Hae
Aino Mäkelä

Seitsämän ruokalajia ja murtunut jalka

Elämässä sattuu hassuja asioita itse kullekkin eikä kaikesta voi aina päättää itse – itse tekemistämme valinnoista kylläkin, jotka sattumien ja monien mutkien kautta voi johtaa jos jonkinlaisiin kömmähdyksiin.

Esimerkiksi jos en keskiviikkona olisi käynyt töiden jälkeen nopeasti kotona ennen risteilylle lähtöä ja olisin lähtenyt aikomuksieni mukaan valloittamaan Tallinnaa matalapohjaisilla kengillä en todennäkösesti istuisi nyt tässä kirjoittamassa tätä tekstiä – mutta toisin kävi 😉

Tallink Superstar ja murtunut jalkaParhaillaan siis makoilen ihanan Marissan sohvalla jalka kohti taivasta ja itse pelastava enkeli lähti juuri ovesta ulos treenailemaan salille. Multa itseltänihän jää nyt treenit pitkäksi aikaa väliin sillä mun oikea jalka on kipsattuna jalkapöydän ollessa murtunut – tänään pääsen vielä illalla lääkäriin jossa saan tarkemman tuomion ja tiedon siitä kuinka pitkästä toipumisesta tulee olemaan kyse..

Koska oon viimeisen vuoden aikana tottunut selviämään kaikesta yksin ei avun pyytäminen ollut helppoa. Kuitenkin soitin eilen sairaalasta itku kurkussa Marissalle ja pyysin apua sekä yösijaa sillä tajusin etten tuu pärjäämään yksin. Kotitalossa kun ei ensinnäkään oo hissiä ja oma sänkykin on parvella. Kaiken kukkuraksi en saanut edes Tallinnasta mukaani keppejä, joten vasen jalka on saanut hyvää treeniä mun pomppiessa yhdellä jalalla sinnikkäästi eteenpäin..

Tallink Baltic Queen

Vaikka jalkaan sattu ja itketti niin silti aamussa oli myös jotain taianomaista: näkymä ulos <3

Noh enempää en jaksa tästä murehtia ja teidänkin mieltä pahoittaa sillä kaikenkaikkiaan asiat vois olla paljon huonomminkin. Opimpahan ainakin ettei korkkarit oo mua varten, Tallinnassa taksilla ajelu on halpaa ja ystävät on kullanarvoisia. Niin vanhat kuin ne kaikki uudetkin, jotka mulla Tallinnan reissulla oli mukana. Kiitos vielä kaikille sympatiasta ja huolenpidosta <3

Haluan kuitenkin kertoa vielä vähän reissusta tarkemmin, vaikka mulla jäikin välistä niin upea näyttely Kumussa kuin nautiskelut Tallink Spa -hotellin hoidoista. Onneksi kuitenkin sain nukkua sairaalareissun jälkeen hyvät yöunet hotellin pehmeissä lakanoissa! Ruokahifistelijänä oon kuitenkin onnekas, että 7-ruokalajin gourmetillallinen nautittiin jo lähtöiltana keskiviikkona Tallink Siljan uudella Baltic Queenillä eli omasta näkökulmasta sain kuitenkin silti nauttia reissun parhaimmista puolista, hihhi.Seitsämän ruokalajiaAlkupalaPorkkanagranitéJälkiruoka

– Lohitartaria, kampasimpukkamajoneesi, piparjuurivinaigrette –

– Kurpitsamoussea, hiillostettua vuohenjuusota, pinjansiemeniä –
– Paistettua merirapua, sitruunamelissalla maustettu merirapuconsommé ja fenkolia –
– Glaseerattua vasikankateenkorvaa, paahdettua sipulia –
– Hiillostettua siikaa, siianmätiä, kukkakaalia –
– Porkkanagranité. raakunavaahto, appelsiini –
– Paahdettua peuranseläkettä, ylikypsää peuranlapaa, punajuurta –
– Vaniljajäätelöä, karpaloita, suolakinuskia –

Rehellisesti sanottuna en oo tottunut näkemään niin montaa haarukkaa vierekkäin, joten elämys oli mulle ainutlaatuinen 😀  Ja hauska oli huomata myös se kuinka paljon maidottomuus vaikuttaa illalliseen: pöydässä istui muitakin gluteenittomia ja heidän annoksensa oli yleensä aikalailla menua vastaavia, mutta mun maidottomat puolestaan poikkesi niistä puolestaan paljon enemmän ja lautasen täytteenä oli usein enemmän vihreitä sekä kasviksia kastikkeiden tilalla.

Menu oli koottu ihanan tasapainoisesti ja etenkin porkkanagranité hurmasi mut raikkaudellaan sopien ihan täydellisesti ennen aterian kruunua: paahdettua peuraa. Se oli aivan ihanaa! Myös vasikan maksa, jota sain kateenkorvan sijaan, oli uskomattoman hyvää ja haaveilin siitä vielä eilen paluumatkallakin.

Illallinen oli siis erittäin onnistunut ja seura loistavaa! Onneksi kerkesin iloita ja nauttia täysin siemauksin ennen nukkumaanmenoa sillä hyttiin palatessa onnistuin korkokengilläni pyörähtämään laivan kapeassa portaikossa nurin kaatuen koko painollani jalkapöydän päälle.. Mullahan on keliakian vuoksi tosi hauraat luut sillä kalsiumin (ja muiden ravinteiden) imeytyminen ei oo täysin normaalilla tasolla, joten murtumat sattuu mulle tavallista herkemmin – varsinkin, kun kyseessä on vielä parin vuoden takainen vamma, joka samasta syystä ei varmastikkaan aikoinaan luutunut täysin kuntoon.

Onneksi tapaturma sattui onnekkaasti reissulla, jolla olin Tallinkin vieraana enkä suinkaan yksin reppureissaammassa niinkuin Portugalissa 😀 Musta pidettiin hyvää huolta enkä olis kyllä yksin pärjännytkään, vaikka parhaani mukaan yritinkin urheaa esittää.

Murtunut jalkaNyt siis jännätään vielä iltaa ja lopullista tuomiota jalasta. Pakko myöntää, että välillä mua masentaa tää koko homma aivan älyttömästi ja mä vaan mietin ”entä jos..”, mutta sehän ei hyödytä mitään. Sain kuitenkin ilon tutustua uusiin mahtaviin ihmisiin, viettää aikaa upealla laivalla sekä innostua jouluristeilyistä joita Tallink järjestää! En edes tiennyt sellaisia olevan olemassa ja nyt jo leikittelen ajatuksella vähän erilaisemmasta Joulusta, hihi – ainakin siellä ois helppo olla myös jalkapuolena sillä sais vaan kävellä valmiiseen pöytään ja nauttia rauhasta meren keskellä.

Kaikesta kyllä selvitään aina jotenkin. Niin myös tästäkin, vaikka vielä en oo ihan koko hommaa tainnut täysin tajutakkaan. Ehkä tää oli nyt sellanen luonnon oma keino saada mut hetkeksi pysähtymään ja rauhoittumaan..? Ainakaan kovin lujaa en eteenpäin vielä pääse, mutta itseni tuntien mä uskon kyllä keksiväni keinot.. hah!

Ihanaa viikonloppua,
<3 Aino

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.