Hae
Aino Mäkelä

Milloin on hyvä?

Vartalonmuutos Vartalonmuutos
Nyt ois taas toivepostauksen aika! Toteutan näitä aina enemmän kun mielellään ja kirjottelen millon mistäkin aiheesta, joten jos jotain tulee vaan mieleen niin kertokaa toki 🙂 Vaikka kirjottaminen onkin itelleni tosi terapeuttista ja tää tekee mut iloseksi niin tietysti myös teidän toiveilla on tosi iso merkitys.

Juttutoiveita:
Vartalonmuutos – miten se suhun on henkisesti vaikuttanut? Mitä ajatuksia, tunteita ja mietteitä muuttunut kropan rakenne on pään sisällä synnyttänyt? Kamppailetko koskaan tän kanssa?

Oon halunnut kirjottaa tästä aiheesta pitkään, sillä tää on yks niistä jutuista jotka on mua kuluneen vuoden aikana mietityttänyt todella paljon – niin hyvässä kuin pahassakin. Mun oma vartalo on viimeisten vuosien aikana tapahtunut ja paljon! Muutoksiin on vaikuttanut tietysti paljon elämäntavat, mutta myös terveys ja loukkaantumiset. Oonkin oppinut, että asiat ei mee aina ihan oppikirjojen mukaan ja vaikka teoriassahan jutut vaikuttaa simppeleiltä, me ihmiset ei olla kovin yksinkertaisia kokonaisuuksia.

VartalonmuutosVartalonmuutosVartalonmuutos
Matka lapsuuden kömpelöstä kirahvista teiniaikojen pöhöttyneestä kaljasieposta, sitten rasvanpolttokoneeksi ja siitä riu’usta jäntevän lihaksikkaaksi, tasapainoa hakevaksi naiseksi ja sen jälkeen liikuntarajotteiseksi on ollut värikäs, mutta ennenkaikkea hyvin kasvattava. Alkujaanhan mä lähdinkin liikkumaan ja muuttamaan mun elämäntapoja osittain hyvin ulkonäkökeskeisistä syistä kuvitellen olevani jotenkin onnellisempi laihempana ja lihaksikkaampana. Halusin olla timmi ja rasvaton! Ja kieltämättä pääsinkin aika hyvään kuntoon, vaikka ensin vähän hakoteille mentiinkin.

Huomasin kuitenkin, että vaikka näytin paremmalta kuin aiemmin en ollut liiemmin sen onnellisempi tai yhtään sen parempi tyyppi kuin aiemmin. Ulkonäkökeskeinen ajattelu väistyi oman tietoisuuden lisääntyessä ja löysinkin ravitsemuksesta itselleni uuden intohimon. Kuitenkin se, kun näki itsensä hyvin pienenä ja hoikassa kunnossa onnistui saamaan mussa jotain aikaan.. Jotain, minkä yli oli vaikea päästä. Sitä on hankala selittää, mutta ikäänkuin ”pelkäsin” lihomista ja vaikka tiesin syöväni terveellisesti ja treenaavani riittävästi (tai siis jopa liikaakin..) niin siitä ajatuksesta oli vaikea päästä eroon.

VartalonmuutosVartalonmuutos
Ehkä eniten näiden vuosien aikana tähän kaikkeen on kuitenkin vaikuttanut mun jalan murtuminen. Ei pelkästään sen vuoksi, että sen seurauksena mun treenien määrät ja tehot on laskenut yli puoleen ja oon onnistunut keräämään kylkiin vähän ylimääräistä. Se, että mä onnun enkä pysty liikkumaan kuten ennen tai kuten haluaisin, vaan kömpelösti ja arasti, saa mut välillä tunteen itseni todella heikoksi ja aika epäviehättäväksi. Ja se tietysti vaikuttaa myös siihen miten nään itseni..

Oon kropan malliltani kuin mäyräkoira eli jaloistani lyhyt ja selästä pitkä. Sen tajuaminen on auttanut mua ehkä eniten tän kaiken muutoksen ja siitä seuraavien mielenoikkujen keskellä  – en voi näyttää solakalta vinttikoiralta tai lihaksikkaalta staffilta sillä mun kroppa vaan ei yksinkertaisesti oo sen mallinen. Ja tiiättekö mitä? Voin silti olla ihan älyttömän tyytyväinen mun kroppaan ja näyttää hyvältä! Oon oppinut ettei mun kannata todellakaan verrata itseäni muihin ja murehtia asioista joihin en voi vaikuttaa, vaan keskittyä sen sijaan niihin juttuihin joihin voin ja joiden kautta voin kehittyä yhä edelleen entistä paremmaksi.

