Hae
Aino Mäkelä

KISA: sokeriton syyskuu ja upeat palkinnot!

Fitfashionilla vietetään sokeritonta syyskuuta ja mä haluan omalla osallani kantaa korteni kekoon sillä kuten jo aiemmin viikolla sanoin: suosittelen kaikkia lämpimästi välttämään sokeria!

Kuinka moni teistä viettää sokeritonta syyskuuta? Tai edes vähän vähäsokerisempaa? 😉

Sokeriahan on tutkittu paljon viime aikoina ja sen lisäksi, että se tunnetusti aiheuttaa riippuvuutta se on myös yhdistetty niin diabetekseen, masennukseen kuin kohonneeseen syöpäriskiinkin. Viimeaikaisempien tutkimuksien mukaan sokeri on myös isompi syypää verisuonten tukkiutumiseen kuin rasva aiheuttaen veressä tulehdustilan, jota rasva tulee korjaamaan jolloin verisuonet tukkiutuu.

Lisää sokerin vaikutuksista voi halutessaan käydä lukemassa TÄÄLTÄ.

Sokeri ei siis ole mitään terveysruokaa ja sitä kannattaa välttää ihan syystä – siis ainakin sitä prosessoitua valkoista sokeria sekä piilosokeria, jota löytyy useista tuotteista joita harhaanjohtavasti monet pitää terveellisinä. Kuten rasvattomat/vähärasvaiset tuotteet…OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hedelmistä on myös puhuttu paljon viime aikoina pahaa sen sisältämän sokerin vuoksi ja kyllä: hedelmätkin sisältää sokeria. Mutta hedelmät eivät sisällä pelkästään sokeria vaan myös elimistölle tärkeitä ja välttämöttmiä ravinteita sekä vitamiineja, joten turhaan niitä ei kannata vältellä. Kohtuudella nautittuna et onnistu niillä terveellistä ruokavaliotasi pilaamaan ja hedelmä on aina parempi vaihtoehto suklaapatukalle tai tikkarille 😉

Mun omassa ruokavaliossani sokeria on todella vähän ja se vähä tuleekin juurikin hedelmistä, marjoista sekä satunnaisista makeuttajista joita käytän. Makeutukseen valitsen usein leipoessani ja herkutellessani joko banaania, taatelia, hunajaa tai kookosnektaria eli hyviäkin vaihtoehtoja löytyy, joista valita! Kookosnektari on ehkä oma suosikkini sen maun sekä alhaisen glykeemisen indeksin vuoksi. Se glykeeminen indeksi on muuten se mitä kannattaa tarkkailla, jos haluaa verensokerin pysyvän tasaisena!

Mun uusin tuttavuus on itseasiassa manuka-hunaja, joka vaikuttaa aivan uskomattomalta aineelta niin makeuttajana kuin terveysvaikutustensa puolesta. Joko te ootte kuullu siitä sekä sen terveysvaikutuksista? Mä palaan tarkemman infopläjäyksen kanssa asiaan kunhan oon ensin kokeillut sitä hetken omassa käytössä ja todennut sen oikeasti maineensa veroiseksi ihmeaineeksi 😉OLYMPUS DIGITAL CAMERASokeritonta syyskuuta voi jokainen viettää haluamallaan tavalla tai olla kokonaan viettämättä. It’s up to you! Mä aion jatkaa itselleni hyväksi havaitulla erittäin vähäsokerisella linjalla eli kohtuudella hedelmiä ja marjoja sekä tarpeen vaatiessa nakaten hieman hunajaa joukkoon – aina kuitenkin niin, että kaikesta saa sen makeutuksen lisäksi myös jotain muuta hyvää. Kuten hunajan antibioottisia vaikutuksia 😛

Nyt pärähtääkin käyntiin kilpailu, jonka kautta haluan motivoida sekä itseäni että teitä!

