Hae
Aino Mäkelä

Päärynä-lakritsi raakakakku

Päärynä-lakritsi raakakakkuViime viikolla intouduin pitkästä aikaa leipomaan herkkuja, sillä sain viettää aika merkittävää juhlapäivää: omia 25v synttäreitä! Oikeastihan mitään juhlia ei ollut sillä yksinkertaisesti mun koko viikko on ollut niin kiireinen, että oon hädintuskin kerenny käymään kotona nukkumassa. Ja nytkin rustailen teille koulun lounastauolta.. Hah! Siitä syystä en oo myöskään päässyt purkamaan teille mun ajatuksia ja ideoita, mutta heti kun helpottaa niin nekin tulemaan näkemään päivänvalon – mä lupaan 😉

Pysytään vielä tänään kuitenkin keveissä aiheissa eli sen  juhlakakun reseptissä. Mulla oli ihan hirveän vaikea päättää millaisen raakakakun leipoisin tällä kertaa, mutta loppupeleissä valinta oli aika yksinkertainen kun päätin vain yhdistää ne raaka-aineet mitä kotoa löysin. Ja ennakkoluuloista huolimatta lopputulos oli mitä mielenkiintoisin!

Päärynä-lakritsi raakakakku Päärynä-lakritsi raakakakkuPäärynä ja lakritsi on makuparina virkistävän veikeä! Herkullinen, aistikas, raikas ja suloisenmakea. Tykkäsin tosi paljon siitä, että kakussa oli erilaisia makuja jotka sointui yhteen sulavasti. Värikäs ja yllätyksellinen kakku sopikin täydellisesti juuri mun päiväni kruunuksi 🙂

Raakakakku on gluteeniton, maidoton, ilman valkoista sokeria ja sopii myös vegaaneille.

POHJA
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl mulperimarjoja
1 dl pinjansiemeniä
1 rkl kookosöljyä
1 tl lakritsijuurijauhetta
ripaus suolaa

Mittaa  ja hienonna kuivat ainet tehosekoittimella, jätä halutessasi hieman purupintaa. Lisää joukkoon lakritsijauhe, suola ja kookosöljy. Painele pohjamassa leivinpaperoituun kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin odottamaan täytteiden valmistumista.

Päärynä-lakritsi raakakakkuPÄÄRYNÄ-TÄYTE
päärynä
avokado
1 dl vettä
1 tl psylliumia
1 rkl tocoa
1 rkl koivusokeria
2 tl acerola-jauhetta
1 dl kookosöljyä

Pilko päärynä ja lusikoi avokado blenderiin, lisää joukkoon vesi ja psyllium. Sekoita tasaiseksi ja lisää tarvittaessa lisää vettä. Lisää seuraavaksi toco, koivusokeri ja acerola-jauhe, joka tuo kivaa kirpeyttä makean päärynän kaveriksi. Viimeistele täyte lisäämällä joukkoon kookosöljy ja levitä sen jälkeen pohjan päälle tasaisesti. Jätä vielä hieman täytettä kakun päälle laitettavaksi.

LAKRITSI-TÄYTE
avokado
1 dl kookosmannaa
1,5 dl vettä
2 rkl lakritsinjuurijauhetta
2 rkl carob-jauhetta
1 rkl koivusokeria
suolaa
0,5 dl kaakaovoita

+ lakritsirakeita

Hienonna kaakaovoi ja laita se miedolla lämmöllä sulamaan vesihauteeseen. Lusikoi avokado ja kookosmanna blenderiin veden kanssa. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon sekä lakritsi- että carobjauhe, koivusokeri että suola. Viimeistele täyte lisäämällä sula kaakaovoi joukkoon, ja huolellisen sekoituksen jälkeen voit lisätä täytteen päärynä-täytteen päälle. Halutessasi voit sekoittaa lakritsitäytteen joukkoon lakritsirakeita, joka tuo kakkuun kivan lisävivahteen!

PSSST… Muistakaa, että saatte koodilla ”AINO10” -10% alennuksen Foodinin verkkokaupasta!

Päärynä-lakritsi raakakakkuKokeilkaa, yllättykää, ihastukaa, nauttikaa! Tää suussasulava ja koostumukseltaan pehmeä kakku muistutti mua siitä millainen raakakakku on parhaimmillaan ja mä veikkaan, että pienen ”talviunen” jälkeen taidan innostua kakkutaikojen pariin hieman useamminkin.

Herkullista viikonloppua,
<3 Aino

 Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.