Hae
Aino Mäkelä

Suolaiset bataattipiiraat

Mun päässä on viimepäivinä vilissyt mitä hauskimpia, niin suolaisia kuin makeitakin, resepti-ideoita brunssilla tarjottavaksi. Onneksi viikonloppuna juhlitaankin Vappua ja siitä viikon päästä Äitienpäivää! Kaikki mun oudoimmatkin ideat tulee näkemään päivänvalon ja lupaan jakaa kaikki onnistuneet, nerokkaat luomukset teidän kanssanne 😉

Brunssimenuita mietiskellessäni mun mieleen palasi nämä suolaiset bataattipiiraat, jotka tein jo viime syksynä. Nautiskeltiin näitä aamupalalla Marissan, Monnan ja Petran kanssa ja sen jälkeen nää on ollutkin mun the one aamiaisresepti, jota oon tehnyt kun oon halunnut jotain oikein hyvää ja ravitsevaa 🙂

Suolaiset bataattipiiraatSUOLAISET BATAATTIPIIRAAT
3 dl bataattia
4 dl gluteenittomia jauhoja*
0,5 dl kookosöljyä
2 rkl oreganoa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

paprikaa
pinaattia
herkkusieniä
kesäkurpitsaa
2 kananmunaa
valkosipulimurskaa
0,5 dl tahinia

Soseuta bataatti ja sulata kookosöljy – sekoita keskenään ja lisää joukkoon jauhot sekä mausteet. Muotoile taikinaa piirasvuokien pohjalle ja nosta esikypsentymään 200°C  uuniin 10 minuutin ajaksi.

Hienonna kasvikset ja pehmennä niitä pannulla kookosöljyssä. Sekoita kananmunat, valkosipuli-murska ja tahini keskenään,jonka jälkeen lisää pehmenneet kasvikset munaseoksen joukkoon. Lusikoi täyte esipaistettuihin piirakkapohjiin  ja paista uunissa vielä 15 minuutin ajan.

* Oma lemppari valmiista jauhoseoksista on Urtekramin tumma leivontamix, joka on luontaisesti gluteeniton ja koostettu fiksuista raaka-aineista.

Millaisia brunssimenuja suositte? Joko Vapun kattaus on suunniteltu? 

Yllättäen meikäläisestä, siis makeaa rakastavasta jälkkärihiirestä, on tullut enemmän suolaisten herkkujen fani ja niitä tulee näkymään myös omalla lautasella. Tietysti Vappuna tehdään myös munkkeja ja Äitienpäiväksi kakkua, sillä eihän perinteistä sovi luopua 😉

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Emma kirjoitti:

    Moikka Aino !

    Luuletko, että tällä reseptillä onnituis tehä piirakkavuokaan yks isompi piiras ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.