Hae
Aino Mäkelä

Kolikon kaks puolta

Viikonloppu meni nopeasti etäopiskellessa. Kuitenkin kesken opiskelujen mun koneen näyttö alkoi oireilemaan ja opiskelut meinas loppua siihen 😀 Maanantaina sitten kiikutin sen huoltoon heti kun ovet avauitui ja kaikista toiveistani huolimatta koneen kohta oli karu, ja jäljelle siitä jäi vain tiedostot ulkoisella kovalevyllä.

Kotiin päästyäni huomasin postilaatikossa kirjeen verottajalta. Revin kirjeen innokkaasti auki, koska olin ihan varma että saisin palautuksia.. mutta mitä vielä! Sain elämäni ensimmäisen kerran mätkyjä.

Mua ois voinu ärsyttää ihan tosi paljon, mutta yllätyksekseni nuo asiat ei onnistuneet hetkauttamaan mua lainkaan. Yhden päivän aikana mulle tuli hirveästi taloudellisia menoja, jotka tietysti ahdistaa. Mutta onneksi mulla on vakuutus ja onneksi koronan vuoksi harrastukset on tauolla, niin kaikki ”ylimääräiset” kulut on minimoitu ja sen vuoksi myös mätkyt tulee maksettua suhteellisen kivuttomasi. Raha-ahdistukseen auttaa aina myös kaikkien menojen ja tulojen kirjaaminen, sekä tietysti kuukasittainen säästäminen joka helpottaa näiden ikävien menojen yllättäessä.

Aina näiden kurjien sattumusten kohdalla muistutan mieleeni, että jos tää on mun elämässä nyt se kurjin asia niin mulla menee oikeasti tosi hyvin eikä mulla ei ole mitään hätää. Osaan iloita ja olla kiitollinen niistä perusasioista, jotka ei myöskään oo itsestäänselviä meille kellekkään vaikka ne helposti tuntuu juuri siltä.

Surullinen saa olla ja v*tutuksellekkin on paikkansa, mutta kolikon toisella puolella yleensä löytyy aina jotain positiivista – jotain, minkä avulla muistat ettei asiat oikeasti olekaan yhtään hullummin.

Ihanaa tiistain jatkoa,
<3 Aino

LUE MYÖS:
Ketogeeninen mustikkajuustokakku / Entä jos..? Yksi koira vai kolmen lauma?

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

2 kommenttia

  1. Airi kirjoitti:

    Varmasti muistat tarkastaa veroehdotuksen, mutta muistathan lisätä kotitalousvähennykset, jos olette sellaisia hommia teettäneet ( ajattelin vain kun nyt asutte omakotitalossa, niin vähennys kelpoisia töitä voi tulla enemmän kuin aikaisemmin).

    • aino kirjoitti:

      Moikka! Muutettiin tähän uuteen taloon vasta tän vuoden puolella, joten kotitalouvähennyksiä ei viime vuoden puolelle tule. Mutta kiitos muistutuksista, pitääkin muistaa vähentää ne jatkossa 🙂 !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.