Hae
Aino Mäkelä

Takana ihanan antoisa vuosi 2013

Nyt kun istuin alas mietitmään mennyttä vuotta voin todeta sen olleen todella yllätyksellinen ja tapahtumarikas. Opin kuluneen vuoden aikana itsestäni älyttömästi ja kasvoin ihmisenä todella paljon. Kyllä se vaan on niin, että hyviä asioita tapahtuu silloin kun niitä vähiten odottaa kunhan vain itse on avoimin mielin ja utelias ympäröivää maailmaansa kohtaan, hihhi 🙂

SAMSUNG DIGITAL CAMERAtammikuu4 tammikuu3Tammikuussa mä aloin opettelemaan syömään tarpeeksi. Joulukuussa vedin itseni ylikuntoon liikkumalla liikaa ja syömällä liian vähän – siinä oli kokemus, jonka opetuksen tulen muistamaan aina jatkossa. Virheistä oppii, niinhän ne sanoo 😉 Samalla salitreeni jatkui enemmän lihasmassaa kasvattavana ja vietinkin suurimman osaan vapaa-ajasta salilla. Tammikuussa myös tutustuin ekaa kertaa superfoodeihin enkä enää kyllä haluais ees elää ilman, hihhi!helmikuu3 helmikuu2 helmikuu1Helmikuun lopussa todistin itselleni kehonkoostumusmittauksessa, että syömällä paljon ja oikein sekä treenaamalla fiksusti syntyy tuloksia 😀 Nyt tosin kun kuvia katsoo niin aika naruhan sitä on ollut, hehheh – mutta edistystä kuitenkin! Innostuin myös ruuanlaitosta ja erityisesti terveellisten herkkujen tekemisestä sekä halusin jakaa ruokainnostustani sekä -tietouttani myös teille.

Niihin aikoihin blogissa olikin paaaljon ruokapäiväkirjoja sekä reseptijuttuja ja innostuin toden teolla niitä selatessani! Ajattelinkin, että voisin jatkossa tehdä taas vastaavanlaisia enemmän, tykkäisittekö? 😉maaliskuu1 maaliskuu2 maaliskuu3 maaliskuu4

Maaliskuussa treeni- ja ruokajutut jatkoi elämistään normaalilla painollaan. Kevät teki tuloaan ja huomasin piristyväni auringon läsnäolosta huomattavasti! Oi, ihana ihana kevät. Innnostuin myös monen vuoden tauon jälkeen hiihtämisestä, joka on aivan loistavaa liikuntaa! En millään malta odottaa, että pääsisin taas hiihtämään – onneksi mulla on jo seuraavat lennot varattuna Pohjoiseen 😉

Maaliskuussa tein myös jotain mitä olin pitkään halunnut, mutta rohkeus ei ollut riittäny. Otin nimittäin ensimmäisen tatuointini! Hihhi enkä päivääkään ole katunut. Niinhän se menee, että pelko estää meitä tekemästä asioita mutta todellisuudessa ainoastaan niitä asioita kadutaan, joita jättää tekemättä 😉 Tatuointi oli myös tavallaan ”palkinto” itselleni onnistuneesta elämäntapamuutoksesta ja muistuttaa mua edelleen joka päivä siitä, että pystyn mihin vaan niin halutessani.huhtikuu4 huhtikuu1 huhtikuu2 huhtikuu3Huhtikuussa treenaaminen lisääntyi entisestään, kun sain synttärilahjaksi uudet juoksukengät ja aloitin harrastamaan potkunyrkkeilyä 😀 Potkunyrkkeilyn harrastamista olin miettinyt pitkään, mutta aiemmin en ollut uskaltanut ja niin se laji vain vei mennessään, että vielä tänäkin päivänä tulee hakattua säkkiä, hahha!

Huhtikuussa aloin myös valmistautumaan pääsykokeisiin ja vähensin samalla töitä – samalla sain myös lisää aikaa treenaamiseen, jonka määrät välillä olikin ehkä öhmmm… hieman kohtuuttomia 😉toukokuu1 toukokuu2 toukokuu3 toukokuu4Kesä saapui jo toukokuussa ja samalla loppui mun alkuvuoden kestänyt tipaton 😀 Hahha! Oikeasti toukokuussa mun päivät meni hyvin pitkälti lukiessa, treenatessa ja hyvin syödessä – mutta myös aurinkoa palvoessa ja ihanista kesäilmoista nauttiessa hyvässä seurassa.

