Hae
Aino Mäkelä

Miten treenata väsyneenä?

Viimeaikoina on paljon puhuttu motivaatiopulasta ja väsymyksestä – tottakai, onhan se ihan luonnollista näinä aikoina kun ne vaivat tuntuu kiusaavan suurinta osaa Suomessa asuvia, hahha 😀 Väsymys on yleensä merkki siitä, että elimistö tarvitsee lepoa ja sitä suosittelenkin kaikille – mutta kaamoskaudella kyse ei aina ole siitä.

Pimeydestä väsyneenä ei kannata jäädä sohvalle makaamaan, mutta miten väsyneenä olisi hyvä treenata? OLYMPUS DIGITAL CAMERAPuntille jos halajaa niin voimatreenit kannattaa jättää väsyneenä välistä. Kun kropan hallinta, voimantuotto ja mielen keskittymiskyky ei ole huipussaan on hölmöä lähteä hakemaan maksimituloksia ja ryskätä täysillä eteenpäin – siinä hommassa nimittäin on hyvin helppoa vain rikkoa itsensä sillä niihin suorituksiin tarvitaan nimittäin 110% keskittymistä ja energiatasoja. Mielummin kannattaa viettää yksi lepopäivä ja latailla akkuja, sillä yksi huono treenikerta ja loukkaantuminen on paljon inhottavampaa kärsiä 🙁

Kevyemmillä painoilla hieman pidempiä sarjoja – siinä on treeni, jota salilla kannattaa tehdä jos sinne haluaa väsyneenä mennä. Mieluiten oman kehon painoilla toiminnallisia liikkeitä niin homma pysyy mahdollisimman turvallisena ja tehokkaana – samalla piristäen kaamoksen keskellä 🙂 Välillä on muutenkin hyvä viettää hieman kevyempiä treeniviikkoja ja antaa kropalle erilaisia ärsykkeitä. Turvallisuus ennen kaikkea, sillä oma kroppa on liian kallisarvoinen rikottavaksi. OLYMPUS DIGITAL CAMERALenkkeily raittiissa ilmassa on yks mun omista lemppareista. Kevyttä käveleskelyä tai fiiliksen mukaan jopa hölkkää tai ihania intervallispurtteja, ulkoilmasta nauttimista ja mielen tyhjentämistä. Fiilis nousee kattoon hetkessä ja kotiin päästyä innostuu yleensä jopa tekemään jotain järkevääkin, vaikka suunnitelmissa olis ollut leffailta sohvanmutkassa maaten 😀 Kaikista parasta on, jos lenkin tekee hyvässä seurassa.

Ohjatut tunnit on toinen ”väsyneen päivän” suosikki – siis silloin, kun oikeasti on ihan laama olo. Kunnon säkkitreeni, jossa ensimmäiset 15minuuttia miettii että miksi ihmeessä jaksoi vaivautua paikalle ja 45minuutin jälkeen harmittelee, että jokos se loppui.. 😀 Niissä kummasti energia vaan lisääntyy loppua kohden ja lopputunnissa on aina enemmän todellista tekemisen meininkiä.

Vaikuttaako kaamoskausi ja pimeys teidän treenirutiineihin jollain tavalla? Jos vaikuttaa, niin miten? 🙂

Mutta oikeasti jos väsyttää, niin levätkää hyvät ihmiset. Lepo on tärkeää ja lepopäivät – ihan vaan senkin takia, että niistä rankoista treeneistä saisi sitten sen hyödynkin irti ja tuloksia aikaiseksi 😉 Mäkin aion tänään levätä – nähdä ystäviä, leipoa, lukea kirjaa ja päättää illan vaahtokylpyyn – ihanaa torstaita myös teille!

<3 Aino

PS. Vielä kerkeää osallistua BalmBalm -kilpailuun!

2 kommenttia

  1. Laura kirjoitti:

    Tälläkin suunnalla on pienoista kaamosväsymystä ollut havaittavissa, mutta itse asiassa koomaus ei oo ollut läheskään samaa luokkaa esimerkiksi viime vuoden kanssa! Oon ollut tosi kiireinen koulu- ja työhommien kans, mut siitä johtuvasta väsymyksestä huolimatta oon yrittänyt parhaani mukaan liikkua – kun on päivän pakertanut koulujuttuja tietokoneen ääressä, tekee ihan hyvää päästä illalla tekemään jotakin aivan muuta 🙂 Tuollaisinakin päivinä aivojen ja kropan jumittamiseen on monesti auttanut liikkumaan lähteminen, vaikka ensimmäinen ajatus kotiin päästyä oliskin hautautua peittojen alle. Just noi sun mainitsemat ryhmäliikuntatunnit toimii ainakin mulla loistavina piristäjinä: ensin tosiaan miettii sitä, miksi ihmeessä raahautui tunnille asti niin väsyneenä, mutta sitten sitä jo virkistyykin ja alkaa nauttimaan! Lenkkeily ulkoilmassa on kans toinen loistopiristäjä 🙂

    • Aino kirjoitti:

      Joo kyllä se liikunta on myös loistavaa ”stressinhoitoa” kesken työ- ja koulupäivien:) Ihana saada hetkeksi sitä omaa aikaa ja unohtaa kaikki muu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.