Hae
Aino Mäkelä

Raikkaat & rouskuvat falafelit

Jihaaaaaaaa – oon löytänyt taas mun inspiraationi! Keittiössä siis ja ai että kuin ihanaa on ollu taas toteuttaa itteensä just sillä tavalla, mikä itelle tuntuu kaikista luonnollisimmalta.

Mä häärään keittiössä taukoamatta ja jaksan jopa siivota jälkeni heti sotkettuani. Viime viikolla tein syntisen hyvää fudgea ja sunnuntaina kokkailin ystävälleni kokonaisen brunssi, josta sitten nautiskeltiin yhdessä. Niiiiin parasta! Reseptejä siis tursuaa kohta ovista ja ikkunoista, minkä vuoksi nyt onkin vihdoin aika tuoda kaikki kesän timantit päivänvaloon.

Raikkaat & rouskuvat falafelit
Ainiin muuten! 
Ennen itse kuvissakin lymyilevän reseptin paljastamista haluaisin kertoa, että oon haaveillut tekeväni teille E-kirjan 🙂 Sellaisen mun näköisen gluteenittomia, maidottomia ja sokerittomia sekä suurimmaksi osaksi vegaanisia reseptejä sisältävän kirjasen, jonka voitte sitten ladata omalle koneellenne.

Miltä se kuulostais? Oisko teillä jotain toiveita, että millaisia reseptejä mun haluaisitte siihen tekevän? 

Aion aloittaa sen tekemisen tuossa viikon päästä, joten siihen asti on aikaa toivoa! Toki mulla itselläkin on ideoita, aika paljonkin itseasiassa, mutta teidän toiveet on mulle tosi tärkeitä joten mielelläni niitä tietty kuulisin 🙂

Raikkaat & rouskuvat falafelit
Noniiin, sitten itse reseptin pariin. Käytin tuossa muutama viikko takaperin pitkästä uunia, sillä mulla alkoi jostain syystä tehdä mieli falafelejä mikä oli sinällään hassua, koska en oo niitä aikoihin syönyt. Tietenkään en tyytynyt mihinkään perusversioihin vaan halusin tuunata niistä vähän spesiaalimmat ja oi että, kyllä kannatti seurata intuitiota! Tuli nimittäin sellasia herkkupalleroita, että jos olisin ollut yksin niin oisin kyllä syönyt kaikki ihan ite.

RAIKKAAT & ROUSKUVAT FALAFELIT
2 dl käyttövalmiita kikherneitä
1 dl kukkakaalia muruna
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
puolikas puntti korianteria
1 rkl sitruunan mehua

Laita kikherneet, valkosipulinkynnet sekä oliiviöljy tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon korianteri ja pyöräytä massa vielä muutaman kerran koneessa, niin että korianteri silppuuntuu sekaan. Sekoita lusikalla joukkoon hienoksi murusteltu kukkakaali ja sitruunan mehu. Muotoile valmiista massasta kämmenissä pyöreitä palloja ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista n. 20-30 minuuttia 200 asteisessa uunissa, niin että falafelit saavat kauniin rusehtavan pinnan.

Falafelien kylkeen sitten vaan raikasta vihersalaattia ja päälle ravinteikasta tahinia. Ai että, mikä kombo! Kokeilkaa ihmeessä reseptiä ja kertokaa mitä tykkäätte 🙂 Ja tuun tällä viikolla julkasemaan reseptejä myös viime viikon brunssillta, jonka kattauksesta löytyi aikamoisia helmiä. Sekä raakakakkua! Sitäkin tuutte saamaan, sillä leivoin juuri hurmoksissani kaks kaunokaista pakkaseen hyytymään.

Joo, oon vähän innoissani. Mut hei, kukapa ei ois kun nautiskelee tälläsiä herkkuja päivittäin? Niinhän se sanontakin kertoo – ”Hyvä ruoka, parempi mieli” – toivottavasti se pätee teilläkin!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

10 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Oi namii! Noita täytyy tehdä taas itekin joku päivä tässä:) Ja kirjaan ehdottomasti double trouble ja lakritsifudge!!

 2. Julia kirjoitti:

  Ihanalta kuulostaaa tämä resepti:) käytötkö siis ihan valmiita kikherneitä? Et liottele raakoja montaa tuntia vedessä eka tms?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   ”Käyttövalmiit” siis tarkottaa, että just joko kaupasta valmiita tai sit ite valmistettuja 🙂 Joskus mielitekojen ottaessa vallan ostan kaupasta valmiita, mut mulla on ihan jäätävä säkillinen raakoja kotona niin yleensä käytän niitä! 😀

 3. Marianne kirjoitti:

  Kokeiluun menee heti. Tänään onkin edessä sopivasti kauppapäivä 🙂 Suolaisia raakapiirakka -ohjeita e-kirjaan kiitos.

 4. Johanna kirjoitti:

  Toivoisin kirjaan suolaisia raakapiirakoita, sekä erilaisia raakapatukoita/palloja <3! Nammm ja helppoja sellaisia! 😉

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Kiitos Johanna, suolaista ehdottomasti tulee ja patukoita myös – oon taas löytänyt nimittäin inspiksen niiden tekemiseen 🙂

 5. Taru kirjoitti:

  Kokeilin ja aiettä kun tuli hyviä, seuraavalla kerralla taidan laittaa hieman enemman kukkakaali murua. Tuli kauniita palleroita ja ravinteikkaita myös. Hih?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.