Hae
Aino Mäkelä

Parempaa arkiruokaa

L'uomu Nokka luomubroileriYhteistyössä Asennemedia ja L’uomu Nokka.

Nykypäivänä lähes jokainen on todennäköisesti vähintään ajatuksen tasolla tietoinen siitä, että kaikki mitä suuhumme lusikoimme ei ole ihan sitä mitä se alkun perin on ollut. Tai sitä, mitä mielikuva antaa ymmärtää. Laatua ja luonnollisuutta osataan alkaa jo vaatimaan ja se on arvo, mihin halutaan jatkuvasti vahvemmin pyrkiä.

Monista saattaa tuntua, että fiksujen valintojen tekeminen vaatisi viikottain tilalta toiselle juoksemista laadukkaiden ja luonnonmukaisesti kasvaneiden raaka-aineiden perässä. Pohjoisen tyttönä oon tottunut syömään mummolan pelloilla kasvaneita perunoita ja nautiskelemaan oman kasvimaan sadosta sekä itsepoimituista marjoista. Onneksi kuitenkin lähikauppojenkin valikoima alkaa tarjota parastaan eikä kenenkään tarvitse enää tinkiä ruoan laadusta.

L'uomu Nokka luomubroileri
Meillehän nimittäin myydään sitä, mitä me ostetaan ja pikkuhiljaa vaatimukset paremmasta alkaa näkymään yhä enemmän myös tavallisten lähikauppojenkin valikoimissa. Jokaisessa kaupassa saa nimittäin hoidettua ostoksensa fiksusti, eettisesti ja luomua suosien. Ihmiset tiedostavat ruoan riskit ja lisäaineiden sekä geenimuunnellun ravinnon sijaan kaipaavat luonnollisesti kasvanutta ravintoa.

Trendinä luomu on tullut jäädäkseen ja ansaitusti se saa myös arvostusta osakseen. Siitä iloitsee myös kulinaristit sillä yks juttu on varma: laatu maistuu. Muun muassa kotimaisilla tiloilla kasvanut L’Uomu Nokan Rottinkirinta -luomubroileri on erittäin ansaitusti ehdolla Vuoden Suomalaiseksi Elintarvikkeeksi. Ja siinä vasta onkin erinomainen esimerkki! Luomubroileria kun ei edes tajuais samaksi tavaraksi tehotuotetun kanssa ellei paremmin tietäis. Mehevää ja maukasta ilman sen kummempia erityisvalmisteluja, loistavaa ihan sellaisenaan.

Just tälläisten kansanäänestysten avulla myös laadukkaalla luomulla on mahdollisuus tehdä omaa jalansijaansa ja lisätä ihmisten tietoisuutta paremmista valinnoista. Niin ja tietysti auttaaa tekemään niitä fiksuja sijoituksia omaan terveyteensä siivittäen luomua yhä laajempaan tietoisuuteen.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.