Hae
Aino Mäkelä

Syysherkku parhaimmillaan

Heippa!

Aikani taisteltuani OpenOfficen kanssa päätin luovuttaa luentopäiväkirjan raapustamisen kanssa. Jos joku tietää, miten saan kaatuneesta OpenOfficesta pelastettua tallentamattoman tekeleen (….) niin kertokaa toki, mun kärsivällisyys ja MacBook -asiantuntijuus ei tänään riittäneet moisen ongelman selvittämiseen 😉 😀

Jotta saisin ajatukset taas kanavoitua mukavammalle taajuudelle halusin tulla jakamaan teille mun lemppari syysherkun, joka on ihan älyttömän helppo valmistaa! Monet teistä on toivonu enemmän ruokajuttuja, mutta valitettavasti tällähetkellä mä kokkailen tosi vähän sillä elän täyshoidolla, joten viikonloppuisin ainoastaan mun ruuanlaitto on mun omalla vastuulla 😀

Näin syksyisin herkuttelen paljon omenoilla, jotka on älyttömän herkullisia! Onnekkaimmat saa poimia omansa kotipihasta, mutta onneksi niistä ei kaupassakaan tarvi maltaita maksaa tähän aikaan vuodesta 🙂 Mun mummo on opettanut, että omena päivässä pitää terveenä ja sitä neuvoa oon kyllä tunnollisesti noudattanut. Ja omenani syön aina kuorineen. Aina 😀

Miksi se mummo sitten on neuvonut syömään omenoita päivittäin? Veikkaisin että omenan kuitu- ja C-vitamiinipitoisuudella on näppinsä pelissä tämän asian kanssa 😉 Lisäksi luin vasta tutkimuksesta, jonka mukaan omenan antioksidantit parantaa kestävyyskuntoa eli ei kun omppua ääntä kohden ja lenkkipolulle testaamaan, hahha 😉

Tässäpä teille vinkki, miten tehdä helposti maukas välipalaherkku:
Kuutio omena kuorineen. Kuumenna pannulla teelusikallinen kookosöljyä ja lisää siihen puolikas teelusikallinen kanelia – lisää omenakuutiot sekä manteli/pähkinärouhetta pannulle, miedonna lämpöä ja pyörittele niin, että kuutiot ja rouhe ovat yltäpäätään öljy-kaneli -seoksessa. Kuumenna muutaman minuutin ajan ja tarjoile raejuuston kera.

Koska en oo viimepäivinä paljon puhelinta käyttänyt niin kuvamateriaalitkin on jääneet aika olemattomiksi. Oheinen kuva on jo pari viikkoa vanha ja varastin sen omasta Instagramista (@aippee) – ekoilta kerroilta kun kyseistä herkkua iltapalaksi väsäsin ja sen jälkeen on kyllä useat kerrat omenat pyöritelty pannun kautta raejuuston kaveriksi kulhoon 😉 Namnam, täydellinen kombo suolasta ja makeaa! Kaikenlisäksi tasapainoinen kombo hyviä hiilareita ja laadukkaita proteiineja sekä rasvoja – yhdessä herkullisen maun kanssa tää välipalaherkku ei jää paljon kymppi miinusta huonommaksi, hih!

 

2 kommenttia

 1. Minna kirjoitti:

  Moikka! Minua alko kiinnostaa mistä oot hankkinu tuota raakasuklaata? Olen yrittäny kaupoissa käydessä vähä kattella raaka- tai luomusuklaata, mutta ei ole tähän mennessä vielä sattunu pistämään silmään.

  p.s. sulla on ihan mahtava blogi, yks minun lemppareista, ja saan sulta paljo inspiraatiota urheiluun ja muutenki omaan asennoitumiseen elämää kohtaan! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Moikka!

   Sori, noiden Arvonta-kommenttien lomassa olin epähuomiossa unohtanu vastata sulle kokonaan :/ Raakasuklaata ostan yleensä joko Life tai Punnitse&säästä -kaupoista! Molemmissa on laaja valikoima erilaisia herkkuja 🙂 Varmasti muualtakin löytyy, mutta noista oon itse ostanut muiden ostosten yhteydessä.

   Ja kiitos kovasti! Ihana kuulla, että fiilis on välittynyt:)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.