Hae
Aino Mäkelä

Kirkastettua kultaa

Foodin, Ghee, Kirkastettu voiOlin eilen haastattelussa, jossa yhtenä kysymyksenä multa kysyttiin mun ruokapaheista. ”Taatelit!” hihkaisin ensimmäisenä, kunnes tajusin huijanneeni.. Taatelit on kyllä ihania ja, to be honest,  voin syödä niitä rasiallisen ilman huonoa oloa – päin vastoin, mä rakastan taateleita ja niin rakastaa mun vatsakin.

Noh – takaisin asiaan, vaikka voisinkin jaaritella taateleista loputtomiin. Mun varsinaiseksi paheeksi on nimittäin muodostunut kirkastettu voi, jota voisin syödä (ja välillä syönkin) suoraa lusikalla purkista. Aiiii että! Viime talvena mun heikkous oli kookosöljy, mutta kirkastettu voi on onnistunut syrjäyttämään sen mun suosiosta lähes tyystin.

Foodin, Ghee, Kirkastettu voiKun aikoinaan kirkastettu voi nousi pinnalle bulletproof -kahvien mukana en pitänyt sitä mitenkään ihmeellisenä juttuna. Itseasiassa mulla lojui kaapissa muutamakin avaamaton gheepurnukka aina siihen päivään asti, kun kävin ayurvedakonsultaatiossa minkä jälkeen sen kulutus lähti suoraan kiitonousuun. Kirkastettu voi on täydellistä ruokaa pittalle ja se saakin sekä yrtit että mausteet tehoamaan entistä paremmin terveyden hyväksi, joten miksipä turhaan sen käyttöä säästelemään? 😉

Kirkastetusta voista on poistettu maidon haitalliset aineet kuten proteiini ja maitosokeri minkä jälkeen jäljelle jää kaikki tärkeät ravinteet, joita kehomme rakastaa kuten A-,D-,-E- ja K-vitamiini sekä seleeni. Kirkastettu voi on siis laktoositonta ja vaikkei mun vatsa muista maitotuotteista pidäkkään, niin ghee on aivan eri juttu! Se hellii suolistoa ja parantaa ravinteiden imeytymistä mikä näkyy myös positiivisesti myös esimerkiksi mun iholla. Ghee myös auttaa painonhallinnassa sillä se tuo kylläisyyden tunnetta ja aktivoi rasva-aineenvaihduntaa 🙂

Ghee on osa mun lähes jokaista ateriaa ja oikeastaan ainut syy, miksi musta ei vois tulla vegaania.. 😀 Se maistuu ihanalta leivän ja riisikakkujen päällä, tuo tärkeitä ravinteita aamupuuron joukkoon ja antaa makua sekä koostumusta erilaisiin pataruokiin ja on rasvahappokoostumuksensa vuoksi erinomainen paistorasva. Niin ja voihan sitä hurauttaa sen kahvinkin sekaan niin halutessaan! Kirkastettu voi sopii myös loistavasti ulkoisesti käytettäväksi kosteuttamaan ja ravitsemaan ihoa, jos sitä siihen raaskii käyttää.Foodin, Ghee, Kirkastettu voi

Myöntääkö joku muu olevansa gheehullu? 😉 Mihin te käytätte kirkastettua voita?

Mulle on tärkeää maun ja ravinteiden lisäksi myös laatu, joka luonnollisesti vaikuttaa myös molempiin edellämainittuihin. Siksi suosinkin Foodinin Gheetä, joka on luomutuotettua ja valmistettu luomusertifioidulla laitumella kasvaneen lehmän maidosta 🙂 Muistathan, että koodilla ”AINO10” saat -10% alennuksen ostoksistasi Foodinin verkkokaupasta!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.