Hae
Aino Mäkelä

Viisi tapaa nauttia aikaisista aamuista

Aamulenkki. Ilma on raikas ja kadut vielä hiljaiset. Töölönlahdellakaan ei törmää, kuin muutamaan aamureippailijaan. Syke koholle, hiki pintaan ja aamu voi alkaa! 3×1 intervallivedot pitää lämpöä hyvin yllä, vaikka loppumatkasta kurkkua jo vähän palelee – pitää opetella taas talven lenkkipukeutuminen, että ei palelluta itseään.
Aamupala on ihana valmistaa rauhassa, tutkailla jääkaappia ja koota juuri sellainen aamupala mitä mieli tekee. Kun ei oo kiire minnekkään, voi vaikka leipoa omat sämpylänsä itse jos sille päälle sattuu 😉 
Luksusta on myös nauttia aamupala rauhassa ilman jatkuvaa kilpajuoksua ajan kanssa myöhästymistä peläten. Mulle tälläiset aamut on niitä hetkiä, jolloin tykkään selailla lempilehdet läpi tai katsella suosikkisarjojen uusia jaksoja.
Itsensä hemmottelun tulisi kuulua jokaisen tytön arkirutiineihin, mutta ainakin mulla välillä moinen unohtuu kiireen keskellä. Kasvojen täydellinen hoitosessio kuorrutettuna pedikyyrillä kruunaa aamun kuin aamun ja hetkessä olo on kuin prinsessalla. Eikä oikeasti vaadi edes kovin montaa minuuttia aikaa 😉Superfoodsmoothien valmistus välipalaksi luennoillemacaa, brahmia, hamppuproteiinia, kasviöljyjä ja marjajauhetta – jos näillä eväillä ei oppi tartu päähän, niin milläs sitten? 😉 Hahha! 
Smoothie mukaan sheikkeriin ja sitten varsinainen päivä voikin startata! Luentojen ja treenin jälkeen onkin sitten aikaa rentoutua koko loppu viikonloppu. Feels soooooo goooood 😀

Mun aikaisia aamuheräämisiä aina kauhistellaan. Mutta mitä pahaa niissä muka on? Aamut on ihania, jos niistä osaa nauttia! Mä ainakin koen saavani päivään vain enemmän aikaa nauttia asioista, jotka monesti muuten niin helposti unohtaa – aamuisin on niin helppo antaa aikaa itselleen. Ihania aamuhetkiä! 

<3 Aino

8 kommenttia

 1. Luana kirjoitti:

  Kuinka aikaisin sää sit heräät? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Tänään kuuden maissa, luennot alkoi ysiltä. Ja siis ihan ilman mitään tarkotusta – ei vaan väsyttäny enää niin turhaan sitä sängyssä vaan pyöris 🙂 Herätyskello on kyllä joka aamu soimassa, mutta harvoimpa on niitä päiviä että en sitä ennen heräis, hah!

 2. marjutt kirjoitti:

  Pääsetkö iltaisin hyvissä ajoin nukkumaan,jotta ehdit nukkua kunnon yöunet? Mulla on nimittäin varhainen aamuherääminen vaikeaa juuri siksi,että en vaan pääse nukkumaan hyvissä ajoin illalla. Tällöin esimerkiksi kuudelta herätessä on vielä aivan liian väsynyt pirteisiin aamutoimiin 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Oikeestaan joo 🙂 Oon töistä kotona joskus kympin jälkeen ja aina kylellään viimestään yhdentoista aikoihin. Sellanen 6-7h yöunet on ne mulle optimaaliset, joiden jälkeen uni ei enää tuu. Opetteluahan se vähän aikoinaan vaati, mutta töiden takia piti opetella aikainen aamurytmitys – nyt siitä onkin sitten aika paljon iloa ihan päivittäin!

 3. Salla kirjoitti:

  Mäkin niin toivoisin että vois olla virkeenä heti kuudelta! Se meinaan on ihanaa, kun ulkona on vielä ihan pimeää, touhuilla aamurutiinien parissa, syödä aamupalaa ja lukea kaikessa rauhassa. Mun on aamuvuoropäivinä pakko repiä itteni ylös niin aikasin että ehdin olla sen pari tuntia ennen ku pitää lähteä. Kiireinen aamu –> päivä pilalla…

  Vapaapäivinä taas tykkään tehdä joskus niin että laitan herätyksen tosi aikasin vaan todetakseni ettei tarvii mennä töhin ja voi mönkiä takasin peiton alle. Hahaa ihan hullua mutta on se kiva nauttia pienistä iloista 😀

  • Aino kirjoitti:

   Ihan totta, kiireinen aamu onnistuu yleensä pilaamaan päivän ku päivän! Sen takia mä mielummin herään 15minuuttia aikaisemmin entä torkutan 20minuuttia yli herätyksen, hahha.

   Toi sun vapaapäivien rutiini kuulostaa ihanalta! Siis ihan parasta on herätä aikaisin, syödä maha täyteen ja kömpiä takaisin peiton alle köllöttelemään <3 Itseasiassa just parhaillaan teen just niin, hahha 😀

 4. juuliae kirjoitti:

  Oon itse ihan uskomattoman huono heräämään aikaisin saati sitten menemään aikaisin nukkumaan. Etenkin nyt, kun sain koulun juuri finaaliin, eikä töitä näy eikä kuulu, ei päivässä ole muutenkaan minkäänlaista rytmiä – harvemmin toivoo, että olisi syytä herätä aikaisin, mutta kyllä juuri tämä postaus oli oikein hyv esimerkki siitä, miksi sitä arkea niin kovin kaipaa (:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.