Hae
Aino Mäkelä

5x kivointa kotona

Ollaan nyt asuttu meidän unelmakodissa kohta kaksi kuukautta ja nyt oli hyvä aika hetkeksi pysähtyä fiilistelemään tätä kaikkea! Tai siis niitä hyviä juttuja, sillä huonojahan ei oikeastaan ole – pidentynyt työmatkakin menee kuin siivillä, kun tietää minkä takia ne muutamat ylimääräiset minuutit ajelee 😀

LUONTO & RAUHA

Metsän keskellä asuminen on ollut just sitä, mitä olin sen odottanutkin olevan. Hijaisuutta ja omaa rauhaa. Raikasta ilmaa, josta on todisteena takapihalla kasvavat naavaiset puut. Iltaisin päälle aukeaa kirkas tähtitaivas, jota on ihana ihastella ilman kaupungin valosaastetta. Ei tarvitse kuunnella yläkerran lapsiperheen elämöintiä aamukahdeksasta alkaen tai yrittää saada unta niinä keskiviikkoina, kun alakerrassa vietetään opiskelijabileiden etkoja.

MUTKATTOMUUS

Jotenkin tuntuu, että elämä on paljon mutkattomampaa ilman rappukäytävässä ravaamista ja pihan jakamista kymmenien ihmisten kanssa. On myös aika ihanaa, että aamulla herättyään voi vain avata ulko-oven ja päästää koirat aamutarpeilleen! Se on arjen luksusta, jonka vain koiraihmiset voi ymmärtää.  Keskustaan verrattuna maalla on siis ainakin sata kertaa mukavampaa asua koirien kanssa. Muutenkin ulos voi mennä vaikka vain villapaidassa ja villasukissa ilman, että kukaan ihmettelee – koska kukaan ei näe! 😀

PUUSAUNA

Vaikka mä en ookkaan vielä ihan mestari meidän tulipesien kanssa, niin silti oma takka ja etenkin puusauna on ihan parasta! Olin ainakin seitsämän vuotta ilman omaa saunaa ja nyt ihmettelen, että miten pystyin siihen.. Me saunotaan melkein joka päivä ja nautin puusaunan pehmeistä, hapekkaista löylyistä! Ja kunnon löylyjen päälle maistuu kylmä suihku, joka toimii hyvin nyt kun omaa avantoa ei vielä ole (mutta ens talvena ehkä jo on!).

KIIREETTÖMYYS

Täällä tuntuu, että ei oo kiire mihinkään. Koti on vielä ihan keskeneräinen ja yksi huone toimii varastona, kun siellä huonekalut odottaa pääsyä paikoilleen.. mutta ei haittaa yhtään! Pala palalta tavarat löytää omille paikoilleen ja kodista alkaa rakentumaan just meidän näköinen.

Täällä myös unohtuu täysin muun maailman meno! Mun oma netti toimii kotona tosi huonosti, joten illat menee helposti ihan muita juttuja tehden, hetkestä nauttien. Koen, että sellainen läsnäolo on tietynlaista arjen meditatiivisuutta joka lataa akkuja ihan omalla tavallaan <3

ME

On kieltämättä tosi ihana asua yhteisessä kodissa ja tehdä juttuja yhteisen kodin eteen. Suunnitella ja unelmoida, ideoida ja inspiroitua! Me viihdytään molemmat tosi hyvin täällä metsän rauhassa ja meidän molempien onnellisuus kyllä heijastuu positiivisesti myös meidän suhteeseen – tietysti <3 Tykkään niistä hetkistä, kun mulla on aikaa panostaa kunnolla ja ehdin hetken aikaa leikkiä kodin hengetärtä ja tehdä kivoja juttuja kotona toisen iloksi.

Summa summarum, tää paikka on kuin meille tehty. En oo katunut päivääkään muuttoa tänne metsän keskelle ja oon heti ekasta päivästä lähtien tuntenut olevani täysin kotonani – vaikka ensimmäisinä päivinä meillä olikin täällä yksi kutsumaton vieras, josta onneksi päästiin nopeasti eroon! 😀 Hyvää siis todellakin kannatti odottaa <3

<3 Aino

LUE MYÖS:
Lomalla arjesta / 33 x totuus poikaystävän suusta / Huolettomat kuukautiset

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.