Hae
Aino Mäkelä

Taste of Helsinki – wau!

Taste of HelsinkiTaste of HelsinkiTaste of HelsinkiTänä viikonloppuna on Helsingissä yhdet kesän parhaimmista festareista – moni hyvän ruoan rakastaja varmasti on mun kanssa samaa mieltä – nimittäin viidettä kertaa järjestettävä Taste of Helsinki. Kyseessä on siis tietysti ruokafestarit, jonka ravintolakattaus edustaa kaupungin parhaimmistoa ja makumaailmojen kirjo on ällistyttävä.

Taste of HelsinkiTaste of HelsinkiTaste of HelsinkiMulle tää oli ensimmäinen kerta näillä festareilla ja uskon vahvasti palaavani uudestaan – sen verran vahvan vaikutuksen tän päivän ruokaelämykset muhun teki 🙂 Oikeastaan aloitettiin 39 ateriaa sisältävään menuun tutustuminen jo eilen, mutta järkyttävän kaatosateen vuoksi päätin jättää paremman tutustumisen tälle päivää ja nautiskella lounaaksi vatsan täydeltä kaupungin parhaita antimia.

Olin onnekas sillä kaikki mitä söin, oli todella hyvää. Kuulin nimittäin huhuja, että pettymyksiäkin voi tulla – joko oon siis tosi onnekas tai kaikkiruokainen, mene ja tiedä. Annokset oli todella tarkkaan mietittyjä, viimeisen päälle laitettuja ja makumaailmoiltaan ihanassa sinfoniassa keskenään. Tykkäsin erityisesti sitä, kuinka todella simppeleistä ja yksinkertaisista asioista oli saatu aikaan niin tajuttoman herkullisia elämyksiä. Mun makunystyrät oikein hykerteli onnesta!

Taste of Helsinki Koska kuitenkin haluatte tietää, mikä annos oli mun mielestä paras, niin lienee reilua että sen myös kerron. Valinta oli vaikea, mutta toisaalta todella simppeli. Parhaan annoksen titteli menee ehdottomasti Tallinnan vierailijalle eli Restoran Ö:n ihanalle suolakuoressa kypsennetylle luomusellerille kera karamellisoidun voin, herakastikkeen ja sellerin lehtien. Jälkkäripuolelta erikoismaininnan saa Hella & Huoneen ”Herukkapensas” – jälkkäreitä tosin söin vain kaksi, mutta jos tarjolla on jotain tätä parempaa niin se on aikamoinen ihme!

Muita mainitsemisen arvoisia on ehdottomasti Restaurant Ask:in sekä salaatti että risotto (nam!) ja Bistro O Matin ginigraavattu lohi juuressipsien kera. Nam, nam, nam! Söisin koska tahansa uudestaan, todellakin.

Taste of Helsinki tasteofhelsinki8Kuten kuvista näkyy, keskityin olennaiseen eli syömiseen. Unohdin täysin ottaa fiiliskuvia alueelta: ravintolat oli tosi kauniisti stailattuja ja muutenkin paikka oli todella tyylikäs. Äärimmäisen herkullisen ruoan lisäksi paikalla on tietysti myös viiniä, samppanjaa, Aperol Bar, House of Beer ja Coffee Lab sekä näytöskeittiö ja kokkikoulu sekä tietysti myös hyvää musiikkia. Niin ja ihmisiä! Tietysti, paljon hyviä tyyppejä fiilistelemässä hyvää tunnelmaa sekä erinomaista tarjontaa.

Ootko sä käynyt Taste of Helsingissä tai aiotko mennä? Mikä oli sun lemppari-annos?

Huomenna sitten alkaa kesän eka roadtrip, kun pakataan auto täyteen hyviä tyyppejä ja suunnataan kohti Pohjois-Karjalaa. Woop-woop! Ihan parasta!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Yksi kommentti

  1. Viv kirjoitti:

    Ihanaa, että tykkäsit ToH:sta ja ylipäätään löysit tänä vuonna paikalle! Mä hurahdin tapahtumaan jo muutama vuosi takaperin ja siitä on tullut mun kesäni ehdoton kohokohta. :]

    Tänö vuonna jälkkäripuoli oli musta ihanan kesäinen ja raikas eikä niin makea, kuin yleensä. Taisinkin syödä jonku 3, ellen 4 jälkkäriannosta. 😀 Nostin kyllä muutaman suolaisenkin suosikin tän päivän postauksessani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.