Hae
Aino Mäkelä

Oulussa on lunta! Ja Ideapark.

Hassua miten nopeasti aika vieriikään. Ihan vastahan mä istuin junassa kohti Oulua ja huomenna koittaakin mun tän sairasloma-etapin viimeinen päivä minkä päätteeksi pakkaan kamat ja hyppään yöjunaan kohti kotia. Helsinki – täältä tullaaan! Eilisen lumimyrsky sai myös aikaan sen, että sain tänään herätä mitä upeimpaan maisemaan: todelliseen talven ihmemaahan.

Lumella on uskomaton voima tuoda päiviin tuplasti enemmän valoa. Myös sen vaikutukset mielialoihin on välittömät ja mä ainakin olin tänään älyttömän onnellinen saadessani syödä aamupalan ikkunan edessä lumista järvimaisemaa ihastellen. Vielä onnellisempi tosin olin päästessäni sieltä lattialta omin voimin ylös! Vitsi kuinka mun vasen jalka osaakaan yllättää. Viikon aikana pimeys on nimittäin onnistunut sekoittamaan mun unirytmit aivan tyystin sillä unta on saanut ootella pitkästi aamun pikkutunneille saakka, jonka jälkeen luonnollisesti herääminen on venynyt aina lähemmäs puolta päivää.

Mutta eikö se ookkin sairasloman tarkoitus – levätä, että parantuu? 

Aamumaisema järvelle

Ihania riisikakkuja

Oon mä kyllä tehnyt muutakin entä levännyt ja harrastanut myös aikasia aamuherätyksiä ettei homma leviä ihan lapasesta. Eilen huristeltiin kavereiden kanssa päiväreissulle ulkomaille eli Haaparantaan, joka onkin varmaan oululaisten suosituin matkailukohde – hahha! Ennen sieltä käytiin ostamassa vain nuuskaa, mutta nykyään siellä on myös IKEA jonka vuoksi sen suosio on noussut entisestään.

Jos multa kysytään niin Haaparannassa on ehottomasti parasta Ica MAXI eli ihan perus ruokakauppa, joka peittoaa Helsingin Stockmannin Herkunkin ihan 100-0. Nuuskan sijasta sieltä tarttui mun ostoskoriin leivontatarvikkeita, muutama QuestBar ja  eri makuisia riisikakkuja (omena-kaneli, hunaja, chiasiemen-merisuola ja pellavansiemen-rosmariini). Miksei meilläkin suomessa vois olla tälläsiä herkkuja? Friggsejä kyllä löytyy joistain kaupoista, mutta Suomessa valikoima on makujen suhteen vähän tylsempi ja saatavuus aika heikko eli saa olla aikamoinen onni mukana jos sattuu jostain niitä löytämään.

Illalla sitten käytiin myös tekemässä tuttavuutta Oulun uuteen Ideaparkkiin sillä mulla alkoi painamaan päälle vaatekriisi perjantain pikkujouluja silmällä pitäen. Mitä ihmettä voi pukea päälle, jotta näyttäis tyylikkäältä kipsi jalassa? Vinkkejä otetaan vastaan! Mitään pikkujouluvaatetta en onnistunut löytämään, mutta onneksi Ideaparkissa oli muutakin nähtävää ja tietty olin onnessaan siitä kuinka yhden katon alla pystyin käymään monessa eri liikkeessä eikä tarvinut lähteä keppien kanssa hortoilemaan pitkin lumisia katuja.

Pisa Design Pisa Design Pisa DesignPisa Design
Ikeaparkin söpöimmän ja kodikkaimman myymälän leiman multa saa ehdottomasti Pisa Design, jossa käytiin tekemässä joululahjaostoksia pukinkonttiin. Mulla teki niin kovasti mieli ostaa saunatyynyjä laudeliinan kaveriksi, jonka sain tupaantuliaislahjaksi mun veljen perheeltä, mutta järki sanoi vastaan sillä enhän mä pääse edes hetkeen jalkani kanssa saunomaan. Hankintana se tosin ois ollu fiksu sillä kestävämpää ja laadukkaampaa puuvilla/pellavasekoitusta ei oo mulla vastaan tullu sillä Aivina -pellava on kuulemma laadultaan parasta mitä markkinoilta saa!

Saunatekstiilien lisäksi kaupasta löytyi vaikka mitä ihanaa ja ostatin äidillä myös saunatuoksuja, jotta Joulun aikaan pääsen nauttimaan eukalyptuksen tuoksuisia löylyjä. Harakkana tietysti ihastuin myös kimalteleviin meikki- ja kosmetiikkapussukoihin, jotka äiti tiesi tehdyksi vanhoista vhs-nauhoista 😀 Aika söpöä! Pisteenä i:n päällä oli vielä myymälän maanläheinen sisustus ja älykkäät säilytysratkaisut, joita aion esitellä myös kotiin palatessa meidänkin kaupalla… hahha!

Tää olikin ehdottomasti paras löytö Ideaparkista ja suosittelenkin kaikkia kotimaista käsityötä arvostavia tutustumaan Pisa Designin nettisivuihin – varsinkin jos joululahjat on vielä hankkimatta!

Oulu, kipsijalka ja luminen maa

Oulu kyllä tuntuu kasvavan hurjaa vauhtia ja tänne rakentuukin kaikkea uutta jatkuvasti, mutta mun mielestä täältä vielä puuttuu jotain. Nimittäin sellanen paikka, johon voin mennä nauttimaan mun ystävien seurasta samalla jotain terveellisiä herkkuja syöden. Sellainen seesteisen ilmapiirin omaava hyvinvoinnin keidas. Roosterin toki tiedän, mutta tulisko teillä muuta mieleen? Myös jokin lähi- ja luomuruoka-ideologiaa edustava lounaspaikka ois kova sana huomiselle!

<3 Aino

3 kommenttia

 1. Janita kirjoitti:

  Oletko käynyt kokeilemassa Fitwokkia? Sieltä ainakin saa hyvää ja terveellistä ruokaa kohtuuhinnalla. 🙂 ja jos salaatilla haluaa käydä, niin kannattaa poiketa Tuiraan Café Liljaan.

 2. elisa kirjoitti:

  Hei! Musta nämä uudet sivut on tyylillisesti tosi kivat mutta sun uusia kirjoituksia on jotenkin vaikea löytää kun kategorioita on niin monta? En tiedä onko muilla samaa ongelmaa vai oonko vaan vähän yksinkertainen 😀
  http://www.karhusportscience.com

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Etusivulla on aina jokaisen kategorian uusimmat 🙂 Jotenkin hölmönä aattelin, että ihmiset tulis blogiin Bloglovinin/Facebookin/tms kautta, joten sen takia ei oo selkeämmin tossa esillä uusinta MUTTA siihen tulee muutos 🙂 Eli fiksaillaan sivuja vielä silleen, että saadaan uusin nostettua selkeämmin esille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.