Toukokuussa myös noudatin hiivatonta ruokavaliota sillä kärsin erittäin kiusallisesta hiivasyndroomasta. Ruokavalion noudattaminen opetti mulle paljon ravinnon merkityksestä ja opetti entisestään arvostamaan puhtaita ja laadukkaita raaka-aineita! Myös kokkailut sai kivasti lisäsäpinää, kun joutui entisestän käyttämään mielikuvitustaan herkkujen loihtimiseen 😉 kesakuu1 kesakuu2 kesakuu3 kesakuu4Kesäkuun paras päätös oli lähtä treenaamaan kesä-Voimalan mukaan! Ihania ulkotreenejä säällä kuin säällä – ahhh ne 100burbeen treenit 29asteen helteellä ja tuskanen kuntopiiri ukkosella, siinä oli sitä tekemisen meininkiä 😉 Kesäkuussa myös lomailin ja vietin ihanan Juhannuksen ystävien kanssa mökkeillen – pääsykokeet kun oli ohi, niin sai luvan kanssa ottaa oikein rennosti, hihhi.heinakuu2 heinakuu3 heinakuu4 heinakuu5Heinäkuu oli ihan mahtava! Kyllästyttyäni mun vakkariduuniin sain siirron kokopäiväiseen maanantaista-perjantaihin tehtävään kahvilahommaan, jonka ansiosta mulla oli aina illat ja viikonloput vapaata 😀 Iltaisin oli ihana käydä treenaamassa tai hengailla kavereiden kanssa ja viikonloppuisin aina oli jotain hauskaa tekemistä tiedossa. Ehdottomasti Utajärven mutafutis -viikonloppu hymyilyttää edelleen – varmaankin kesän paras viikonloppu, hihhi!elokuu1 elokuu2 elokuu3elokuu4Elokuun lopussa tapahtui jotain suurta, joka mullisti mun elämän täysin – muutin Oulusta Helsinkiin opiskelemaan liikunta- ja terveystieteitä. Minä pohjosen tyttö, aina vannoutunut oululainen! Kyllä siinä oli hieman totuttelua, mutta voi vitsit että mä oon nauttinut  eikä koti-ikävä oo liiemmin vaivannut 😉 Helsinkiin muuttamisen myötä oon saanut elämääni paljon lisää uusien ihmisten, työkuvioiden ja opiskeluhommien myötä. Ja opiskelujen kautta myös mun treenit on saanu aivan uudenlaista lisäbuustia!

Mä koen olevani elossa – olen avoimempi, uteliaampi ja innostuneempi kuin aikoihin, kiitos kaikkien niiden mahdollisuuksien joita mun eteeni on tullut.syyskuu5 syyskuu4Elokuussa myös juoksin elämäni ensimmäisen 10kilometrin matkan kun osallistuin Midnight Runiin 😀 Juoksukärpänenhän siinä puras ja pahasti, nyt oiskin tarkoituksena sitten ens kesänä puolimaraton ja ihan tavoteaikaan, hih 😉 Kesän jäliltä aloitin myös nyrkkeilemisen uudestaan ja hommasin itselleni ekat omat nykkeilyhanskat – pinkit tietty, kuten kaikilla vakavastiotettavilla boksaajilla kuuluukin, hah!

syyskuu1syyskuu3 kehokuuriSyyskuussa mä tein paljon töitä, opiskelin ahkerasti ja opettelin olemaan helsinkiläinen 😀 Kävin myös viikonlopun kotona veljeni häissä ja se ihana viikonloppu jää kyllä ikuisesti mieleen <3 Nyt kun asuu kaukana on oppinut arvostamaan omaa perhettä ja läheisiään aivan uudella tavalla.

Kehokuuri oli niin huippu juttu, että itseasiassa aloitin kuurin uudestaan nyt kun tulin lomalta kotiin 😀 Hyvästi nestepöhöt ja turhat kuonat elimistössä, tervetuloa entistä parempi olo ja energisyys, hihhi! Syyskuussa kuurin aikana mun vyötäröltä katos 8cm ja kiloja tippui 7,5kg – lisää kuurista voi lukea tästälokakuu2 lokakuu3 OLYMPUS DIGITAL CAMERAmarraskuu1 lokakuu5 lokakuu6 lokakuu7Lokakuun ehdoton kohokohta oli I Love Me -messut! Messut olivat loistavat niin tarjontansa kuin seurankin puolesta sillä vietettiin yhdessä bloggaajakolleegoiden kanssa ihan hurjan hauska ja ikimuistoinen viikonloppu 😀 Lokakuussa olin myös Marvin Burtonin SandBell -koulutuksessa, joka oli ihan älyttömän inspiroiva ja sain älyttömästi lisää tietoa sekä motivaatiota myös omaan treenaamiseen sekä opiskeluun ja ammattitaidon kehittämiseen.

