Hae
Aino Mäkelä

Hohtava hymy

Hohtava hymy

Hei vaan,

ja ihanaa maanantaita! Toivottavasti se on alkanu teillä kaikilla yhtä mukavasti mitä mullakin 🙂 Aloitin mun aamun nimittäin Fustralla ja ai että se tekee hyvää! Myös viikonlopun joulusiivouskaaoksesta ja tavaramyrskystä on pikkuhiljaa selvitty, lennot Intiaan on varattu ja kalenteriin on merkitty koko viikon verran pelkästään kivoja juttuja, joten eikai tässä voi olla kun vaan yhtä hymyä – ja ihana niin!
Oil pulling

Hymy lähtee sisältä, ihanista ajatuksista ja niiden johtamista kivoista tunteista. Hymy kaunistaa aina kantajaansa, siitä ei liene vastaan sanomista kellään 🙂 Mutta myös suuhygienia on tärkeää, erityisesti terveytemme kannalta minkä vuoksi hampaiden säännöllinen harjaus aamuin-illoin opetetaankin meille jo lapsena.

Kolme viikkoa sitten otin käyttöön uuden rituaalin suuhygienian ylläpitoon – nimittäin oil pullingin! Moni teistä on varmaan kuullut siitä jo aiemmin ja niin itseasiassa minäkin, tosin aiemmin suhtauduin siihen vielä skeptisesti ja koin koko homman liian työläänä omiin kiireisiin aamuihini. Mutta ayurvedalääkärin suosituksesta aloitin kokeilun ja nyt on pakko tunnustaa, että taidan olla vähän koukussa..

Teille joille oil pulling on vähän vieraampi käsite niin kyseessä on siis öljypurskuttelua, jolla puhdistetaan suun bakteereja. Purskutteluun voi käyttää kylmäpuristettuja öljyjä ja itse suosin omaa lemppariani: kookosta. Kyseinen purskuttelu on noussut viime vuosina yhä enemmän ihmisten tietoisuuteen ja siitä onkin havaittu monia hyötyjä suun bakteeriston ja hammaskiven muodostuksen hillinnässä sekä kehon yleisen tulehdustilan laskiessa. Samalla myös – yllätys yllätys – hampaat vaalenevat!

Mun omat hampaat kellastui aikoinaan vähemmän fiksujen elämäntapojen myötä ja aikoinaan haaveilinkin hampaiden valkaisusta. Onneksi en saanut sitä koskaan aikaiseksi, sillä huomasin omissa hampaissani vaalenemista jo kahden viikon oil pullingin jälkeen! Facebookissa onkin parhaillaan käynnissä ”Valkoiset hampaat jouluksi” -tapahtuma, josta löytyy infoa oil pullingista ja myös kilpailuita haasteen tiimoilta – nyt ei ehkä enää jouluksi ennätä, mutta kyllä se Uusi Vuosikin on aivan hyvä 😉

Mun oma oil pulling rutiini:
– aamulla ensimmäisenä 1 rkl kookosöljyä suuhun
– purskuttelua n. 15-20 minuuttia
– öljyt roskikseen (ei lavuaariin tai WC:hen!)
suun huuhtelu suolavedellä
– normaali hampaiden harjaus

Lisää vinkkejä Leenin blogista.

On tärkeää muistaa, ettei öljyä saa niellä! Silloin suun bakteerit nimittäin kulkeutuu suolistoon mikä ei tietenkään oo toivottu lopputulos 🙂 En myöskään juo vettä ennen purskuttelua, sillä en halua niellä yön aikana muodostuneita bakteereita – jos 20 minuutin oil pulling heti alkuun tuntuu tuskaiselta niin toki hampaat voi harjata myös ennen purskuttelua, homma on täysin makuasia.

Kenen muun aamurutiineihin oil pulling kuuluu? Mulle se on valkoisempien hampaiden lisäksi antanut myös rauhallisemmat aamut, sillä purskutellessa on hyvä hengähtää hetki ja aloittaa päivä rauhassa ajatuksen kanssa – ilman turhaa kiirettä ja säntäilyä 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.