Hae
Aino Mäkelä

Pullanmakuinen puhtijuoma

Puhtijuoma - PuhtikauraPuhtijuoma kehitetty yhteistyössä Puhtikauran kanssa.

Tykkään suomalaisista innovaatioista. Tykkään hyvästä ruoasta. Tykkään terveellisestä ruoasta. Yksinkertaisista, helpoista ratkaisuista. Ja luonnonmukaisuudesta.

Siksi mun olikin helppo innostua, kun mua pyydettiin loihtimaan resepti yhteistyössä Puhtikauralle. Kyseessä on nimittäin 100% täysjyväkaurasta valmistettu kaurapuuteri, joka on kaikkea edellä mainittua – ja paljon muuta!Puhtijuoma - PuhtikauraOon itse paljon tien päällä ja muutenkin arjessa aktiivinen, joten helppoja ja ravinteikkaita välipala-ideoita ei koskaan ole liikaa. Huhun mukaan idea Puhtikaurasta onkin saanut alkunsa aamuyön tunteina leipomolla kiireisenä leipureiden leipoessa ja miettiessä, mistä saisi helposti hyvän aamupalan joka myös pitäisi pitkään nälkää poissa. Nyt reilun viikon reseptikokeilujen jälkeen voin todeta, että siinä ollaan todellakin onnistuttu! Puhtikaura palkittiinkin vuoden 2016 Vuoden Elintarvikkeena, eikä suotta 🙂

Puhtijuoma - PuhtikauraIntouduin kokeilemaan Puhtikauraa niin osana leivontaa kuin ruoanlaittoakin, aamu- ja välipalakokeilujen lisäksi. Halusin kuitenkin pitää tässä reseptissä idean sen oman ideologian mukaan hyvinkin simppelinä.

Kuten tiedätte mä treenaan monesti aamuisin, jolloin harvemmin pystyn syömään mitään ”oikeaa” ennen treeniä. Jostain sitä energiaa kuitenkin on saatava ja niitä aamuja varten kehittelinkin itselleni oivallisen Puhtijuoman – enkä mitä tahansa, vaan pullanmakuisen. Ja tää sama herkku toimii onnistuneesti myös treenien jälkeen palkkarina!

Puhtijuoma - Puhtikaura
Puhtijuoma

2,5 dl vettä
2 rkl Puhtikaura-kaurapuuteria
2 rkl hamppuproteiinia
(1 tl soijalesitiiniä)
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
5 tippaa steviaa
ripaus suolaa & aitoa vaniljaa

Valmistus on helppoa: Mittaa ainekset shakeriin, lisää vesi, sekoita ja nauti!

Resepti on sitäkin mielestä oiva, että sen voi tehdä valmiiksi esimerkiksi annospusseihin ja ottaa mukaan töihin tai reissuun. Oon itse tuskastellut etenkin hyvien reissueväiden kanssa ja nytkin bussissa kohti Helsinkiä istuessa mulla on laukussa mukana pari annospussia – ihan varmuuden vuoksi, ettei vaan pääse nälkä yllättämään 🙂

Puhtijuoma - PuhtikauraPuhtijuoma - PuhtikauraJuomien lisäksi Puhtikaura on tosi monipuolinen. Se tuo täyteläisyyttä tuorepuuroihin ja vanukkaisiin, sekä toimii myös kastikkeiden ja pataruokien suurustamisessa. Jälkimmäistä kokeilin hätäratkaisuna eilen, kun ajatuksissani lorautin liikaa vettä kattilaan – ja yllätyin positiivisesti! Miedon makunsa vuoksi se sopii lähes kaikkeen, myös leivontaan, ja maistuu varmasti myös lapsille.

Mä taisin ihastua!

Käykää ihmeessä kurkkaamassa myös muiden bloggaajien Puhtikaura-reseptejä ja osallistumassa 200€ Puhtikaura- ja lähiruokapaketin arvontaan! Myös mun resepti on mukana äänestyksessä ja arvostankin tosi paljon jokaista ääntä, jonka mulle annatte – teidän tuki ja kannustus on mulle ihan korvaamattoman tärkeää 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

PSSST…  Loppuviikon aikana jaan vielä kolme helppoa reseptiä – tälläkertaa mun uuden Resepti -listan kautta! Sen avulla saat suoraan sähköpostiisi mun yksinkertaisimpia, herkullisimpia ja tietysti ravinteikkaita reseptejä. Jos siis mm. synnittömät jäätelönautinnot kiinnostaa niin kannattaa liittyä mukaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.