Hae
Aino Mäkelä

Mitä uutta auringon alla?

 

BilbaoHeräsin aamulla auringonsäteisiin, jotka tulvi mun isoista ikkunoista sisään valaisten mun koko pienen kodin. Olin unohtanut vetää pimennysverhot ikkunoille sillä eilen kotiin saapuessani oli jo niin pimeää, etten edes huomannut niiden olevan auki.. Onni onnettomuudessa, sillä en olis edes osannut toivoa ihanampaa herätystä uuteen viikkoon onnentäyteisen viikonlopun jälkeen.

Viikonlopun aikana onnistui myös kuukausi vaihtumaan ihan huomaamatta. Niin kävi viimeksikkin, kun otettiin huhtikuu avosylin vastaan Bilbaon auringon alla. Oikeasti, onko siitäkin muka JO kuukausi? Huhtikuussa kerkesinkin paljon, kuten mm. juhlia synttäreitä, läpäistä pari vaativaa tenttiä, paastota ja siinä kaiken tekemisen lomassa tehdä tuttavuutta ihan uuteen kaupunkiinkin. Jyväskylään, joka on jo lyhyessä ajassa tehnyt muhun lähtemättömän vaikutuksen 🙂

 

BilbaoKiirettä on siis pitänyt ja sen kertominen tuntuu vähän vanhan levyn pyörittämiseltä. Mä kun oon luonteeltani vähän sellainen tapaus, etten ihan hirveän kauaa paikallani viihdy vaan kokoajan pitää tapahtua jotain uutta. Se uteliaisuus ja elämänjano on vienyt mua jo pitkälle elämässä, joten aion ammentaa sitä parhaani mukaan jatkossakin. Ilman, että annan sen enää imeä musta ihan kaikkia mehuja.

Hassusti nimittäin jo parissa viikossa tää Jyväskylän rauhallinen, kotoisa ympäristö on onnistunut tyynnyttämään mun mielen. Yks päivä nimittäin vaan tajusin, että mä vaadin itseltäni paljon enemmän kuin mitä multa odotetaan. Mä oon ollu se tyyppi, joka on saanu vanteen välillä kiristymään oman pään ympärillä. Ehkä siksi tää kiireinen arkikin tuntuu nyt paljon helpommalta, kun sen kiire muodostuu jutuista joihin mulla on sydämessä vahva paljo ja sen ulkopuolella on mun omaa aikaa. Ei seuraavaa raksia ruutuun vedettävänä.

Yrittäjän arki teki musta vähän suorituskeskeisen orjapiiskurin. Se rikkoi mun todellisuudentajua ja sai mun olon irralliseksi kaikesta mua ympäröivästä. Nyt kun se kupla on puhjennut musta tuntuu, että mä tiedostan mun ympäristöä paljon selkeämmin. Mitä mä itse haluan, mikä on mulle tärkeää ja missä mä oon hyvä.

Ja näin kaikki se mun energia ja potentiaali saa entistä enemmän voimaa. Ja mahollisuuksia kasvaa entisestään.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.