Ootteko valmiita?!Kilpailuun osallistuminen on helppoa: jaa instagramissa kuva varustettuna #gfsokeritonsyyskuu -tägillä ja seuraa sekä @makelaino että @greenstreet_fi. Aikaa jakaa kuva on aina tiistaihin 23.9 asti, jonka jälkeen valitsen kuvista kymmenen omasta mielestäni parasta. Kilpailuun saa osallistua niin monella kuvalla kuin tahtoo eikä todellakaan kannata yrittää miellyttää mua ja miettiä päätä puhki millaisesta kuvasta mä tykkäisin! Mä toivon ja haluan, että kuvat on just teidän näköisiä ja että niistä välittyy sellanen aito fiilis 😉

Kymmenen parasta kuvaa julkaisen sitten blogin Facebook -sivulla omassa albumissaan 24.9, joista kolme eniten tykkäystä saanutta voittaa mahtavan palkinnon! Ja tietty myös tykkääjien kesken on jaossa palkinto – siitä lisää postauksen lopussa. Omaa suosikkiaan on aikaa äänestää tän kuun loppuun saakka eli 30.9 asti ja voittajakuvat julkaisen blogissa 1.10.

Jos et omista instagramia voit lähettää mulle kuvan spostiin osoitteeseen aino.makela@gmail.com ja huomioin sen tottakai valinnoissani 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa haluatte varmaan kuulla niistä palkinnoista, joista puhuin? Te ootte niin paljon kyselleet ja kommentoineet innostuneesti mun raakasuklaajuttuihin, että kun rupesin miettimään mitä mä haluan teille antaa oli homma ihan selvä!

Varsinkin kun kyseessä on sokeriton syyskuu, niin voisko parempaa sokeritonta herkkua olla kuin raakasuklaa? 😉 Tai parempaa palkintoa kuin oppia itse valmistamaan sitä?

PÄÄPALKINTONA kilpailussa on GreenStreetin kahdeksan hengen raakasuklaa-workshop <3 Eli voittaja saa kavereidensa kesken ihan oman privaatin workshopin, jonka mä itse tuun henkilökohtaisesti vetämään 😀 Ja palkinnon arvo noin 500€!

KAKSI MUUTA ENITEN ÄÄNIÄ SAANUTTA palkitaan GreenStreetin kahden hengen raakasuklaa-workshop lahjakortilla (arvo 109e)!

Vaihtoehtoisesti voittajat voi saada myös GreenStreetin tuotepalkinnon, jos välimatka syntyy mahdottomaksi esteeksi workshopille. Ja jos ei halua mua workshoppiin hääräämään niin muitakin vetäjiä löytyy eli no worries ;D

Kilpailun toteutan siis yhdessä mun rakkaan yhteistyökumppanin GreenStreet:in kanssa, jonka kanssa me jaetaan vahvasti samoja arvoja sekä halutaan viedä terveellisen ja herkullisen ravinnon ilosanomaa yhdessä eteenpäin 🙂

Ja kuten lupasin, myös kuvien tykkääjillä on mahdollisuus voittaa sillä onnettaren valitsema henkilö saa ilmaisen ravintoanalyysin sekä ruokaohjelman, joka on suunniteltu henkilökohtaisesti omien tarpeiden ja tavotteiden mukaan!

—–

Noooh miltäs kuulostaa?! 😀 Mä ainakin oon aika superinnoissaan ja en malta odottaa, että pääsen selailemaan teidän ottamia kuvia. Eli nyt kaikki äkkiä instagramiin kuvia jakamaan älkääkä antako tän hullun ratketa liitoksistaan jännityksestä! Hehhehhee 😀

Sokerittomia suukkoja,
<3 Aino

13 kommenttia

 1. Siina kirjoitti:

  Hei! Olen tässä viimeaikoina lueskellut näitä terveys- ja liikuntablogeja, ja tätä kautta seurannut myös sun kirjoituksia. Tykkään blogisi positiivisesta meiningistä, mutta olen reseptejäsi selaillessa huomannut, että useiden muiden saman genren bloggareiden tapaan käytät melko usein tonnikalaa. Haluaisinkin siis kysyä, että minkälainen suhatutuminen sulla on tonnikalaan. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että olet terveellisen ruuan puolestapuhuja ja usein teksteistäsi löytyy myös puheita luomun puolesta. En siis koita syyllistää ketään tällä kommentilla, vaan lähinnä haluaisin tietää miten olet järkeillyt asiaa 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Kiitti Siina kommentista! 🙂

   Ja tuosta tonnikalasta niin mä syön sitä itse varmaan maksimissaan kerran kuukaudessa..? Reseptejä siitä toki löytyy sillä siitä saa usein helposti ja simppelisti monipuolista ruokaa, heh 🙂 Mä olen järkeillyt asiaa silleen, että syön MSC-merkittyä tonnikalaa jos syön. Elohopeajuttuja jos mietitään niin oon sitä mieltä, että kohtuus kaikessa ja sallin sen itselleni silloin tällöin – jos mulla joskus tekee mieli syödä tonnikalaa niin silloin syön! On varmasti pahempiakin juttuja mitä terveydelleen voi tehdä, kun satunnaisesti heittäytyä tonnikalahimon valtaan 😉

 2. Aino kirjoitti:

  Muuten hyvä mutta esim mulla ei oo instaa eikä mitään laitetta mille sen saaha (liian vanha kännykkä, yhteistyöhaluton tabletti)..

