Hae
Aino Mäkelä

Uusi, uljas 2016

LuomutukkaMun uusi vuosi on startannu aika poikkeuksellisesti, kun sekä vuoden viimeinen että ensimmäinen päivä meni sohvanpohjalla sairastaen. Ei raketteja ja ilotuksia, kuohuvaa ja hauskanpitoa – pelkästään aivan liian romanttisia leffoja Netflixistä, jotka onnistui ainoastaan saamaan mut vielä lemmenkipeäksikkin. Hahha!

Onneksi eilen olin jo lähes täysissä ruumiin ja sielun voimissa, sillä sain Helsinkiin pari kunniavierasta. Vietinkin lauantain tiiviisti mun vanhempien ja meidän yhteisen perheharrastuksen, jääkiekon, parissa Hartwall Areenalla nuorille kiekkolupauksille hurraten! Suomen huikea voitto jännittävässä kiekkotrillerissä Kanadaa vastaan oli kokemuksena ikimuistoinen, vaikka välillä katsomossa meinaskin hirvittää Leijonien puolesta.Uuden vuoden lupauksetMiten teidän Uusi Vuosi on startannut? Entäpä teittekö lupauksia?

Mä tein, useammankin, vaikka oon jo pari vuotta ollu sitä mieltä että lupaukset on turhia. Klassiset viiden kilon laihdutus ja vuoden karkkilakko -lupaukset ei sovi mulle ja harvalle muullekkaan, sillä kiellot ei tuo onnea – vaan lähinnä ahdistusta. Niitä on haastavampi noudattaa ja pienikin sortuminen tuo epäonnistumisen tunteen, joka johtaa yleensä takas lähtöpisteeseen.

Mä suosittelenkin ennemmin kieltojen sijaan keskittymään lupauksiin.

Tänä vuonna mä lupaankin syödä yhä vegaanipainotteisemmin ja siinä mua auttaakin Vegaanihaaste. Aion syödä enemmän kausipainotteisesti Satokausikalenterin oppien mukaan ja valita muutenkin ostoskoriini enemmän lähiruokaa.

Lupaan jatkaa matkaa kohti omaa, niin henkistä kuin fyysistäkin, tasapainoa. Viime vuonna koin paljon onnistumisia sen suhteen, joten mulla ei oo mitään halua palata takaisin vanhaan – lupaan vaalia niitä asioita, jotka oon kokenut itselleni hyväksi ja muistaa jatkossakin olla kieltämättä itseltäni mitään, vaan sen sijaan tehdä valintoja jotka tekee mulle hyvää.

Lupaan nauttia mun reissuista, lupaan hullutella ja tanssia sateessa, lupaan antaa mun kropalle sellaista liikettä mitä se kaipaa ja myös muistaa rauhoittua, levätä ollessani sen tarpeessa. Lupaan tehdä valintoja itseäni kunnioittaen.

Vaikka viime vuosi oli mulle ihana, oli se myös samalla tosi rankka. Niin henkisesti kuin fyysisestikkin. En siis odota, että tuleva vuosikaan on pelkkää ruusuilla tanssimista enkä sitä toivokkaan vaan ennenkaikkea opettava ja kasvattava, elämyksellinen. Ja onnellinen.
Kasvun vuosi, 2015Ja teille, jotka olette elämäntapamuutoksen kynnyksellä haluan toivottaa rutkasti tsemppiä! Niin, sekä lempeyttä itseänne kohtaan. Muistakaa, että teillä on oikeus voida hyvin, syödä terveellisesti ja antaa kehollenne sellaista ravintoa sekä liikuntaa mitä se kaipaa. Vaikka alku voi tuntua vaikealta niin pitäkää mielessänne, että teette palveluksen itsellenne. Ettekä mitä tahansa palvelusta, vaan maailman parhaan sellaisen.

Iloa uuteen vuoteen,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.