Lokakuussa pääsin myös ensimmäistä kertaa tutustumaan raakaleivonnaisiin, kun pääsin herkuttelemaan ihanan Maria Lönqvistin balilaisella raakasuklaakakulla. Ja siitähän se rakkaus sitten syttyi ja omassa keittiössäkin on alkanut tapahtua sen jälkeen, hihhi 😉marraskuu2 OLYMPUS DIGITAL CAMERA marraskuu4 marraskuu5Marraskuussa pääsin avaamaan talven laskettelukauden, kun vietettiin isänpäiväviikonloppua Rukalla 😀 Voi että, siinä on kyllä ihan loistava talviharrastus jota on ollu ikävä! Marraskuussa myös oli Indiedaysin Blog Awardsit, joissa mun blogi oli ehdolla ”RUOKA” -kategoriassa ja se äänestettiinkin 10 parhaan joukkoon – ihan mieletöntä 😀

Liekkö kyseisen kunnianosoituksen tai lokakuisesta raakaherkkuihin tutustumisen johdosta blogin puolella vilisi entistä enemmän herkkureseptejä..? 😉 Raakakakkuja ja raakasuklaata, ahhh!  Tekis mieli alkaa heti leipomispuuhiin, kun noita kuvia katselee, hihhi.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAJoulukuun kohokohta oli tietysti perheen parissa vietetty Joulu  <3 Myös loma koulusta ja töistä tuli rankan vuoden syksyn jälkeen enemmän kuin tarpeeseen ja akkuja tulikin latailtua oikein urakalla! Joulukuussa myös sain syksyn opiskelut kunnialla suoritettua ja syksyn tärkeimmästä tentistäkin tuli täysi 5 😀 Vuosi päättyi kevennettyihin treeniviikkoihin ja valmistellen kroppaa uusiin haasteisiin, joita oon oman pääni menoksi kehitellyt, hihhi.

Onnellisena katselen vuotta taaksepäin ja totean olevani enemmän kuin valmis uusiin haasteisiin, mitä uusi vuosi ikinä sitten tuokaan tullessaan! Toivottavasti se pitää sisällään paljon ihania juttuja, uusia kokemuksia ja itsensä haastamista.

Ihanaa vuoden 2013 viimeistä päivää ja juhlikaahan kiltisti tänään, hihhi!

<3 Aino

16 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Täytyy sanoa että oot kyllä tosi inspiroiva tyyppi, kirjottelet hyvin ja fiksusti (ja asiaa), ja oot aina nii positiivinen että se tarttuu tänne ruudun toisellekin puolelle! Ja Oululaisylpeys on myös hyvä asia 😉

  Huippua uuttavuotta sulle!

  • Aino kirjoitti:

   Oi kiitos Laura, ihana kuulla! Hih, eihän oululaisuudesta voi olla muutaku ylpee ;D

   Ihanaa Uutta Vuotta!

 2. Marjukka kirjoitti:

  Tää oli kyllä kiva postaus, kyllä näkyy kehitystä mitä sulla on tapahtunut hyvän ruokavalion ja treenin myötä 🙂 Kysyisin tosta hamppuproteiinista(eka kuva), että miten sä käytät sitä? Sain joululahjaksi samaisen pussukan ja ei oo oikeen tuttu mulle, joten tarttisin hyviä vinkkejä sen käyttöön! 😀

  Hyvää uutta vuotta! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos paljon Marjukka:)! Hamppuproteiinia oon käyttänyt ihan puuron, rahkan ja jugurtin seassa sekä smoothieissa ja raakasuklaassa. Nää nyt tuli ihan ekana mieleen!

   Kivaa uutta vuotta myös sulle!

 3. Tuuli kirjoitti:

  Olisi mielenkiintoista lukea postaus ”tiestäsi helsinkiläistymään” ja millaista on ollut muuttaa pääkaupunkiseudulle, aloittaa samalla uudet opinnot yms. 🙂 Lisäksi minua kiinnostaisi kovasti näistä kuvista tietää, mitä kuudennessa ruokakuvassa oleva ”vihreä mömmö” on? 😀 Vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta ja yritin kovasti miettiä, mitä kyseisessä kulhossa oikein on 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Oihh kiitos kivasta postausideasta! Se ”mömmö” on pinaattikeittoa – ihan superhyvää ja helppo tehdä 🙂 Perunaa, kukkakaalia ja pinaattia – namnam:)

 4. Senja kirjoitti:

  oih, ihana postaus! olipa kiva lueskella 🙂 <3

 5. Maija kirjoitti:

  olipas kiva postaus! mikä on sun tavoteaika enskesän puolimaratonilla ?:)

 6. Nessa kirjoitti:

  Ihanasti oot koonnut vuotesi kuviin ja tekstiin, ja olet nykyään paljon elävämmän ja paremman näköinen kuin alkuvuonna!
  Hienoa työtä! 😉

 7. Anu Suotula kirjoitti:

  Olipa ihana vuosikatsaus! Reipasta vuotta 2014 🙂

  Anu/Pieni on kaunista

 8. Rimpula kirjoitti:

  Hei! Mua kiinnostais tietää enemmän tuosta sun koulusta! En tiiä ootko sie jo kirjottanu ja mulla on vain mennyt ohi? Miten sinne haettiin ja mitä oot tykänny? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.