VartalonmuutosVartalonmuutosVartalonmuutosKaikki on kiinni vaan siitä, miten itse näen itseni. Kun postauksena toiveena oli kertoa siitä, kuinka tää kaikki on muhun henkisesti vaikuttanut niin yks sana vois kuvata sitä parhaiten ja se ois armollisuus. Musta on tullut itselleni paljon lempeämpi ja sitä kautta onnellisempi, minkä vuoksi oon itseeni paljon tyytyväisempi. Vaikka ehkä haluaisinkin mahtua kokoa pienempiin farkkuihin niin mulla on hyvä olla myös näin ja eiks se oo kuitenkin se pääasia?

Välillä tietysti harmittaa, kuinka viime kesän lempparishortsit ei istu enää yhtä hyvin päälle, mutta tiiättekö mitä? Mä oon ehkä vähän hölmö, sillä saan siitä vaan motivaatiota tekemään jotain sen asian eteen. Ehkä mä jossain vaiheessa oon taas siinä jäntevämpi ja solakampi, mut se kunto ei kyllä tuu takas pakottamalla vaan hyväksymällä sen tosiasian, että täs ollaan nyt ja elämää jatketaan kuten tähänkin asti ilman mitään dieettejä, vaan terveys edellä. VartalonmuutosVartalonmuutos

Yksinkertainen vastaus otsikon kysymykseen: silloin, kun sulla itselläs on hyvä olla.

Postauksen kuvat on kuluneelta vuodelta ja napattu mun instagramista @makelaino. Jokainen voi olla itse ihan mitä mieltä haluaa siitä miltä mä näytän enkä voi siihen mitenkään vaikuttaa – ainut mihin voin on se, miten mä itse itseni nään ja kuinka hyvä mulla on olla 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

16 kommenttia

 1. Pia kirjoitti:

  Must sä näytät aina yhtä iloiselta?
  Ihanaa?positiivisuutta!
  ?

 2. Sonja kirjoitti:

  Erittäin hyvä teksti Aino ?

 3. siiri kirjoitti:

  voihan mäyräkoira <3 oot kyllä niin upea, ihan minkä kokoisena tahansa! terkuin ystäväsi vinttikoira :'D

 4. Teea kirjoitti:

  Näytät kaikissa kuvissa ja livenä hyvältä!
  Tuo armollisuus ja turhan tilanteen märehtimisen jättäminen on kyllä parhaita keinoja.
  Mulla on tällä hetkellä ongelmana liikkumattomuus, enkä ole onnistunut siihen itseäni pakottaa. Sen innostuksen pitää palata jotenkin ”itsestään”… Sitäkään ei toki pitäisi liikaa murehtia ?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Kiitos Teea <3 Ja ihana, ettet murehdi "turhista" 🙂 Ihan varmasti se innostus sieltä tulee kuin itsestään takaisin, kunhan annat sille aikaa!

 5. Nessa kirjoitti:

  Käsittelet hyvää aihetta tekstissäsi! Kiva, että voit tällä hetkellä paremmin. Ulkoinen olemus kertoo loppupeleissä yllättävän vähän voinnista, tärkeintä on just se, että on hyvä olla itsensä kanssa. Uskon, että keho silloin myös hakeutuu sellaiseen tilaan, jossa se voi hyvin.:)

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Kiitos Nessa! Ja mä oon ihan samaa mieltä, tasapaino on se mihin keho luontasesti pyrkii ja pääseekin siihen, kunhan ei laiteta vastaan 🙂

 6. Tiia kirjoitti:

  Ihana aino! Vielä kun itse oppis samanlaisen elämänasenteen. Mä ihailen sun positiivisuutta paljon, oot ihan järjettömän maanläheisen viisas.

 7. Nora kirjoitti:

  Olet upea ja kaunis nainen <3 Ja niin tajuttoman positiivinen! Siitä, jos jostain kannattaa pitää kiinni!

 8. Nonna kirjoitti:

  Hyvä teksti ja tärkee aihe. Toivon että mahdollisimman moni pysähtyisi samalla tavalla miettimään mikä elämässä on oikesti tärkeää ja oppisi hyväksymään itsensä sellaisena kuin on. Iso <3 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.