Hae
Aino Mäkelä

Näläkä? No ei oo kauaa!

Eiköhän tälle viikolle vielä yksi ruokavinkki mahdu, vai mitä ootte mieltä?

En tiedä ketään ihmistä, joka ei tykkäisi tortilloista. Syy on ehkä siinä, että tortillasta saa väännettyä just sellaisen kun itse tahtoo, joten tottakai se aina maistuu hyvältä! Tortilloja vaan tulee harvemmin tehtyä pelkästään itselle – tai ainakin mun mielestä ne on sellasta sosiaalista ruokaa jota syödään porukalla, onhan siinä lättypaketissakin vähintään pienen perheen tarpeisiin 🙂

Ilokseni bongasin äärettömän helpon tortillapohjan ohjeen (täältä) ja sain vihdoin tyydytettyä pitkään kestäneen tortillahimoni. Ja mikä parasta, kaikki aineet ja täytteet löytyi jääkaapista, joten rankan duunipäivän jälkeen ei tarvinnut vaivautua edes kauppaan. Ahhhh… iltani on pelastettu ja maha kiittää!

TORTILLAPOHJA
1 kananmuna
1rkl maitorahkaa
1rkl spelttijauhoja
mausteeksi chiliä

1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Mausta haluamallasi tavalla.
2. Paista oliiviöljyssä molemmin puolin.

3. Täytä haluamallasi tavalla – vain mielikuvitus on rajana!
 
Mun täytteenä toimi tänään: jäävuorisalaatti, tomaatti, kurkku, paprika, punasipuli, raejuusto ja oliivit. Kastikkeena muussattu avokado sitruunalla maustettuna sekä hieman chili-valkosipulikastiketta.

Uskotteko kuinka hyvää oli? Mikä siinä muuten on että tortillasta saa aikaan itselleen aina ähkyn? 😀

8 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Nyt ainakin tiedät yhden joka ei voi sietää tortilloita! Söin joskus neljä vuotta sitten viimeks, hyh…:D Mutta kieltämättä tuo kuvassa oleva yksilö näyttää ihan hyvältä, voisin ehkä maistaakin;) Sun blogi on ihanan inspiroiva, kiitos siitä!

  • Aino kirjoitti:

   Apua, en voi uskoa tätä! 😀 Ehkä sun pitää antaa tortilloille uus mahdollisuus, voihan se olla että nykyään tykkäisit ;)Kiitos itelles ihanasta kommentista <3

 2. Senja kirjoitti:

  oi mikä ruokavinkki jälleen! en muista millon ite olisin viimeksi tortilloita syönyt.. alko tehdä mieli 😀 ne no tosiaan omastakin mielestä vähän enemmän sellasta sosiaalista ruokaa, kun ollaan porukalla eikä kauheesti jaksa nähä vaivaa ruuanlaiton eteen :)jännä muuten miten täällä blogimaailmassa löytää melkein kaikista ruuista ”terveellisemmän” vaihtoehdon, pizzasta jäätelöön jne:D ja kivaahan se on, voi itekin kokeilla sitten=)

  • Aino kirjoitti:

   Kannattaa kokeilla tätä, on nimittäin helppoa ja hyvvää! 😀 Ja tuo on kyllä ihan totta. Oon törmänny moniin erilaisiin tortillapohja-ohjeisiinkin, puhumattakaan pitsapohjista ja just esim jäätelöistä – ruokajutuissa on vaan mielikuvitus rajana :D! Mulla on kirjanmerkit täynnä kaikkia reseptejä joista aina ammennan inspiraatiota… ja joka päivä löytyy vaan lisää 😀

 3. -LiiSi- kirjoitti:

  Tätä on kyllä ihan pakko kokeilla! : ) Siulla on kiva blogi, tykkään erilaisista kivoista ruoka-ohjeista ja kuvista! 😉

  • Aino kirjoitti:

   Voiii, kiva kuulla että tykkäät:) Kokeile ihmeessä ja kerro sitte mitä tykkäsit!

 4. Anonymous kirjoitti:

  Kiva ohje, täytyy kokeilla. Montako lättystä tosta tulee?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.