Hae
Aino Mäkelä

Reissuun: yksin vai yhdessä?

Reissussa: yksin vai yhdessä?

Musta on aivan mahtavaa reissata yksin. Se vapauttaa, kasvattaa, avartaa maailmankatsomusta ja opettaa itsenäisemmäksi, rohkeammaksi. Yksin tehdyt reissut on tosi antoisia, mutta omalla tavallaan myös raskaita sillä niiden aikana yleensä tapahtuu ja oppii niin paljon. Mulle myös ihan yksinään vietetty on tosi arvokasta, mutta sitä harvemmin reissuilla tulee kuitenkaan vietettyä vaikkei varsinaista matkaseuraa oiskaan.

Välillä on kuitenkin tosi kiva lähteä reissuun kavereidenkin kanssa. Ja mä tiedän, että ainakin äiti on iloinen aina kun en huitele maailmalla ihan oman onneni nojassa. Yhdessä reissaamisessa on paljon muitakin hyviä puolia ja se on ihan todella antoisaa – varsinkin, jos osaa valita seuransa oikein.

Reissussa: yksin vai yhdessä?

Mä vähänniinku lähdin kuokkimaan Joannan ja Katan Kroatian reissulle (”Ai ootte lähdössä Kroatiaan – Voi vitsi, ompa kiva – Saisinko lähteä mukaan? Hei muuten, ostin lennot!”) ja saatiin vielä matkakomppaniaamme neljäs jäsen mukaan, Anni.

Ja mun on pakko myöntää, että aluksi mua vähän pelotti miten neljä naista tulis toimeen viikon intensiivisen yhdessäolon ajan, mutta pelko oli ihan turha: meillä oli nimittäin tyttöjen kanssa ihan mieletön reissu! Kun jokainen on reilu ja esittää rehellisesti omat mielipiteensä päästään asioissa jo hyvin pitkälle 🙂 Asioita tietysti edesauttaa myös se, että porukalla on jotain yhteisiä intressejä reissun suhteen.

Reissussa: yksin vai yhdessä?

Meidän täyden kympin lomasta inspiroituneena poimin parhaimpia paloja siitä, millaista yhdessä reissaaminen hedelmällisimmillään voi olla:

 • Näet ja koet asioita, joita et välttämättä itseksesi edes ajattelis haluavas nähdä. Kaverit on saattanu saada sisäpiirin tietoa paikoista, joista et oo kuullut ja myös toisten mielenkiinnon kohteet voi viedä sut ihan uusien asioiden äärelle – kuten vaikka kuvankauniille viinitiloille tai viidakkoon katselemaan perhosia.
 • Kaverit vie sua ”mukavuusalueen” ulkopuolelle – eli sinne, missä ne siisteimmät jutut yleensä tapahtuu! Yhdessä muiden kanssa voit uskaltaa tehdä vähän hurjempia valintoja matkan aikana, sillä ympärillä on tuki ja turva, sekä tietysti rohkaiseva ilmapiiri. Vai lähtisitkö välttämättä yksiksesi telttailemaan paratiisisaarelle?
 • Opit paljon uutta, kuten uusia sanoja! Vai tiedätkö sä, mitä tarkoittaa sitsu ja apiskat?
 • Edullisempaa: pystyt vuokraamaan autoja, kokkaamaan isoja satseja kunnon illallisia ja asumaan isommissa asunnoissa eli ns ”elämää leveämmin” pienemmillä kustannuksilla. Yksin budjettimatkailu on vähän erilaista.
 • Suhde ystäviin tiivistyy ja opitte toisistanne uutta. Mulle ainakin tytöistä tuli tosi paljon läheisempiä reissun myötä ja mä oon ihan superonnellinen siitä!

Reissussa: yksin vai yhdessä?

Reissussa: yksin vai yhdessä?

Kiitos vielä tytöt ihan mielettömästä viikosta! Ja näistä kuvista. Sitä muistellessa reissukuume alkoi yllättäen nostaa päätään, mutta onneksi seuraava reissu on jo merkattu kalenteriin – kyseessä on mun pitkän ajan haave joka vihdoin tulee toteen.

Arvaako kukaan, minnepäin maailmaa matkaan?

Ja sinne lähden tavallaan yksin, tavallaan en – siitä mielenkiintoisesta kuviosta sitten lisää myöhemmin 😉

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

4 kommenttia

 1. hanna kirjoitti:

  Molemmissa on puolensa, yksin sekä yhdessä reissaamisessa. Jos seura on yberhyvää, on reissuun ihana mennä yhdessä. Yksin menemisessä taas on puolensa, sillä silloin voi tehdä tasan mitä huvittaa (tai ei huvita). Esimerkiksi veljeni kanssa en lähde enää reissuun, häntä ei iltaisin saanut huoneesta pois ja yksin hän ei kuitenkaan tahtonut jäädä vaikka olisin itse voinut mennä kävelylle. Miehekkeen kanssa taas tykätään käppäillä, katsella nähtävyyksiä ja istuskella, joten sen kanssa reissut on kivoja 🙂 Kaverin kanssa en ookkaan koskaan ollut reissussa, ois aika mahtava kokemus!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • Aino kirjoitti:

   Jep, ihan totta! Pidemmät reissut on musta kiva tehdä ”yksin”, mutta tälläset lyhemmät reissut on kivoja porukassa koska sitten on vähänniinku ”pakko” kokoajan tehdä jotain ja sit tulee nähtyä ja koettua enemmän – se on mulle kuitenki se juttu mitä mä aina reissuilta haen 😛 Tosi kiva, että sun mies on oiva reissukaveri ja uskon et samanhenkisen kaverin kans se ois varmasti kans vähintäänki yhtä kivaa, kannattaa kokeilla!

 2. Katarina Kirvesmäki kirjoitti:

  Kuvat 5/5 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.