korvata sen pitseriasta haetun lätyn ja nauttia hyvällä omallatunnolla 🙂 Resepti löytyy täältä.

Ja valmistuuhan sitä herkkuruokaa helpostikkin, vaikka ei tuo pitsakaan onneksi vaikea oo valmistaa. Lohi on yksi mun ykkösherkuista ja riittää, kun päälle laittaa vähän sitruunamehua, sitruunapippuria ja tilliä niin se on valmis uuniin ja 20minuutin päästä valmis herkuteltavaksi.

Viime viikolla tein älyttömän hyvää LOHI–MOZZARELLA-AVOKADO-PESTOPASTAA. Kuulostaa ehkä haastavalta, mutta mitä vielä! Ei tarvi kuin keittää pasta, sekoittaa siihen pestoa ja lisätä joukkoon lohta, mozzarellaa ja avokadoa. Valmistin pestonkin itse – pinjansiemeniä, valkosipulinkynsi, basilikaa, oliiviöljyä ja sitruunamehua blenderiin ja tasaiseksi tahnaksi – ei oo vaikeeta, eihän?! 🙂

Toinen lemppari lohiherkku: paahdettu ruisleipä, raejuustoa, paistettua pinaattia ja lohta <3
Vaikka se oikeakin ruoka voi olla todellista herkkua, kuten juuri äskön todistin, niin onhan niitä terveellisä herkkuherkkujakin olemassa! Viime viikonloppuna postailin kuvaa mun ”synttärikakusta”, joka oli juurikin tälläinen terveellinen herkku – isolla H:lla. Nam 🙂 Sen reseptin löydätte täältä.

Netti on pullollaan myös ideoita näihin terveellisiin herkkuihin – joten eikun googlettelemaan ja surffailemaan, jokainen varmasti löytää jotain omaan makuunsa sopivaa 🙂 Ja yleensä ne herkut on vielä aika nopea valmistaa – mietitäänpä nyt vaikka niitä kuuluisia banaanilettuja: banaani muussiksi ja kananmunan kanssa sekaisin, maustetaan kanelilla ja paistetaan pannulla. Varmasti yhtä nopeaa kuin poppareiden teko ;D

 

Syönkö sitten niitä karkkeja, sipsejä ja muita ”tavanomaisia” herkkuja? Harvemmin. Ennen kyllä pidin herkkupäivää, mutta kun syö koko päivän hyvin – terveellistä ja herkullista ruokaa – niin illalla ei oikeasti ees tee mieli mitään makeaa, rasvaista ja raskasta 🙂 Mun normaali iltaherkku onkin hedelmäsalaatti pähkinöiden ja rahkan kera.

Mun ”perus” herkkupäivien vietto loppui siis siihen, kun ne valmiiksi ostetut herkut jäi vaan syömättä ja söinkin niiden sijaan mielummin jotain muuta. Pahin virhe ehkä minkä herkkupäivän vietossa voi tehdä, on jättää normaalin ruuan syöminen vähemmälle.. tiedättekö, paastota iltaa varten koska silloin sitten on tarkoitus mässäillä. Kai sitä nyt nälkäisenä sitten syö vaikka pikkukiviä..:)

Kun päivän mittaan syö normaalisti eikä näe nälkää, niin se herkuttelukin pysyy sitten helpommin kohtuuden rajoissa – kokeilkaa vaikka!

Hulvatonta perjantai-iltaa ja nautinnollisia herkkuhetkiä! <3

PSSST! Mun oli pakko lisätä vielä tuohon eiliseen blogipostaukseen loppuun mun muitakin suosikkeja – halusin jakaa lisää lemppareitani teidän kanssa, koska uskon että niiden parissa viihdytte tekin! Linkatkaahan muuten sinne kommenttiboksiin omia lemppareitanne tai omia blogejanne, uusia blogeja on aina virkistävä lukea :)!

8 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Voi juku tuota pitsaa pitää kyllä tehdä! Tuo pohja varsinkin vaikutti niin lupaavalta 😀 Mitenköhän raejuusto toimisi juuston sijassa?

  • Aino kirjoitti:

   Kantsii, ihan huippuhyvää!! Ja tosta raejuustosta en osaa sanoa ku en oo kokeillu, mut eihän se ainakaan samallailla siihen pinnalle sula..?:) Tuuha kertomaan et miten kävi, jos kokeilet!

 2. Janina kirjoitti:

  Ohhoh! Nyt kyllä upposi tää postaus! Miten mulla on mennyt tämäohi! Ihania kuvia! Hittohitto kun pääsen taas syömään hieman vapaammin, tai sitten pitää alkaa kehittelemään tarkkojen määrien mukaan näitä reseptejä! Nammm!

 3. Anni kirjoitti:

  Mielettömän herkullisen näkösiä ruokia!! Kyllä noilla kelpaaki herkutella :))

 4. anni kirjoitti:

  Mistä olet saanut noihin muffinsseihin ton pähkinävoi jauhoin yms? haluisin kokeilla itsekkin. saako suomesta?

  • Aino kirjoitti:

   Ihan Fitnesstukusta oon itse aikoinani sitä tilannut, mutta nyt kun kävin katsomassa niin ei sitä kyllä siellä valikoimassa näytä enää olevan..:/ Aika hassua että sä just tänään kommentoit tähän postaukseen sillä just äskön aamulenkillä mietin tälläsen postauksen kirjottamista, hahha! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.