Hae
Aino Mäkelä

Helmikuun paras

Gluteeniton kaurapuuroJoskus yksinkertaiset asiat on niitä parhaimpia. Yleensä ja useimmiten. Helmikuu sujahti hujauksessa ohi ilman, että kerkesin edes kissaa sanoa – töitä riitti paljon ja hyvä niin! Siitä taas oppi sen, että myös omalle ajalle on paikkansa ja tarpeensa. Ja sitä oppi taas arvostamaan entistä enemmän.

Viimeaikoina illat on ollu mulle sitä omaa aikaa parhaimmillaan. Pitkän päivän jälkeen kotiin tullessa on ollut ihana laittaa puurokattila höyryämään ja upottautua pehmeälle sohvalle nautiskelemaan päivän viimeisistä suupaloista. Perinteisen aamupuuron sijaan oon jo pitkään suosinut iltapuuroa, joka on mitä täydellisin lääke levolliseen ja syvään uneen: makunautinnon lisäksi myös mieli keventyy ja olosta tulee satumaisen raukea.

NUKKUMATIN KAURAPUURO
1,5dl kauran jyviä
4dl vettä
ripaus suolaa
kananmuna

banaani
aurignonkukan-, kurpitsan- ja hampunsiemeniä
granaattiomenan siemeniä

Mittaa kauranjyvät sekä vesi kattilaan aamulla ja jätä likoamaan päivän ajaksi iltaa varten. Keitä jyvät liotusvedessään laittamalla kattila hellalle ja kiehahtamisen jälkeen laskemalla lämpötilaa. 15minuutin keittämisen jälkeen lisää suola ja jätä puuro vielä hautumaan noin kymmenne minuutin ajaksi. Kun puuro on hautunut riko kananmuna ja sekoita se puuron joukkoon, jolloin koostumus tiivistyy. Nauti valmis puuro banaanin, siementen sekä granaatinomenan kera.

Kananmuna puurossa tekee loistavan lisän koostumukseen ja samalla tuo puuroon lisää monien kaipaamaa proteiinia. Valmistuksen aikana ennättää myös näppärästi tehdä iltatoimet, joiden jälkeen ansaittuna palkintona odottaa herkkupuuro minkä siivittämänä tie höyhensaarille on mutkaton.

Maistuuko puuro teille paremmin iltaisin kuin aamuisin?

Huomenna on jo maaliskuu ja mulla ainakin on paljon ideoita, toiveita ja ajatuksia sen varalle. Jutellaan niistä sitten lisää huomenna – nyt mä kiirehdin Helmikuun viimeiselle työkeikalle Helsingin Itäkeskuksen ”Raakaruoka” -tapahtumaan, tulkaahan moikkaamaan!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

4 kommenttia

 1. Salla kirjoitti:

  Olen varmaan kerran elämässäni syönyt iltapuuroa. 😀 Aamusin sen sijaan melkein joka päivä. Illalla ei yleensä jaksa ruveta keittelemään mitään teetä ihmeellisempää ja muutenkin puuro on mulle aika tuhti iltapalaksi.
  Miksi nuo kauranjyvät muuten pitää liottaa?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Nimenomaan tuhti iltapala mulle takaa sen, että nukun hyvin 🙂 Siis hiilaripitoinen! Mut meitä on niin moneen junaan ja toiselle sopii toinen 🙂 Mulla taas aamuisin syötynä puuro helposti rupeaa väsyttämään.. Kauranjyvien liotus tekee niistä suolistolle helpommin pilkottavaa tavaraa ja ne myös keittyy sitten paremmin puuroksi, kaurahiutaleitahan ei nyt tarvi liotella ellei halua (toki mä tykkään tehdä senkin – tulee ”fluffimpaa” puuroa), mutta kauranjyviä on hyvä käsitellä ennen valmistusta!

 2. Sanna kirjoitti:

  Oo, mikä puuro-ohje!! <3 Syön mielummin puuroni muulloin kuin aamulla. Aamuisin toimii smoothiet ja munakkaat.

  Olen löytänyt blogis hiljattain. On hieno 🙂 ujopiimä-postaus kolahti!! Opin flirttailemaan 27-vuotiaana jotenkuten… Mutta aika moni itseluottamusta ja -tuntoa rakentelee koko elämän 🙂 elämä on oppimismatka.

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Mäkin tykkään aamuisin vähän kevyemmästä, helpommasta ruoasta! Puuro on aika stydiä ja väsyttää helposti.. Tai siis tosi helposti, siks se onkin hyvä iltaruoka 🙂 JA ihana kuulla etten oo ainut ujopiimä! Elämä tosiaan opettaa, hihhi 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.