Hae
Aino Mäkelä

Herkkuja itämaisin mauin

Yksin asumisessa on hyvät puolensa ja yksi niistä on lukurauha – opiskelupäivät voi hyvin viettää oman keittiönpöydän ääressä ihan levällään. Kotona opiskelussa taas parasta on eväät – eihän nälkäisenä opiskelusta edes tule mitään? Mulla ainakin harhailee ajatus ruokaan kokoajan, jos maha vähänkään kurnii 😀
 
Eilen kesken luku-urakan tuli nälkä, joten päätin pitää pienen tauon ja tehdä jotain nopeaa ja hyvää. Tälläkertaa tämä tarkoitti porkkanarieskoja ja hummusta! Hummus on aivan mahtava kaveri esimerkiksi just leivän päälle tai sitten vaikkapa dippivihanneksille – jos ette ole tähän herkkuun vielä tutustuneet, suosittelen lämpimästi. Sen valmistuskin on naurettavan helppoa 🙂

PORKKANARIESKAT

500g porkkanaa
2tl piparkakkumaustetta
2dl ohrajauhoja
2dl spelttijauhoja
1dl kaurahiutaleita

– Kuori ja kuutioi porkkanat pieneksi. Keitä kattilassa pehmeäksi ja soseuta sauvasekoittimella soseeksi.
HOX! Voit käyttää myös valmista porkkanasosetta.
– Mausta sose piparkakkumausteella
– Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkanasoseen joukkoon
– Paista 250asteisessa uunissa 15minuuttia

HUMMUS

1prk käyttövalmiitka kikherneitä
2rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2rkl tahinia
2rkl sitruunamehua
juustokuminaa

– Soseuta kikherneet yhdessä oliiviöljyn kanssa hienoksi tahnaksi

– Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, tahini ja sitruunamehu – sekoita hyvin
– Mausta juustokuminalla

2 kommenttia

  1. annieveliina kirjoitti:

    Kummassakin on kyllä omat hyvät puolensa niinkuin vähän kaikessa :D:) Nuo porkkanarieskat kyllä kuulostaa tosi hyviltä!

    • Aino kirjoitti:

      Heh, siinäpä sen sanoti:)! Noii kyllä on herkkua, toimii myös porkkanan sijasta bataattiin tehtyinä, tulee vielä makeampia:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *