Hae
Aino Mäkelä

Aurinkojogurtti

Siemenjogurtti
Eilen ennen nukkumaanmenoa Facebookin uutisvirrassa silmiiini pompsahti Wellberriesin uusi resepti maidottomaan siemenjogurttiin ja kurkattuani linkin taakse tiesin heti, millä haluaisin aloittaa aamuni. Laitoin siemenet likoamaan ja painuin pehkuihin hymy huulilla sillä tiesin, että aamulla saisin taas päästää inspiraation valloilleen.

Jo alkuperäinenkin resepti on loistava, mutta oma keittiö huusi armoa sillä kaikkia raaka-aineita ei löytynyt. Okei, mango ja sitruuna uupui! Sen vuoksi reseptiä oli siis hieman tuunattava ja mun versiosta tulikin sitten alkuperäistä hieman stydimpi versio proteiinipitoisuutensa vuoksi – maultaan varmasti vedellään saman raikkauden tasolla, kiitos appelsiinin.Siemenjogurtti

SIEMENJOGURTTI
kahdelle

1dl kuorittuja hampunsiemeniä
2rkl seesaminsiemeniä
1dl riisiproteiinia
(1rkl riisinlesejauhetta)
yhden appelsiinin mehu (n. 1dl)
1rkl appelsiiniin raastettua kuorta
1tl vaniljaa

Laita hampun- ja  seesaminsiemenet yöksi likoamaan. Aamulla huuhtele siemenet ja lisää ne blenderiin muiden ainesten kanssa. Sekoita tasaiseksi, pehmeän silkkiseksi jogurtiksi. Riisinlesejauheen voi joko laittaa tai jättää laittamatta, jogurttiin se tuo lisää kermaisuutta.

Siemenjogurtti Siemenjogurtti
Itse puristin appelsiinin mehupuristimella, jolloin sain vielä hedelmälihat jogurtin joukkoon herkuteltavaksi. Nam, nam ja vielä kerran NAM! Tehkää ihmeessä perässä, joko alkuperäisellä tai mun reseptillä, ja nautiskelkaa täysin siemauksin.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

6 kommenttia

 1. Liisa kirjoitti:

  No nam!! Tiedän, mitä teen huomiselle aamupalaksi 😀

 2. Maiju kirjoitti:

  Tää lähtee kyllä kokeiluun! Kävin just ostamassakin lisää hampun- ja seesaminsiemeniä 😉

 3. Liisa kirjoitti:

  Hei
  Tää ei varmaankaan toimi kuorellisilla hampunsiemenillä vai mitä arvelet?
  Niitä löytyy suuri pussillinen. Olisiko vinkkejä käyttöön?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Joo, kuoret on kyllä tässä haittona :/ Mutta nehän on ihan loistavia esimerkiksi smoothiehin ja puuroon! Mä rakastan niitä ihan napostelunakin – yks lemppari on maustaa tilkka hamppu/oliiviöljyä suolalla ja pippurilla sekä marinoida hampunsiemeniä siinä. NAM! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.