 3. Tarja kirjoitti:

  Kuulostaa ihan huikean hyvältä! Mä taidan viettää sokeritonta muutenkin varmaan koko ajan mut kiva että voi osallistua ihan oikeaan haasteeseen

 4. Sari / Wellnessmadness kirjoitti:

  Mä taistelin pahinta sokerikoukkua vastaan elokuussa ja sainkin päivittäisen suklaanmättämisen katkeamaan. Nyt leikkauksen jälkeen haluan antaa keholleni parasta mahdollista ravintoa, joten valkoinen sokeri on ihan minimissä. Olisi pitänyt tehdä raakakakkuja pakkaseen, nimittäin herkkuhimot ovat kyllä tallella 😀 Mutta kisaan pitää ehdottomasti osallistua!!!

  • Aino kirjoitti:

   Hei ihan mahtavaa että pääsit koukusta irti! Ja jos kovin pahasti herkkuja rupeaa tekemään mieli niin laita viestiä niin eiköhän me sulle joku kotiinkuljetus saada ;D

 5. minerva kirjoitti:

  Ekaa kommentoijaa komppaan, oon tällainen muinaisjäänne, joka ei oo fb:ssä, ei twiittaa eikä jaa kuvia instassa :—D

  Mut oon sokerittomuuden kanssa samoilla linjoilla kun sinä. En oo sokeriton, mut sokeritietoinen käyttäjä. Sitä puhdistettua valkoista sokeria kartan kuin ruttoa, mut hedelmiä, agavea tai hunajaa tulee käytettyä kohtuudella.

  • Aino kirjoitti:

   No eihän se reilua oo syrjiä teitä instagramittomia, joten jos haluat kisaan osallistua niin lähetä kuva spostilla osoitteeseen aino.makela@gmail.com niin huomioin sen ehdottomasti! 🙂 Muokkaan kyseisen infon myös tuohon postaukseen sillä ette oo varmasti ainoita, hih!

   Ja hyvältä kuulostaa! Aikalailla kun oisin itse kirjoittanut:P Heh.

 6. Amalia kirjoitti:

  Ihanaa että kerrankin on vaihtoehto installe, minäkun en yhtään tiedä edes miten se toimii 🙂 Heti tuli mieleen minkä kuvan lähetän kisaan.

  Itse vietän sokeritonta syyskuuta ja siitä jo heinäkuussa fitfashionin keskustelupalstalla kyselin muiden kokemuksia hommasta ja nyt on joka paikka täynnä vastaavia kirjotuksia, ihanaa! Minä en muutenkaan herkkuja syö mitenkään hirveesti, yksi suurimmista motivaattoreista oli se että tämän kuun aikana tiedostan missä kaikkialla sitä sokeria oikeasti on, olen siis yrittänyt välttää kaikkea lisättyä sokeria ja olen moniin yllätyksiin törmännyt. Suosikkini salaatin päälle on sitruunapippuri ja siinäkin sitä sokeria oli, tosin huomasin vasta sen jälkeen lukea etiketin kun olin jo sitä salaattiini laittanut, joten yritän olla sokerittomalla, mutta välillä käypi näin 🙂

 7. Minea kirjoitti:

  Tämä kommentti tulee aika myöhässä, mutta agave ei ole kovin terveellistä, enemmänkin jopa haitallista, kannattaa tutkia asiaa. Itsekin luulin sitä aluksi hyväksi korvikkeeksi sokerille, mutta ajattelin jatkossa pitäytyä taateleissa, hunajassa ja vaahterasiirapissa.

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Kiitos Minea kommentista, tää postaus on tosiaan jo puoltoista vuotta vanha ja oon sen jälkeen kyllä oppinut saman agavesta 🙂 Jos yhtään katsot mun uusia reseptejä niin sen näkee kyllä mun käyttämissä makeuttajissa. Hyvä huomio kuitenkin, nyt ainakin sain aikaiseksi muokata tätä postausta kun en ois muuten varmaan muistanu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.