Hae
Aino Mäkelä

SUP-SUP-suppin’ !

Arvatkaa mitä mää tein tiistai-iltana?! No kävin SUPpailemassa! Ekaa kertaa ikinä. Ja varmaan arvaattekin, että se oli ihan älyttömän hauskaa!Mun suppailuseurana oli ihana kööri FitFashion bloggajia – koko homman järjestänyt Monna, Elina, Kia, Jenni ja Natalia. Kiitos tytöt, hyvässä seurassa on hankala olla viihtymättä! Suppailun meille puolestaan tarjosi EriMover ja haluankin heti alkuun kiittää meidän ihanan rentoja opettajia, jotka piti huolen siitä että kukaan ei ottanu hommaa liian vakavasti. Sillä sitähän suppailu ei oo vaan nimenomaan huolettomaa hauskanpitoa, jonka sivutuotteena tulee tehtyä rankempi treeni mitä uskois!Kokoonnutiin siis Hietsuun missä meitä odotti jo valmiina muutamat täyteen pumpatut laudat sekä muutama tyhjä, jotka saatiin alkulämmittelyksi tyttöjen kanssa täyttää.. Voin kertoa, että kävi ihan kunnon treenistä! Ihan ensiksi ennen veteen siirtymistäkäytiin tekniikkaa maalla läpi, jotta uskallettiin lähtä turvallisin mielin vesille.

Vesillä aluksi homma oli vähän tahmeaa ja varsinkin vastatuulen ollessa tosi kova ei meinannu mun aivotyöskentely ensiksi riittää siihen, että pääsin kunnolla vesille 😀 Mutta heti kun tajusin homman idean niin johan rupes luistamaan! Aluksi tuli vähän ”paskanjäykkänä” jännitettyä liikaa, mutta luottamuksen lisääntyessä lautaan ja rentouden vallatessa kropan homma rupes sujumaan luontevasti.

Tippumista en oikeastaan osannut missään vaiheessa pelätä sillä se ei ensinnäkään oo kovin todennäköistä sillä laudat on tosi tukevat. Toiseksi alussa joutuu niin paljon keskittymään siihen eteenpäin pääsemiseen, että sitä oikeasti unohtaa olevansa edes veden päällä 😀 Ja mä meinasin kaatua vaan kerran eikä sekään ollu ees lähellä! Hetki kun oltiin melottu ja otettu tuntumaa lautaan ruettiin vähän treenailemaan, jonka kautta varmuus laudan päällä olemiseen lisääntyi entisestään. Tasapainotreeninä suppaus on aivan loistavaa ja tuttuun tapaan alkukankeuden jälkeen tuli ihan älyttömän hyvä mieli, kun edistyksen omassa tekemisessä huomas niin selkeästi 🙂

Ennen paluuta rantaan tehtiin vielä joogaharjoituksia ja vitsit se tuntui eriltä maahan verrattuna! Oli ihana joutua ajattelemaan tasapainoa ihan erillailla – kiitos paljasjalkakenkien oon oppinut myös käyttämään mun varpaitani ja sainkin niiden kautta kikkailtua soturiasentoja pidemmälle kuin uskalsin ees ajatella. Pienillä jutuilla on yllättävän suuri merkitys! Samalla tuli siis päivän joogaharjoitus tehtyä ja mikäs sen rentouttavampi ympäristö siihen, kun rauhallinen meri ja hellivä auringonpaiste.Voisko aurinkoista iltaa paremmin edes viettää? Hyvää seuraa, treeni joka ei tunnu treeniltä, uusia kokemuksia sekä ahaa-elämyksiä omasta kropastaan sekä innostumista uusista asioista. Treenin jälkeen kävelin hymy naamalla paljain jaloin kotiin ja kaikesta inspiroituneena leipaisin jääkaappiin kakun aamuksi odottelemaan, hahha!

Ja kelle suppailu sitten sopii? Mun mielestä kaikille sillä se ei vaadi muuta kuin luottoa itseensä ja lautaan! Ei oo väliä onko nuori vai vanha, notkea tai kankea sillä tekemällä oppii – eikä se oo niin vaarallista vaikka laudalta tippuisikin. Suppailu on turvallista ja huoletonta hauskanpitoa, joten rohkeasti vaan kokeilemaan!

Mä siis suosittelen suppausta kaikille erittäin lämpimästi ja ite ainakin meen jo heti ens viikolla uudestaan! 😀 EriMoverin kautta lautoja voi vuokrata itselleen käyttöön joko lyhemmäksi aikaa tai halutessaan ihan vaikkapa viikonlopun yli. Tällähetkellä vielä löytyy Grouponista tosi edullinen tarjous, jonka kautta saa SUP-laudan kahdeksi tunniksi käyttöönsä kaverin kanssa 25€:lla! Jos ajatus siis yhtään houkuttaa niin tähän tilaisuuteen kannattaa ehottomasti tarttua.Treeninä SUPpaus ottaa kyllä tosi hyvin koko kroppaan! Tasapainoilu laudan päällä on loistavaa staattista treeniä ja oikealla tekniikalla meloessa saa haastettua keskikropan töihin oikein kunnolla. Arvatkaa vaan itkettikö mua tänään aamulla, kun salille mennessäni huomasin päivän treenin olevan keskivartalopainotteinen? Ei meinannu oikein toes-to-barit sujua, hahha! Parastahan suppailussa tosiaan on se, että se on niin hauskaa että siinä ei edes huomaa tekevänsä treeniä – varsinkin alussa, kun keskittyy niin paljon kaikkeen muuhun tekemiseen 🙂

Innolla uusia suppausretkiä odotellen,
<3 Aino

PS. Kuvista lämmin kiitos MonnaElina ja Jenni !

3 kommenttia

  1. Ellae kirjoitti:

    Ainoleino! Lähdetkö mun kanssa suppailemaan joku päivä? Sehän olis ihan paras tapa viettää niitä meijän roikkumaan jääneitä reffejä! Joojooojooooo mennään jo 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.