Hae
Aino Mäkelä

Kolmen ainesosan pannuleipä

Mä vietän pääsääntöisesti ”leivätöntä” elämää, sillä kaupasta ei oikein saa mitään sellaista mihin haluaisin rahani tuhlata ja leipominen vaatii aika paljon aikaa – mitä mulla puolestaan ei oo vime aikoina ollut yhtään liikaa..

Se ei kuitenkaan tarkottaisi sitä ettenkö rakastaisi tuoretta, vastapaistettua leipää. Oi, kyllä rakastan! Etenkin herkullisten täytteiden kanssa. Se kai se leivän juju vähän onkin?  Etenkin leipoessani sämplyöitä joutuu mun itsehillintä koetukse etten vaan vahingossa syö koko pellillistä kerralla.

Pannuleipä

Onneksi yksi päivä, kuin vahingon lailla, kehittelin ihan huippuherkullisen pannuleivän. Sen valmistus kesti alle 5 minuuttia ja raaka-aineita on kokonaiset kolme! Joista yksi on mun suursuosikki, kurpitsansiemenjauho, jossa on mitä herkullisin maku ja aivan ihanteelliset ravintoarvot.

Vai miltä kuulostaa 55g proteiinia, 12.3g rasvaa ja 5.2g hiilihydraatteja?

Suosittelen tutustumaan ja kokeilemaan itse – kyseinen herkkujauho sopii aromikkuutensa puolesta monenlaiseen leivontaan. Itse oon tehnyt siitä piirakkapohjaa, kesäkurpitsa- ja bataattisämpylöitä.

Pannuleipä

KURPITSANSIEMEN-FLATBREAD

1 dl kurpitsansiemenjauhoa
2 tl psylliumkuitua
ripaus suolaa
0,5-1 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi vähitellen sekoittaen niin, että saat taikinasta tiivistä – ku se ei enää tartu käsiin, homma on valmis! Voit halutessasi lisätä taikinan joukkoon muitakin mausteita*. Kauli taikinasta ohut levy leivinpaperin välissä ja leikkaa siitä haluamasi kokoisia leipäsiä. Kuumenna pannu paistorasvan kera, minkä jälkeen voit paistaa leipäset pannulla yksitellen molemmin puolin. Suosittelen nauttimaan avokadon kera!

*Hyväksi havaittuja on mm. oregano, korianteri ja juustokumina – sekä yhdessä että erikseen.

Pannuleipä

Helppoa, herkullista ja ravitsevaa – sellaisia nää pannuleivät on! Itse nautin näistä eniten avokadon, salaatin, yrtin ja kurkkuviipaleiden kera. Halutessaan reseptiä voi koittaa varioida myös muilla jauhoilla, mutta veikkaan että kurpitsansiemenjauhon koostumus ja ihanan aromikas maku on yks merkittävin syy siihen, miksi nää leivät on niin älyttömän hyviä.

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

8 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Hei ja kiitos reseptistä! Mistä tuota kurpitsansiemenjauhoa voi ostaa?

  • Aino kirjoitti:

   Kurpitsansiemenjauhoa löytyy ainakin Foodinilta – niitä voi ostaa luontaistuotekaupoista, isoimmista marketeista ja tietty netistä 🙂

 2. Jenna kirjoitti:

  Kuulostaa hyvältä! Tää voisi olla hyvä vaihtoehto mun suosimille siemennäkkäreille.

  • Aino kirjoitti:

   Jes, todellakin! Itseasiassa mulla on käyny vähän just silleen, sillä ennen tein aika paljon siemennäkkäreitä – nykyään ei jaksa, kun nää on nii paljo helpompia 😀

 3. Mira kirjoitti:

  Moikka Aino!
  Kysymykseni ei mitenkään liity tähän postaukseen.

  Miten superfoodejen osalta raskausaikana, onko yleisesti mikä kanta?
  Erityisesti chiasiemenet, hamppuproteiinijauhe, hampunsiemenet.. neuvolatäti kun käskee pysymään kaikesta erossa mistä ei ole kuullut 🙂
  Tarvitsisin erityisesti proteiinilisän käyttöön, ja hamppuproteiini voisi pelastaa aamuja.
  Myös viljaton ruokavalio alkoi itsellä, ja ajattelin ottaa pehmeän laskeutumisen jonkun viljattoman leipään tekoon kookosjauholla, saas nähdä mitä käy!

  Oikein mahtavaa viikon jatkoa sinulle 🙂

 4. Monaa kirjoitti:

  Oi ovat varmaan tosi hyviä! Onnistuisivatkohan nää millään muilla jauhoilla? Esim kaurajauholla tai vaikka kikhernejauholla? Kikhernejauho on muutenkin uusi tuttavuus mulle, mihin sä oot käyttänyt sitä, vai ootko käyttänyt ollenkaan?:)

  • Aino kirjoitti:

   Joo, siis hyvinkin varmasti onnistuu! Kurpitsansiemenjauho nyt vaan on mun lemppari niin sitä on vähän joka reseptissä, hahah.. 😀 En oo aikoihin ite käyttäny kikhernejauhoa, mutta se sopii kyllä tosi hyvin ”tiiviistämään” taikinoita ja siitä voi tehä huippuhyvää vegaanista ”munakasta” 😀 !

 5. Seija kirjoitti:

  Moikka, en tiedä näetkö tätä kommenttia kun kirjoituksesta on jo aikaa.. mutta olen ulkomailla ja en ole löytänyt täältä psyllium jauhetta niin millä sen vois korvata ? Vai voiko millään, vai voiko vaan jättää pois ? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.