Hae
Aino Mäkelä

Valheita minusta

Tiedättekö, että elämä on ollut viimeaikoina aika mahtavaa! Ja kerrankin saan kiittää siitä täysin, vain ja ainoastaan, itseäni (sekä ehkä muutamaa ihanaa tyyppiä keiden kanssa maailmaa parantaessa oon kokenut aika isojakin valaistumisen hetkiä). Oon nimittäin tehnyt kuluneiden kuukausien aikana aika paljon töitä itseni kanssa ja samalla tutustunut sekä löytänyt itsestäni aivan uusia puolia – myös niitä sellaisia, joita en välttämättä haluaisi omistaa. Faktahan kuitenkin on se, että jokaisessa meissä on monenlaisia ominaisuuksia ja puolia, ja niistä tekee hyvän tai huonon vain ainoastaan se miten päätetään niitä käyttää hyödyksemme.

Millainen mä haluan olla? Haluanko olla hyvä tyyppi? Ahkera työntekijä? Iloisen sosiaalinen vai viihtyisinkö paremmin itsekseni? Maailmanmatkaaja vai kotihiiri?

Kun hetken miettii niin huomaa ettei mikään edellämainituista oo automaattisesti hyvä tai huono asia, mutta jokaisesta niistä saa halutessaan tehtyä kumman tahansa. Meidän vaan täytyy päättää millaisia me halutaan olla ja miten halutaan oma potentiaalimme käyttää, miten halutaan vaikuttaa ympäristöömme! Kuulostaa aika simppeliltä, eikö? Ahkera työntekijä voi saada paljon aikaan, mutta liiallisuuksiin mennessä se voi myös polttaa loppuun. Ja ihminen voi olla aidosti iloisen sosiaalinen tai sitten teeskennellä sellaista, joista jälkimmäinen yleensä haisee ja kauas – kuten kaikki väkisellä aikaansaatu tuuppaa yleensä aina tekemään.

Me itse luodaan oma todellisuutemme ja muokataan oma polkumme omien uskomustemme kautta. Uskomukset onkin myös juuri niitä, jotka pahimmassa tapauksessa rajoittaa meidän elämää – syö meidän potentiaalia ja saa meidät ahtautumaan pieneen laatikkoon, jossa on hädintuskin tilaa hengittää. Ne uskomukset on valheita, joita ollaan itse sepitetty jopa vuodesta toiseen itsellemme ja uskoteltu niiden olevan totta. Mutta ei, sitä ne ei oo. Ne on valheita, jotka me ollaan itse keksitty omassa päässämme ja me uskotaan niihin ainoastaan niin kauan kuin itse päätetään tehdä toisin.

Henkilökohtaisesti mulle on ollut todella tärkeää päästää irti näistä uskomuksista, jotka on pitäneet mua paikallaan ja estänyt mua menemässä mun elämässä siihen suuntaan mihin haluan – ja nyt haluankin rohkaista sua miettimään, mitkä uskomukset rajoittaa sun omaa tekemisiä? Tiedostamalla ne ja luomalla niiden tilalle uuden uskomuksen, uuden todellisuuden joka vie sua kohti omia tavoitteita ja unelmiasi.

Kuvat: Laura Laukka

Ajatteletko mahdollisesti ”sitten kun..”? Se oli mulla yks pahimmista uskomuksista, kunnes tajusin kuinka paljon se esti mua elämästä, olemasta läsnä ja nauttimasta hetkestä. Ajatuksissani olisin muka ollut jotenkin arvokkaampi muun muassa sitten kun mulla olis korkeakoulututkinto tai etten olis rakastettava tai haluttava ellen olis tietyn painoinen tai tarpeeksi timmissä kunnossa (hah!) tai etten voisi kirjoittaa kirjaa, koska mun ajatusmaailma ja jutut poikkeaa niin paljon valtavirrasta.

Nää pienet uskomukset estää meitä isossa mittakaavassa kuin arjessakin: ”en mä kerkeä joogaamaan aamuisin/panostamaan terveelliseen ruokaan/käymään treffeillä/siivoamaan..” – no et itseasiassa varmasti kerkeäkkään, ellet päätä toisin. Jos me tehdään jostain asiasta itsellemme mahdoton, silloin se takuulla on juuri sitä – onneksi sama taika toimii myös toisinpäin 😉

Esimerkiksi mulla on tän vuoden liikunnallisina tavoitteina opetella käsilläseisonta, saada vedettyä leukoja ja juosta puolimaraton alle kahteen tuntiin ja yleisesti elämässä pätevöityä koulusta. Ensimmäiset kuukaudet on menny uuden mentaliteetin sisäistämiseen sillä alkujaan mun ajatukset juoksi rataa: ”en uskalla seisoa käsillä”, ”en pysty vetämään leukoja”, ”ei mulla oo aikaa treenata juoksua eikä aikaa käydä koulua”. Nyt kun tiedän että ”uskallan seisoa käsillä”, ”tuun vetämään leukoja” ja ”järjestän aikaa juoksemiseen ja opiskeluun” on motivaatio paljon korkeammalla!

Ja jos se pätee näin yksinkertaisiinkin juttuihin, niin miksei sitten isompiinkin?

Juoksutreenit on jo aloitettu, opiskelu sujuu mallikkaasti täällä Sri Lankassakin ja niin leuanvetojen kuin käsilläseisonnan apuliikkeitä on harjoiteltu ahkerasti – tästä se lähtee!

Iloa ja energiaa loppuviikkoon,

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.