Hae
Aino Mäkelä

Näin sain lisää tunteja päiviini

Heh! Kaikkihan meistä tietää, että oikeasti päiviin ei voi saada lisää tunteja, mutta sillä miten elämänsä rytmittää on tosi paljon merkitystä sen suhteen miten ne tunnit tulee käytettyä.

Silloin kun muutin poikaystäväni kanssa yhteen mä kauhistelin miten aikaisin se meni nukkumaan – ja miten aikaisin se aamuisin heräsi! Ja nyt mä olen ihan samanlainen. Kutsun tätä mummorytmiksi sillä painun pehkuihin viimeistään yhdeksän aikaan ja nousen ylös jo viiden jälkeen.

Ja tiedättekö mitä? Se ei oo yhtään kauheaa, vaan ihan tosi ihanaa!

Aamulla herättyäni teen pikaisesti aamutoimet ja ajelen toimistolle. Oon kaikista tehokkaimmillani aamun ensimmäisinä tunteina ja aika kuluukin kuin siivillä – ja pian huomaankin, että on aika lopetella hommat siltä päivältä. Kun saavun kotiin mulla on monen monta tehokasta tuntia aikaa tehdä just mitä haluan. Yleensä menen koirien kanssa metsään, teen pihatreenin, kirjoitan blogia ja joskus saatan jopa nukahtaakunnon päikkäreille! Aiemmin kun tulin kotiin vasta neljän jälkeen tuntui päikkäreiden nukkuminen ajan tuhlaukselta, mutta enää mulla ei ole samaa ongelmaa.

Aiemmin illat kului helposti sarjoja katsellen tai muuten ruutuaikaa viettäen eli en käytänössä ikinä enää siihen aikaan jaksanut tehdä mitään järkevää. Sen vuoksi onkin fiksumpaa painua pehkuihin heti kun puuhasteluenergiat on käytetty loppuun ja ladata akut seuraavaa päivää varten! En todellakaan tarkoita, että aina tarvitsisi olla tehokas, mutta mä koen että nyt mulla on enemmän aikaa ja energiaa tehdä niitä itselle tärkeitä juttuja.

*Painopeitto saatu

Yks juttu mikä on auttanut mua nukahtamaan aiemmin iltaisin on ehdottomasti painopeitto, jota oon käyttänyt nyt pari kuukautta. Sen avulla nukahdan oikeastaan heti kun kömmin sen alle ja nukun paljon syvemmin, ilman heräämisiä aamuun asti. Painopeiton vaikutus perustuu ympärillä olevaan sopivaan paineen tunteeseen, joka voi auttaa unenlaadun lisäksi myös kipuun, stressiin ja levottomiin jalkoihin!

Painopeiton sain Preeco.fi verkkokaupasta, josta sain myös kätevän hierontapöydän, jota voin kuljettaa mukana kun teen asiakaskäyntejä koirahierojana. Jos muuten asut Jyväskylän tai Muuramen seuduilla ja tarvitset koirallesi hierojaa, niin teen hierontoja vielä edulliseen opiskelijahintaan 25€ kerta ja nyt mulla on vielä myynnissä edullinen sarjakortti 4+1 eli viisi hierontaa neljän hinnalla! Varauksia voi tehdä sähköpostitse aino.makela@gmail.com ja tästä saa tietysti vinkata myös kavereille.

Ootko sä enemmän aamu- vai iltaihminen?

<3 Aino

LUE MYÖS:
Ketogeeninen mustikkajuustokakku / Entä jos..? Yksi koira vai kolmen lauma?

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Yksi kommentti

  1. hillamariaelina kirjoitti:

    Ompa ihanaa. Minä kanssa valvoin ennen koko yön, mutta olen viimeiset pari kuukautta tähdännyt herämään viimestään seitsemältä – mielummin jopa aiemminkin. Välillä toki väsyttää, mutta parhaat päivät ovat niitä jolloin aamukahvi porisee jo klo 6!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.